Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Onsdag 11. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

En deilig søndag

Publisert  01.10.2006
Først var det folkefest med Tufte og gamle KIL-helter, og så ble det tre poeng mot opprykksjagende Bodø/Glimt.  

Kjetil Byfuglien og resten av forsvaret fikk etter hvert bedre og bedre kontroll på Glimts angrepsforsøk. 

Kampen mot Glimt fikk en forrykende åpning, og det er det bortelaget som skal ha æren for. KIL-gutta var skikkelig på hæla og var konsekvent minst et par meter unna sine motspillere. Det resulterte i store sjanser for gjestene.

Den første muligheten kom etter bare to minutter. Et innlegg gikk i fin bue mot Runar Berg, men fra bakre stolpe klarte han ikke å overliste Fredrik Eriksen. Med en fin redning ga han Glimt en corner. Denne ble i første omgang klarert, men ballen kom fort inn i boksen igjen. Der forsøkte Olav Tuelo Johannesen en brasse, men våkne Eriksen slo til corner igjen.

Glimt fikk cornere jevnt og trutt, men den neste store sjansen for gjestene kom etter en kontring. Kantspiller Trond Olsen spilte Tuelo Johannesen pent igjennom, men heldigvis gjorde Eriksen nok til at det ikke ble scoring fra litt skrått hold. Keeperen kom fint ut og Glimtspissen vippet ballen forbi Eriksen og målet.

Dermed sto det fortsatt 0-0 da KIL fikk sin første mulighet. Den skremte neppe vettet av gjestene fra nord. Paul Olausson dro seg på tvers utenfor boksen og sendte av gårde et løst skudd utenfor.

Det var definitivt mer fart i skuddfoten til Olav Tuelo Johannesen. Tjuefem minutter ut i omgangen satte han Eriksen på prøve igjen. Keeperen fikk reddet, men måtte gi retur på det knallharde skuddet. Heldigvis var Håkon Wibe-Lund våken og han nådde ballen før angriperne. Og ja, det ble selvsagt corner igjen. Heldigvis ble også denne resultatløs.

Unge Herman Odden spilte fra start for første gang. Hva midtstopperen mener om den saken kan du lese i vår oppsummering mandag.

Så skjedde det som nesten må betraktes som et under. KIL våknet så plutselig at publikum knapt trodde det de så. Et glimrende angrep kulminerte med at Paul Olausson slo en perfekt ball inn på første stolpe. Det dukket Peter Lindau opp og satte inn 1-0 i det lille hullet mellom keeper og stolpen.

KIL tok altså ledelsen totalt mot spillets gang og akkurat det så Glimt ut til å takle dårlig. Gundersen var nære på å øke til 2-0 minuttet like etter Lindaus scoring, men Glimt fikk etterhvert samlet seg litt. De spilte seg til noen cornere, men en god Eriksen tok seg av de fleste innleggene. De andre tok utespillerne seg greit av.

På overtid av første omgang viste KIL igjen upåklagelig effektivitet. Peter Lindau dro seg pent ned til linja og sendte ballen inn til Gundersen. Ungutten headet inn 2-0 og KIL kunne ta med seg en flatterende 2-0 ledelse inn i pausen. Det var naturlig nok tungt å svelge for gjestene.

Annen omgang ble en annen historie. Glimt forsøkte seg stadig, men virket litt tafatte. En heading over like etter pause og diverse skuddforsøk var egentlig det nærmeste de kom. Til tider var det tendenser til Hawaii, men det ble ikke produsert mange store sjanser.

KIL pakket sammen bakover på banen og ventet på gunstige brudd. Det var er vellykket taktikk.

Midtbanen gjorde en suveren jobb og vant ofte ballen. Det resulterte i store sjanser. Gundersen kunne økt med et skudd tjue minutter ut i omgangen, men keeper Kolstad var patent. Ti minutter senere burde Lars Erik Fremming punktert kampen, men alene med keeper satte han ballen knallhardt rett på sistnevnte.


Her header Tore Andreas Gundersen inn sitt tolvte mål så langt i år. Det var spikeren i Glimtkista.

KIL skulle vel også hatt en straffe i annen omgang. En ball smalt rett i en Glimt-arm som sto rett ut, og slik praksis har vært de siste årene er det uforståelig at en godt plassert dommer ikke blåste straffespark.

Men det skulle bli 3-0 til slutt. På en av KILs få cornere ble det fullklaff. Tore Andreas Gundersen steg til værs og stanget nydelig inn 3-0 bak en sjanseløs keeper. Det hjalp ikke gjestene at de vant både corner og skuddstatistikken, og til slutt måtte de rusle i garderoben med klart tap i bagasjen.

KIL kunne juble over tre poeng i en merkelig kamp. De første tjue minuttene så det virkelig stygt ut, men etter 1-0 scoringen hadde gutta egentlig ganske bra kontroll. 

For fakta, se under kamper.
Her jubler gutta etter Gundersens 2-0 scoring.

Fredrik Eriksen spilte en god kamp, og holdt KIL inne i kampen i første omgang. Her plukker han en av Glimts mange cornere.

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor