Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Mandag 9. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Sultne unggutter!

Av Jo Raabe. Publisert  14.12.2011
Onsdag kveld var det informasjonsmøte for potensielle spillere for det nye G16-laget.  

 
Knut Nordnes (til venstre) og Finn Willy Taugbøl er allerede godt i gang med jobben som trenere for KILs G16 lag.
Tidligere har juniorlaget vært det yngste laget til KIL Toppfotball, men fra og med 2012 etablerer klubben et G16-lag. Knut Nordnes og Finn Willy Taugbøl er ansatt som trenere. Onsdag kveld samlet de ungdommer og foreldre til informasjonsmøte på Gjemselund. Der fikk trenerne presentere seg før det ble redegjort for de sportslige planene framover.

- Målet vårt er å hjelpe dere med å bli gode fotballspillere. Fokus kommer til å være på å utvikle spillere og ikke lag, vi trenere er helt klare på at det beste målet på om vi har gjort jobben vår er om vi kan levere gutter som kan spille for KILs junior- og A-lag, fortalte trener Knut Nordnes.

Asger Jensby, ansvarlig for det sportslige i KIL styret, var også til stede. Han la vekt på at det for en liten klubb som KIL er viktig å få fram unge spillere. Det nyetablerte laget er selvfølgelig et middel for å nå dette målet.

I utgangspunktet skal det tas ut en tropp på 16 som inkluderer to keepere. Selv om man allerede er igang med treninger vil det nok drøye til litt ut i januar før en endelig tropp blir tatt ut. Vi syntes dette hørtes ut som en noe liten tropp, men dette er det selvfølgelig en tanke bak.

- Det er viktig at de spillerne vi har med oss får spilletid, derfor er vi bevisste på å ha ganske få spillere. Uansett vil det være en dynamisk tropp der det hele tiden vil være aktuelt å flytte spillere opp fra KIL Fotball sitt G16-lag, fortalte Finn Willy Taugbøl.

Samarbeidet med KIL Fotball er allerede veletablert. Treneren for deres G16 lag, Jørn Ole Korslund, var også til stede.

Selv om hovedmålet er å utvikle spillere er det selvfølgelig ingen som har noe imot at det blir et godt og attraktivt lag. Det er imidlertid ikke noe mål å støvsuge distriktet for 14, 15 og 16-åringer:

- Det er ingen tvil om at mange talenter ikke har noe vondt av å spille i lokale breddeklubber. Både Martin Linnes og Tore Andreas Gundersen er gode eksempler på dette. Noen har dog kanskje godt av å spille på et satsningslag i Kongsvinger, og da skal vi være et alternativ fortalte KILs toppspillerutvikler Pål Håpnes oss etter at møtet var avsluttet.

At gutta som blir med må være villige til å satse er det ingen tvil om. Det legges opp til fem økter i uka i tillegg til kamper.

kil.no kommer til å følge laget med spenning!

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor