Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Søndag 8. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Salvadoranere på vei

Av Erik Gusterud. Publisert  22.01.2012
Tre prøvespillere fra El Salvador skal trene med KIL.  

På mandag ankommer tre spillere fra El Salvador Kongsvinger. Én indreløper, én kantspiller og én spiss skal vise seg frem ut uka i håp om å bli en del av KIL-stallen. 

Konstituert daglig leder og sportslig leder i KIL-styret, Asger Jensby, forteller dette til kil.no søndag kved:

- Det kommer tre spennende Mellom-Amerikanse spillere hit på mandag. De skal trene her hele uka fra og med tirsdag.

- Jeg kom i kontakt med disse spillerne siden deres agenter hadde henvendt seg til flere danske toppklubber. Vi skal nå ha de på prøve, for å se om det kan bli noe samba-fotball på Gjemselund utover, forteller en spent Jensby. 

Det er vanskelig å si hvor godt ligaen i El Salvador står rustet, men de skal absolutt respekteres med en 64. plass på FIFA-rankingen. Alle spiller for den samme klibben i El Salvador, som er en av de bedre i ligaen. I tillegg spiller alle på landslaget, etter de fra før av har spilt på forskjellige aldersbestemte nivåer. 

De tre unge og håpefulle er:

Andrés Alexander Flores Mejía - 22 år gammel høyrekant
Han spiller for A.D. Isidro Metapán i hjemlandet sitt, og ble i 2011 nominert som årets beste spiller. Han debuterte på landslaget allerede i 2008, og står nå med underkant av tjue a-kamper. Kantspilleren har i følge kilder vært i et søkelys til en rekke klubber, og står per dags dato med rundt 50 kamper og 15 mål for sin klubb. Flores spilte juniorfotball i den Argentinske storklubben River Plate. 

Mark Léster Blanco Pineda - 23 år gammel spiss og midtbane
Denne spilleren kan både spille spiss, kant og midtbane, og spiller for den samme klubben som Andrés Flores. Han har spilt for en rekke klubber i hjemlandet sitt, og står nå notert med 32 scoringer på 46 kamper for sin nåværende klubb. Han debuterte på landslaget i 2007, og står nå med 16 kamper og 8 mål. 

Edwin Sánchez - 21 år gammel indreløper og kant
Denne gutten har også spilt for flere klubber i El Salvador, men skal også hatt et opphold i den spanske storklubben Malaga. Han er en målfarlig indreløper som fikk sin debut for El Salvador i 2010. Han rapporteres å være lik tidligere Stabæk-spiller Alanzinho.

- Alle tre spiller på de plassene vi leter etter, så dette blir en veldig spennende uke. I slutten av uka gjør vi en konklusjon på hvem vi ønsker å gå i videre forhandlinger med, avsluttet Asger Jensby. 

kil.no skal prøve å få med seg ukas treninger, for å virkelig se om det blir samba-fotball på Gjemselund den kommende sesongen. 

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor