Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Lørdag 7. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Hurtig comeback

Av Jo Raabe. Publisert  10.03.2012
Olav Tuelo reiste i august, men var tilbake i november  

For mange KIL-supportere var det tungt da Olav Tuelo Johannesen ble solgt til Start i fjor høst. Selv med Tuelo på laget klarte de imidlertid ikke å redde plassen i Tippeligaen.

- Jeg følte at jeg måtte ta sjansen da jeg fikk tilbudet fra Start og angrer forsåvidt ikke på det. Selv om jeg kom til en klubb som var i en vanskelig situasjon hadde jeg trua på at jeg kunne gjøre en forskjell og hjelpe dem til å unngå nedrykk. Det ble tungt da vi tapte to nøkkelkamper, særlig kampen mot Sogndal var avgjørende, forteller han.

Ordet sekspoengskamp er en klisje, men faktum er at at det til slutt skilte seks poeng fra Start opp til sikker plass. Uansett høstet Olav gode erfaringer og han er klar på noen punkter som kunne vært bedre i Kristiansand:

- Det var hele tiden et stort fokus på å beholde humøret. Det er selvfølgelig viktig det, men det ble et så viktig tema at det nesten ble krampaktig, fortsatte han.

Etter nedrykket var det mye uro i Sørlandsklubben. Spillere på kontrakt ble bedt om å gå ned i lønn og alle re- og nysigneringer ble satt på vent. For Olav var det da ikke så vanskelig å takke ja til å komme tilbake til KIL da tilbudet kom:

- Tom var viktig for avgjørelsen min om å komme tilbake, og når jeg først skal spille Adeccoliga synes jeg det var veldig ålreit å kunne komme tilbake til Kongsvinger.

Olav angrer på ingen måte på valget sitt, og han er særdeles fornøyd med treningsopplegget til trenerne Arne Kristian Hansen og Tom Nordlie. Han ser klare forskjeller fra vinteren i fjor:

- Vi driver mye mer med drilling av systemer, og trenerne er veldig klare på hva vi skal gjøre. Vi har bedre kondisjon, men det er ikke på grunn av løping uten ball som mange tror. Det er fotballøktene våre som er så intensive at vi får inn kondisjonen den veien, jeg merker forbedringer på min egen kropp og ser faktisk antydning til sixpack, avslutter han.

Olav Tuelo Johannesen er glad for å være tilbake i KIL og i topp form!

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor