Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Lørdag 7. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Lindau reddet dagen

Publisert  15.10.2006
Pors trodde de hadde dratt i land tre viktige poeng i bunnstriden, men KIL ga seg ikke, og fikk til slutt uttelling.  
Kapteinen dirigerer sine tropper. Han gjorde en god kamp, og viser at han er på vei tilbake til toppform.

Som i fjor fikk KIL en marerittaktig start på kampen mot Pors. Etter bare åtte minutter tok hjemmelaget ledelsen etter ei stor blemme av KIL-keeper Fredrik Eriksen. Knut Helge Hagen lempet ballen inn i feltet fra egen banehalvdel. Per Verner Rønning hadde som vanlig full kontroll i luftrommet og kontrollerte ballen inn til keeper. Eriksen hadde imidlertid ikke kontroll. Ballen spratt i bakken og deretter i en flott bue over hodet hans og inn i nettet. Vi får egentlig håpe at det ikke var TV-kameraer til stede, så unngår kanskje Eriksen å bli minnet på feilen sin altfor mange ganger.

Etter målet hadde vi ballen mye, men sleit med å komme oss til sjanser. Vi lå og stanget på 40 meters hold, og de avslutningene vi fikk var langskudd fra rundt 30. Det beste forsøket hadde Patrick Holtet. Det var snert i skuddet, men dessverre føyk ballen utenfor den venstre stolpen.

Det var antydning til frustrasjon blant KIL-spillerne. Et eksempel på dette var en omdiskutert hendelse omtrent halvveis i omgangen. Fredrik Eriksen ble forstyrret av Christer Fjellstad etter at han hadde plukket ned en ball i feltet og repliserte med noe som så ut som et spark. Eriksen nektet konsekvent for at så hadde skjedd, men uansett var keeperen heldig som slapp unna direkte rødt kort.

Om dommeren var KIL-vennlig ved denne situasjonen, var han det definitivt ikke minuttet etter. Kjetil Byfuglien ble regelrett krokspent i straffefeltet, men dommer Ahlsen gjorde ikke antydning til å blåse. Etter kampen forklarte han Rune Sønsterudbråten at han hadde sett situasjonen, men at han oppfattet det som om spillerne hektet i hverandre. Man skal etter vår mening ha god fantasi eller dårlig samvittighet for å beskrive situasjonen slik.

Fredrik Eriksens gode redning rett før pause.

I tillegg til målet hadde Pors også et par andre brukbare sjanser i første omgang. På den største rettet Fredrik Eriksen opp noe av inntrykket ved å redde en farlig stuss helt nede ved stolperota.

Det var helt klart ting å rette på i pausen selv om det nok hadde vært KIL som hadde hatt ballen mest. Presisjonen var for dårlig, og bevegelsene kunne også definitivt vært bedre.

Andre omgang hadde knapt kommet igang før Tore Andreas Gundersen fikk en gedigen sjanse til å utlikne. Både forsvar og keeper feilberegnet gjennomspillet fra Patrick Holtet, og vips, så var unggutten faktisk forbi keeper og kunne sette ballen mot det åpne målet. Vinkelen var imidlertid veldig liten, og avslutningen gikk i stolpen.

I stedet for utlikning gikk Pors opp til 2-0. Per Verner Rønning bommet totalt og dermed sendte han Christer Fjellstad alene gjennom mot mål. Kai Olav Ryen brukte farten sin og løp ham opp, men Fjellstad var sterk og smart og fikk vendt ham bort. Sikkert plasserte han ballen nede i hjørnet, og dermed begynte nok hjemmelaget å tro at de skulle dra med seg tre livsviktige poeng.

Håpet ble nok større og større etter hvert som tida gikk. Det skjedde egentlig veldig lite før KIL-trenerne dro et ess ut av ermet med et knapt kvarter igjen å spille. For å skape flere sjanser slapp man Per Verner Rønning opp som spiss sammen med Peter Lindau. Hans plass i midtforsvaret ble tatt av Herman Odden. Det skulle vise seg at begge disse skulle bli sentrale i sluttminuttene.

Selvfølgelig var poenget med å flytte opp Rønning at man skulle dra nytte av luftstyrken hans. Det skjedde til gangs. Fem minutter før slutt gikk han opp og stusset ballen. Den havnet i beina til Petter Lindau midt foran mål. Han dunket ballen via keeper og inn i krysset. Dette tente virkelig gutta, og på tribunen begynte nok noen å drømme seg tilbake til den sagnomsuste kampen mot Raufoss for to år siden da KIL vendte 0-3 til 4-3 det siste kvarteret.

En lang trønder var sentral da KIL hentet opp ledelsen til Pors.

Siden keeperen til Pors hadde ligget skadet i en lengre periode i andre omgang, var det ikke overraskende at det ble hele fem minutter tillegg. KIL hadde definitivt tid til å score igjen. To minutter på overtid skjedde det – og det nesten på nøyaktig samme måte som på reduseringsmålet. Rønning stusset til Lindau som banket ballen rett i mål. Hjemmelaget fortvilte mens de tilreisende KIL-supporterne fikk grunn til å juble.

Dramatikken var imidlertid ennå ikke over. Først kom Pors tilbake. Christer Fjellstad fikk lokket Fredrik Eriksen bort fra streken, og skaut mot det keepertomme målet. Heldigvis sto innbytter Herman Odden på rett plass og fikk reddet ballen til corner. Den corneren ble det ikke noe av, det var KIL som skulle få den siste sjansen. Denne gangen på et frispark. Først vant Kai Olav Ryen i lufta, så Herman Odden. Nok en gang datt ballen ned i beina til Peter Lindau. Han brant til fra åtte meters hold, men dessverre gikk skuddet utenfor. Sjansen var minst like stor som de to han scoret på.

Så var det endelig slutt. Selv om uavgjort var et greit resultat, følte nok hjemmelaget at de hadde tapt to poeng. Stemningen i KIL garderoben var derimot meget god.

For fakta se kamper


Det var definitivt også en blid svenske.


Tore Andreas Gundersen var oppgitt over at stolpen sto i veien for utlikning.

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor