Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Mandag 16. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

- Må være on fire

Av Erik Gusterud. Publisert  28.03.2012
Tom Nordlie og KIL innså alvoret etter ”det som skjedde på lørdag”.  

Tom Nordlie instruerer og forklarer
På lørdag ble vi regelrett pissa på av et Mjøndalen-lag vi fikk til å fremstå som Barcelona. Vi så mer ut som et bedriftsfotballag.

”Det er aldri noen fordel å tape kamper”, sa Arne Erlandsen, og det har han helt rett i. En stor fordel var selvfølgelig at det var en betydningsløs treningskamp, og denne bomben sprakk nå, da vi enda har tid før seriestart.

Reaksjonene etter en slik kamp kan være mange. For Tom Nordlie var det kun to valg, men bare ett riktig svar.

- Vi hadde to valg etter kampen, enten kunne vi glemme alt og ta oss en fest. Eller så kunne vi gjøre som vi gjorde; ta det på alvor, forteller Tom Nordlie.

Tom ba alle gå i seg selv. I går hadde de et møte der de vurderte hva som hadde gått galt, og samtidig fikk avklart fraværende ingredienser i gryta.

- Vi må være mye mer on fire, fortsetter Nordlie, og mener KIL skal utstråle arbeidskraft.

Det kan være en rekke grunner til at det gikk som det gikk borte mot Mjøndalen. I hele vinter har Tom og resten av trenerteamet veiledet lite under kamper, i håp om å inkludere spillerne mer. Dette har til en viss grad fungert. Men spillestilen er ny, og den må skoleres på hele gruppa. I det siste har det blitt coachet mye, og noen binder seg litt. Det er nå viktig å finne en balanse.

- Jeg er en bedre trener når jeg er engasjert, enn når jeg sitter på sidelinja på en campingstol med beina i kors, poengterer Tom.

- Vi må finne en balanse mellom coaching-nivået i år, og i fjor høst, legger han til.

Piss å snakke om opprykk

- Det er bra den kampen kom nå. Alle i Kongsvinger tror vi skal rykke opp , men det er mye jobbing før vi i det hele tatt kan snakke om en topplassering. Vi har seks-syv nye spillere å jobbe med, og det må jobbes over tid. Det viktigste nå er utvikling, mener Nordlie.

- Hvorfor i all verden skal et lag som havnet på sjuendeplass i fjor, som mistet seks spillere, plutselig bli et topplag? Undrer treneren.

Toppnivået vårt har vært meget godt, men vi har et ekstremt lavt bunnivå. Det er der mye av jobben ligger framover. Vi må også finne tilbake grunnprinsippene for den gode høstformen i fjor. Knallhard jobbing, løpskraft, on fire og alt det der.

I dag var det litt småkrangling og on-fire på treninga. Akkurat slik det skal være i følge Tom.
- Det er ingen automatikk om at dette ikke kommer til å skje igjen. Vi må jobbe knallhardt. Alle må være på hugget, ellers går det ikke, avsluttet Tom Nordlie.

På lørdag spiller KIL en ny treningskamp. Denne gangen er det generalprøve borte mor Sarpsborg 08.

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor