Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Søndag 8. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Dommerskandale?

Publisert  21.04.2012
Vinn eller forsvinn var utgangspunktet i NM-kampen mot Fossum. KIL tapte, men vil trolig få en ny sjanse.  

Erik Joel Eriksson kjempet hardt på KILs midtbane
Tekst og bilder: Henrik Holter

Selv med tap kan man score haugevis av mål, og dette var tilfellet i dag. Fotball-lørdagen på Fossum inneholdt det meste.

Sist G16 spilte kamp var mot Grue for drøyt tre uker siden. Det kunne merkes, i hvert fall innledningsvis. Det var ikke gått ett minutt før hjemmelaget benyttet seg av KILs feil på midten, og tok ledelsen. Ti minutter senere kom dog utlikningen. Simen Nylend ble spilt igjennom og gjorde ingen feil alene med keeper.

Syv minutter etter utlikningen hadde KIL snudd kampen. Fossum-keeperen fomlet ballen opp i egen tverrligger, og Noah Veiby var på rett sted til rett tid. Godfølelsen varte imidlertid ikke lenge. Fossum svarte etter 26 minutter, og curlet ballen i lengste hjørne på vakkert hvis. Men veien fra vakker til vakrere er som oftest ikke lang, noe Tobias Solem Karlsen beviste rett etter. Han vartet opp med et spektakulært brassespark fra fem meter og gjorde teamtalken i pausen mye enklere.

Fem minutter etter hvilen økte KIL ledelsen. Daniel Mathisen fikk en enkel jobb med å sette inn 2-4. Hjemmelaget fikk en mulighet til å redusere fra straffemerket i det 72. minutt, men klarte ikke å overliste KIL-keeper Magnus Sæther.

KILs venstreback Tommy Heimdal spilte en god kamp
Mye tydet på at KIL skulle dra i land seieren, men den gang ei. Fossum scoret to i løpet av tre minutter, og hentet opp KIL-ledelsen. Men et par minutter før slutt satte Erik Marius Nygaard inn det som alle trodde var vinnermålet. Glede ble imidlertid til fortvilelse da Fossum utliknet nok en gang - på overtid.

Det sto 5-5 etter 90 minutter, og lagene gjorde seg klare for ekstraomganger.Det gjorde imidlertid ikke dommeren. Han fulgte etter vår mening ikke regelboka og mente at kampen skulle avgjøres ved golden goal. Ifølge NFFs turneringsregler for NM skal det imidlertid spilles 2 x 5 minutters ekstraomganger dersom resultatet etter ordinær tid er uavgjort.

Det var Fossum som trakk det lengste strået, og scoret etter et par minutter. Dermed ble hjemmelaget kampens vinner.

Siden KIL mener dommeren ikke fulgte reglene kommer det imidlertid til å bli lagt inn protest


Daniel Mathisen setter inn 2-4. Her burde vel kampen ha vært avgjort?
Uansett var KIL-trenerne fornøyde med prestasjonen:

- Vi gjør en bra kamp og er best totalt sett. Vi taper mye av duellene i førsteomgang, og blir spilt igjennom. I andreomgangen styrer vi kampen, men roter det til for oss selv. Vi er det beste laget, og har helt klart noe å bidra med. På 2-4 regner vi med at de ikke skal komme inn i kampen igjen, men så får de 4-3 og alt kan skje fortalte de til kil.no etter kampen.

Fossum – KIL G16 6-5 (2-3)
Fossum kunstgress (2 x 40 min)
Ca. 30 tilskuere
Dommer: Sindre Blikstad-Balas, Skeid

Gule kort for KIL: Ingen

KIL (4-3-3)
Magnus Sæther
Ulrik Nygård
Tobias Solem Karlsen (K)
Martin Haugen Taugbøl
Tommy Heimdal
(Simen Heien fra 66.)
Erik Joel Eriksson
Sindre Ruud
(Erik Marius Nygaard fra 61.)
Noah Veiby
Simen Nylend
(Henrik Arnesen fra 66.)
Garib Gerkondani
Daniel Mathisen

Flott redning av KIL-keeper Magnus Sæther!


En skuffet gjeng måtte konstatere at det ble tap, men de får kanskje en ny sjanse?

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor