Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Lørdag 7. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

En helt vanlig dag på jobben

Av Jo Raabe. Publisert  11.03.2012
Vi fulgte treninga med argusøyne og fikk ekspertkommentarer fra trenerne underveis  

Tom pekte og forklarte.
Siden våre lesere muligens er mer enn gjennomsnittlig interesserte i fotball valgte vi søndag å studere treningsøkta litt nærmere enn vi gjør til vanlig. Hva gjorde spillerne, hva ville trenerne at de skulle øve på og hvordan syntes de at det gikk? Følg med KIL en helt vanlig dag på jobb.

1. Peptalk
Tom og Arne startet treninga med å samle alle spillerne. Den første utfordringa kom fra Arne da han kom med dagens geografioppgave som var «Hva er den største byen i Finnmark». Magnus Solum hadde mot til å prøve seg med Karasjok, men når vi ser bort fra reinsdyrene er nok Hammerfest hakket større.

Tom fokuserte på ansvar for å gi og ta kritikk på en god måte. Han skrøt og ga gruppa ros for dynamikken innad, men understreket at det fortsatt var rom for forbedringer.

2. Pasningsøvelse - oppvarming
Spillerne ble delt opp i tre grupper à 7 som ble fordelt i hver sin trekant der de øvde på å slå innsidepasninger. Fokuset var på nettopp pasninger og relasjoner. Når skal man starte og hvordan skal man time for å få et perfekt mottak. Oppvarmingen var naturlig nok med lav intensitet.

3. Pressøvelse
10 mot 5 spilte innenfor en firkant. Fokus på å ta av press, sikringsspill, og gjenvinninger. Både på punkt 2 og 3 er et overordnet mål å bli bedre med ball. Fra denne øvelsen og ut treninga var målet til trenerne at intensiteten skulle være høy. Fysisk trener Arne Kristian Hanssen forklarer oss helheten:

- Samtidig som vi trener på tekniske ferdigheter er dette også noe som er bra for kondisjonen. Det er en av øvelsene vi har brukt i hele vinter for å bedre spillernes utholdenhet, fortalte han.

Aleksander Melgalvis med hardt skudd
4. Coaching 11 mot 10
Denne skulle egentlig ha blitt gjennomført med spill 11 mot 11, men Mats Skårdals skade gjorde at man ble en man short. Med Magnus Solum nede etter trøkken han fikk tidligere på økta lå det an til å bli 10 mot 10, men man ble reddet av fysioterapeut Ankush Arora. Etter eget utsagn har han vært profesjonell i Nederland, men han ble sist sett på en fotballbane for Eidskog 2 i 5. divisjon. Nivået hans bar mest preg av det siste. Spesielt sleit han i hodeduellene med Førsund og Wigum.

Fokuset for øvelsen var på defensive oppgaver og overganger. Tom Nordlie stoppet spillerne flere ganger for, ja nettopp, å coache.

5. Spill 10 mot 10 – inkludert spillere i korridorer på offensiv banehalvdel
Angriperne skulle øve på å vurdere når man skulle bruke kanter eller ikke. Forsvarerne på å ta ut rom. Vi fikk se mange flotte angrep og ditto mål både av det oransje og det grønne laget.

Etter treninga fikk vi en prat med Tom Nordlie. Han var ganske fornøyd med det han hadde sett.

- Pasningsøvelsen hadde god kvalitet før vi sank litt i de to neste øvelsene. Heldigvis tok vi oss godt opp på slutten og jeg var spesielt godt fornøyd med det vi gjorde offensivt i spill 10 mot 10, avsluttet han.

Det var ikke nei i fysioterapeut Ankush Aroras munn da Tom Nordlie trengte en ekstra mann. En eidskoging er alltid beredt


Pressøvelse

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor