Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Mandag 9. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Eksotisk

Av Jo Raabe. Publisert  13.03.2012
Hvordan kan en fra Brumunddal hete «Melgalvis», og hvordan fikk en Vingersgutt navnet «Enver»?  

Aleksander Melgalvis - Latvia
Noen lurte nok litt på om Aleksander Melgalvis var innfødt fra Brumunddal eller et annet sted da han kom til Kongsvinger i vinter. Dialekten hans avslører tydelig at han ikke er oppvokst langt fra Mjøsa. Men navnet Melgalvis er da ikke veldig typisk Ringsaker?

- Bestefaren min er fra Latvia, og navnet kommer derfra. Selv om jeg er vaskekte brumunddøl har jeg god kontakt med familien min i Latvia. Så seint som i jula hadde jeg besøk derfra, og jeg tar også en tur innimellom.

Olav Tuelo Johannesen - Botswana
En som har vært i Kongsvinger i flere år er Olav Tuelo Johannesen. Olav og Johannesen er det ikke mye eksotisk med, men historien bak mellomnavnet hans er mer spesiell.

- Faren min jobbet for NORAD og var på jobb i Botswana da han traff moren min. Mellomnavnet mitt, Tuelo, betyr «gave» på setswana. Jeg forstår språket, men er ikke noe god til å snakke det selv. På grunn av fotballen er det lenge siden jeg har vært i Botswana nå, men foreldrene mine er der hvert år for å besøke onkler, tanter og søskenbarn.

Enver Mehmeti Sjøli - Kosovo
Vi har fått se litt til Enver Mehmeti Sjøli i treningskampene i vinter. Navnet hans har også et utenlandsk preg over seg.

- Enver er et albansk navn. Faren min er opprinnelig fra Kosovo, og selv om jeg aldri har bodd der selv så snakker jeg flytende albansk. Jeg har vært i Kosovo flere ganger.
Marius Leonto Øvretveit Piereau  - Surinam
Marius Leonto Øvretveit Piereau kom til KIL fra Eidvold Turn før fjorårssesongen, men er Oslogutt. Navnet avslører dog at han har deler av røttene sine fra andre deler av verden. Akkurat som Ruud Gullit og Edgar Davids har han gener fra Surinam.

- Faren min er fra Surinam, og han traff moren min da hun var på ferie i Karibia, hun er fra Nord Odal, og jeg endte opp i Oslo.

Mats Diego Skårdal - ?
Mats Diego Skårdal kom fra Rjukan til Kongsvinger for å begynne på NTG. Men hvor «Diego» kommer fra må vi bare spekulere på. Det ville ikke Mats ut med!
 

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor