Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Søndag 15. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Ingen god generalprøve

Av Jo Raabe. Publisert  31.03.2012
Selv om ordtaket dermed er på vår side må vi innrømme at vi kunne ha tenkt oss seier.  

Magnus Myklebust kunne ha gitt KIL ledelsen tidlig
Sarpsborg 08 er av et samlet media- og fotballnorge utpekt til opprykksfavoritter i Adeccoligaen. Vi var derfor innstilte på at det kom til å bli en vanskelig kamp på bortebane. Etter den mildt sagt svake forestillingen mot Mjøndalen forrige helg forventet vi en revansjelysten KIL-gjeng.

For å ta det med en gang: Vi hevet oss definitivt. Laget var aggressivt og på hugget fra kampstart. Olav Tuelo Johannesen var frisk på topp og var bare ei lang tå fra midtstopper Magnar Ødegaard unna å komme helt alene med Sarpsborgs keeper etter bare fem minutter. Den første situasjonen vi vill kalle en sjanse fikk vi ved Magnus Myklebust etter knappe kvarteret. Et frispark ute på kanten ble slått inn og han fikk avsluttet fra kloss hold med litt spiss vinkel. Dessverre var en blå Sarpsborgspiller på plass og blokkerte.

Myklebust var særs frisk før pause, og sammen med en god og sikker Gøran Wigum i KIL-forsvaret var han vår beste spiller. Magnus sto bak god kombinasjoner på høyrekanten sammen med Hæstad og Aas og flere disse dem hadde fortjent en noe bedre skjebne enn det de fikk.

Men måtte oppgitt konstatere at ballen ikke gikk i mål.
Vi bommer fortsatt for mye på kortpasninger på midten, men klarte å utnytte Sarpsborgs liknende feil. Etter 36 minutter vant Samir Fazlagic ballen fra en angriper på vei framover. Hjemmelaget var i ubalanse og han benyttet sjansen til å slå en lissepasning på 50 meter med høyrebeinet sitt. Olav Tuelo Johannesen tok ballen ned og satte fart mot mål. Alene med keeper gjorde han ingen feil og dermed var vi i ledelsen.

Dessverre klarte vi ikke å holde på den spesielt lenge. Rett før pause slo hjemmelaget et innlegg fra høyre. Arnar Førsund så ut til å ha kontroll, men det må ha skjedd en glipp i kommunikasjonen mellom ham og keeper Tobias Holmen Johansen. Ingen av dem tok ballen. Det gjorde imdlertid Martin Wiig som på volley utliknet til 1-1.

KIL kom godt igang etter pause, og særlig var innbytter Petter Tiller Larsen positiv. Det skjedde mer på venstrekanten på de første ti minuttene enn det hadde gjort før pause til sammen. Det var allikevel høyresida som sto bak angrepet som burde ha gitt oss en ny ledelse. Myklebust og Hæstad gjorde forarbeidet, men dessverre traff ikke Tuelo mål da han burde ha blitt tomålsscorer.

Mange tøffe dueller i hele kampen
Dessverre var det ingen som taklet rett etterpå. Elyounoussi fikk upresset fyre løs fra 20 meters hold. Ballen føyk inn i nota bak en sjanseløs Kim Deinoff som hadde kommet inn etter pause. Dette målet så ut som om det fikk den mentale rullgardina til KIL-spillerne til å gå helt ned. Herfra og inn fikk vi ikke til noe som helst og vi var ikke i nærheten av å snu kampen igjen. Sarpsborg kjørte over oss og scoret to mål til slik at sluttresultatet ble 4-1. De var effektive, men at de vant fullt fortjent er det ingen tvil om.

Hvis spillerne klarer å bygge videre på den første timen er vi fornøyde, men fortsetter vi som på slutten kommer vi ikke til å ta poeng i serieåpningen mot Hødd. Trenere og spillere har 8 dager å jobbe på – la oss håpe at de bruker dem godt.

Sarpsborg 08 – KIL 4-1 (1-1)
Sarpsborg stadion
ca. 500 tilskuere
Dommer: Mads Ahlsen

Gule kort for KIL: Wigum, Shindika, Tuelo Johannesen, Førsund

Mål:
0-1 Olav Tuelo Johannesen (36)
1-1 Martin Wiig (42)
2-1 Mohammed Elyounoussi (68)
3-1 Wiig (73)
4-1 Morten Giæver (str. 90.)

KIL (4-3-3)
Tobias Holmen Johansen
(Kim Deinoff fra 46.)
Morten Hæstad
Arnar Førsund
Gøran Wigum
Samir Fazlagic
Christian Aas
(Melgalvis fra 80.)
Hassane Dosso
(iller Larsen fra 46.)
Henry Joseph Shindika
Magnus Myklebust
Olav Tuelo Johannesen
Andreas Moen
(Solum fra 67.)

Benken:
Kim Deinoff
Marius Pierau
Kai Olav Ryen
Aleksander Melgalvis
Ola Korbøl
Magnus Solum
Petter Tiller LarsenBildetekst 5

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor