Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Fredag 13. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Fortjent interesse

Av Erik Gusterud. Publisert  28.03.2012
Magnus Solum har gjort seg bemerket i Fotball-Norge, men ønsker å bli i KIL.  

Magnus er lur spiss. Ekstrem avslutningsegenskap. 
Som kjent har KIL og Aalesunds FK vært i dialog rundt spisstalentet Magnus Solum. Dette er selvfølgelig ikke merkelig – snarere på sin plass. Magnus har i en årrekke hamret inn mål for både junior- og tredjedivisjonslaget vårt, og fikk i fjor en etterlengtet og velfortjent plass i A-stallen.

Magnus har så å si fra han satt sine føtter i Kongsvinger som 17-åring trent fast med KILs A-lag. Han var dermed godt kjent, og selv om det tok en stund før debuten kom, var erfaringene fra treningene gull verdt for stortalentet fra Gjøvik.

25. april i fjor fikk han sin debut etter drøye 60 minutter. Det var ikke et dårlig bytte av daværende trener, Per Brogeland. Solum brukte kun et par minutter på banen før han satte inn 1-0 scoringen mot Hødd – og samtidig markerte seg som et ekstremt spisstalent.

- Det var veldig gøy i fjor. Det var ekstra gøy at min første scoring kom i debuten, og det ga meg en flying-start på fjorårssesongen jeg selv er fornøyd med, forteller Magnus.

- Jeg hadde selvfølgelig håpet på at jeg skulle gjøre det bra på forhånd, men jeg hadde aldri trodd at det skulle gå så bra. Å score ni mål var veldig gøy, la han til.

Magnus Solum nede for telling på La Manga. Ingen fare. 
- Satt ut av spill

Magnus sin karriere har ikke bare gått på skinner. Han ble for en tid tilbake satt ut av spill i om lag et halvt år. Men etter mye god jobbing med både opptrening og skadeforebyggende trening kom Magnus tilbake på banen – god som aldri før.

- Hvordan man takler skader er veldig viktig. Man må ta det på alvor og gjøre noe med det, ellers detter man mange hakk ned. Jeg trente hardt for å komme tilbake, og jeg kom tilbake som en mer voksen spiller, forteller Solum.

- Gjev interesse

I disse dager er Magnus Solum et hett navn i norske medier. Kjetil Rekdal og Aalesund ønsker han, og de har vært i dialog med KIL og Asger Jensby.

- Det er veldig gøy å bli lagt merke til. Jeg har et mål om å spille Tippeliga om ikke så lang tid, men akkurat nå tror jeg det beste for meg er å bli i Kongsvinger, forteller KILs nummer 20.

Budene fra Sunnmørsklubben har blitt avslått. Det synes Magnus er helt greit, for han mener KIL er den rette klubben for hans utvikling.

- Jeg har mye å lære, og jeg tror jeg kan fortsette å utvikle meg veldig i KIL. Vi har veldig gode treninger, og jeg tror jeg kan utvikle meg mye under ledelse av Tom(Nordlie), fortsetter han.

Det er ofte lett å bli ufokusert av slik interesse, men ikke Magnus.

- Jeg tenker ikke på interessen, men blir selvfølgelig smigret. Akkurat nå er det bare KIL som gjelder, og nå skal jeg og laget kjempe for en god sesong. Laget er alltid viktigst, men personlig har jeg som mål å banke inn femten mål denne sesongen, avsluttet Magnus Solum.
 

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor