Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Torsdag 12. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Tilbake i blått

Av Jo Raabe. Publisert  28.12.2011
Stort sett spiller KIL i røde drakter, men noen ganger gjøres det unntak.  

Andreas Moen spilte i blå trøye for KIL i 2008. Det er det ikke umulig at han får gjøre i 2012 også.
Det er som de fleste vet i de tilfellene at motstanderlagets drakter er for like KILs rødhvite antrekk. NFF sine regler slår fast at alle klubber skal ha en reservedrakt der fargene på både trøye, shorts og strømper skal skille seg fra førstedrakta.

KIL har ikke hatt noen fast farge på reservedraktene, men de har ofte vært blå. Dette så vi senest i 2008. Blådrakta ble ikke brukt mange gangene på A-laget det året - såvidt vi husker bare ved to anledninger: Borte mot Gjøvik/Lyn i første runde i cupen og borte mot Bryne i siste serieomgang i Adeccoligaen. 

Året etter hadde KIL svarte reservedrakter, før man i Tippeligaen i 2010 hadde både hvite og svarte reservedrakter. De svarte ble dog bare brukt en gang, borte mot Tromsø i tredje serierunde.

Generelt har det ikke vært nødvendig for KIL å spille i annet enn røde trøyer så ofte de siste årene. Heller ikke i Adeccoligaen i 2011 var de da hvite reservedraktene i bruk mer enn en gang. Det var i bortekampen mot Bryne. Her ligger faktisk også den viktigste grunnen til at man går tilbake til de blå. I denne kampen på Jæren var det bare med nød å neppe at de hvite draktene med røde detaljer ble godkjent. Dommeren spekulerte lenge og vel på om han klarte å se forskjell på hjemme- og bortelagets drakter. Heldigvis brukte materialforvalter Sigmund Dalsberget sine overtalelsesevner og sørget for at vi slapp å låne Brynes signalgule alternativ.

Dette problemet unngår man i år. Helblått skiller seg definitivt veldig fra alle lags rødfarger, men heller ikke nå blir de nok mye brukt. Foruten kampen mot Bryne blir de neppe vist fram hvis ikke KIL møter det rette laget i NM.

  
Vanskelig å se forskjell? Dommerne var nervøse før kampen. 

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor