Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Tirsdag 10. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Knuste Sandefjord

Av Jo Raabe. Publisert  19.10.2011
KIL kjørte over de blå og etterhvert var det bare et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli  

Adem Güven var banens beste. Sandefjords backer fikk virkelig kjørt seg mot ham.
At Sandefjord var et lag som før kampen kjempet for opprykk skulle ingen tro når man så dem på Gjemselund. Riktignok manglet de et par av sine beste spillere, men at de skulle være så langt unna å ta poeng hadde vi aldri trodd.

De møtte en heltent KIL-gjeng som selv om de reddet plassen med seieren på Høddvoll definitivt var hissige på å ta flere poeng. Allerede fra kampstart satte vi trøkk og akkurat i det vi så at klokka viste et minutt skapte vi vår første sjanse. En for dagen meget god Adem Güven tråklet seg gjennom på høyresida og la glimrende over på bakre stolpe. Kim Holmen hadde bare å bredside ballen inn, men den spratt helt feil for ham og det hele endte i det store intet.

Heldigvis rakk vi ikke å irritere oss så mye over målet det ikke ble noe av. I stedet kom det et bare minutter senere. Denne gangen hadde Güven tatt seg en tur ned til hjørnet av banen for å ta corner. Gøran Wigum satte fart, hoppet høyt og siktet seg inn på ballen med pannebrasken. Fra kort hold headet han kula ned i bakken og inn i nettet. Moro for unggutten å få sin første Adeccoligascoring etter å ha vært svært nær flere ganger.

I en periode etter dette slakket vi litt av og lot bortelaget slippe til. Espen Nystuen sto for det som skulle vise seg å bli deres største sjanse i hele kampen. Han headet fra bakre stolpe inn på mål, men Martin Linnes var på streken og headet ut.

Framover på banen imponerte vi med raske kontringer og frekke kombinasjoner. Tidligere nevnte Güven er i storform om dagen, og selv om Sandefjord prøvde seg med opptil flere høyrebacker hjalp det ikke. Adem var for god for dem begge.

Vår statistikkansvarlige fikk det travelt opptatt med å skrive i første omgang. Det ble massevis av cornere begge veier. Det morsomme var at våre stort sett ble farlige hver gang. Gøran Wigum kunne fort ha scoret flere mål. Sandefjord fikk aldri taket på ham og lot ham slippe til gang på gang.

De som hadde trodd på et stormløp mot Kim Deinoff i andre omgang måtte vente forgjeves. Sandefjord maktet ikke på noen som helst måte å skape sjanser. Forsvaret vårt kunne stort sett stå å vente på at bortelaget gjorde feil som stoppet angrepene deres. De hadde ballen litt, men klarte ikke å skape mer enn en halvsjanse det første kvarteret.

Kim Holmen satte fart og satte ballen sikkert i mål bak Iven Austbø.
I den motsatte enden av banen var imidlertid Adem Güven. Etter drøye kvarteret vant han ballen inne i sekstenmeteret fra Ebrina Sohna. Sistnevnte gjorde et utrolig klønete forsøk på å klarere ballen og feide Güven ned bakfra. Selv om det var i en totalt ufarlig posisjon ble det selvfølgelig straffe. For andre kamp på rad steppet Lars Christian Krogh Gerson fram til ellevemetersmerket, for andre gang på rad gikk keeper rett veg og for andre gang på rad var straffa så godt plassert at ballen gikk i mål uansett.

Bare minutter senere spilte samme Gerson en nydelig stikker fram til Kim Holmen. Han satte fart, kom alene med keeper og gjorde opp for missen i første minutt. Avslutningen var kald og rolig til side for Sandefjords Iven Austbø og dermed ble sluttresultatet fastsatt til 3-0.

Det var heller ikke fritt for at det kunne ha blitt flere mål. Martin Linnes traff tverrligger og Henry Josephs skudd helt oppe i krysset ble såvidt reddet. Vi er imponerte av guttas spill i dag. Heldigvis er det bare fire dager til ny kamp!

For fakta se kamper.

Adem skaffet straffe


Lars Christian scoret på den

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor