Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Lørdag 14. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

- Jeg føler meg som Zidane

Publisert  16.10.2006
Denne og andre kommentarer kan du få med deg hvis du gidder å lese denne oppsummeringen etter Porskampen.  

John Pelu hutret seg gjennom 90 minutter i Porsgrunn. Kampen nøt han fra tribuneplass sammen med Ørjan Berg Hansen og Jørn Karlsrud.

På mange måter ble det igjen en merkelig kamp for KIL. Det var langt mellom Zidanekvalitet både hva spill og temperament angår, men etter to grove tabber reiste gutta seg og tok med seg et velfortjent poeng hjem til Kongsvinger.

Kampen fikk en forferdelig start da Eriksen lot innlegget fra ørtenhundre og snørrogførti meter sprette over seg og inn i mål.

- De som har sett det har sett det og vet hva som skjedde. Jeg får ikke gjort noe med det nå, sa Eriksen etter kampen. Ettersom det ikke akkurat var mange som så det på Pors stadion ba vi keeperen beskrive situasjonen:

- Det var en lang ball i fra midten som Per Verner slapp over seg. Jeg feilberegnet spretten og ballen spratt inn i krysset, forklarte en litt molefonken keeper. Litt av skylda for målet skal bana ha, og i det målet var et faktum snudde Pors sin trivelige keeper seg til fotografene bak mål og avslørte følgende:

- Det er bana. Jeg vet akkurat hvordan det er.

Fredrik fikk med andre ord litt støtte fra keeperhold.

Kjetil Byfuglien fikk aldri noe svar fra dommeren (til høyre) på hvorfor det ikke ble blåst straffe.

KIL så ut til å være litt preget resten av omgangen, og skapte lite. Det som lignet mest på scoring var da Byfuglien, som kom i full fart sju meter fra mål, ble klipt ned i skuddøyeblikket. En godt plassert dommer gjorde absolutt ingenting og fikk oppleve en illsint venstreback.

- Det er en soleklar straffe. Jeg kan ikke fatte at han ikke blåste. Jeg skulle skyte og så blir jeg hekta opp, sa Kjetil, som fortsatt ønsker at KIL skal score mål.

Etter hvilen lå det virkelig et KIL-mål i lufta. Pors sleit med å henge med i svingene da tempoet ble skrudd opp et lite hakk. Likevel ble det ikke scoring og typisk nok førte en ny personlig feil til 0-2.

- Det er sånn som ikke skal skje. Jeg traff ballen helt feil og det gjør sitt til at de i dag får to mål på ting som ikke skal være i mål. Ellers synes jeg vi er spillemessig best gjennom hele kampen og at vi spiller oss ut bakfra bedre enn før, sa Rønning, som synes det var godt med ett poeng.

For etter Pors sin andre scoring virket KIL igjen ufarlige i en periode. Heldigvis sørget gutta for en ellevill sluttspurt som faktisk fort kunne endt i tre poeng. Peter Lindau ble med sine to scoringer den store helten. Selv forklarte han de to målene slik:

- Vi hadde flyttet opp Per Verner som spiss og så viste han seg å være rene asssistkongen. På den første var det et skuddforsøk fra Per Verner som jeg stopper. Jeg får den med meg rundt da jeg vender og setter den inn via keeper og tverrligger med høyrbeinet. På 2-2 var det et nytt skudd fra Rønning. Han mener det var pasning, men uansett så klinket jeg til den på ett touch, forklarte spissen, som først ble farlig da Rønning ble flyttet opp.

Like før slutt kunne Peter satt sin tredje på fem minutter:

- Fremming ropte nei nei nå blir det for mye, og da kunne jeg ikke score, gliste Peter, før han igjen klarte å være seriøs noen sekunder:

- Det var hardt, men egentlig ikke i nærheten av å gå inn. I kampen ellers så prøver vi å spille, men vi skaper alt for lite. Det er greit, men tempoet blir for lavt.


Zidane?

- Jeg føler meg som Zidane, sa Lars Erik Fremming da vi ba han evaluere egen innsats.

- Jeg gjorde jobben min enkelt og greit. Ferdig med det, la den presseskye midtbanespilleren til.

Fremming hadde for en gangs skyld selskap av Mads Kristian Skjærvold på midtbanen. Også trønderen var fornøyd med at det ble to sene scoringer i gråværet i Telemark:

- Vi hadde mye mot oss kampen igjennom så det var godt å ha litt flaks på slutten. I første omgang hadde vi egentlig ganske mye rom, men vi klarte ikke utnytte det. Etter pause mener jeg spillet fløyt ganske godt. For min egen del så er de første førtifem greie, mens jeg gjør mye bra etter pause. Det var vel omtrent som laget forøvrig, sa Mads, som var klar på at KIL absolutt fortjente poeng.

Neste post på programmet er tall og tull:

Sjanser Pors - KIL
1. omg: 3-1
2. omg: 2-5

Cornere Pors – KIL
1. omg: 1-3
2. omg: 1-1

Pluss: Nok en gang en fin sluttspurt. Og heldigvis litt mer stang inn enn mot de andre bunnlagene.

Minus: Vi tenker ikke bare på målene når vi mener det var en del unødvendig slurv over hele linja. Pors var ikke noe stort lag og burde normalt sittet igjen med null poeng.

Overraskelsen: At Fredrik Eriksen ikke ble utvist da mange mente han sparket til en Pors spiller som hindret han i å spark ballen ut.

- Jeg sparket ingen, men la an litt, sa Fredrik etter kampen.

PS: Dommer Mads Ahlsen hadde prøvekamp på dette nivået.

PS: Patrick Holtet spilte sin seriekamp nummer 100 for KIL. Vi gratulerer.

PS: Tore Andreas Gundersen spilte sin seriekamp nummer 50 for KIL. Gratulerer!

PS: Detter var første gang KIL tok med seg poeng etter bortekamp mot Pors Grenland. Fra før var fasiten to tap og 0-5 i målforskjell. I 1982 tapte KIL 3-1 borte mot den gamle klubben, som bare het Pors.

PS: For ti og tjue år siden var serien ferdigspilt etter 26 og 22 kamper. Dermed var det aldri noen 27. serierunde.

PS: KIL har positiv statistikk i UEFA-cupen. Klubben står med to seire, en uavgjort og et tap. Målforskjellen er 8-5. Egentlig utrolig at vi aldri har vunnet den turneringen.

Sitatet: Hørt på pressetribunen: - Det er litt flere folk enn varmegrader.

Husk NM i Fotballquiz


Kjetil Kamark og Mads Kristian Skjærvold fikk begge to starte kampen. Det gjorde sitt til at KIL hadde tre trøndere på banen (inkl Rønning).

KIL-supporterne var ikke mange, men de sørget for solklar borteseier på "tribunen".

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor