Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Torsdag 12. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Tap mot bedre lag

Av Jo Raabe. Publisert  04.05.2012
Men KILs G16-gutter kjempet godt og det var spenning helt inn i kampens siste minutter  

Erik Marius Nygaard, Henrik Arnesen og Tobias Solem Karlsen
Fra starten av var det tydelig at Manglerud Star er et godt lag. De tok tak inne i egen hall mot et KIL-lag som satset på å ligge lavt og satse på kontringer. Dette gikk ikke veldig bra. På tross av at vi presset lavt klarte vi ikke å demme opp for lange baller bak forsvaret vårt. Etter bare sju minutter fikk MS uttelling. På en ball inn i bakrommet ble det en løpeduell mellom hjemmelagets spiss og KILs kaptein Tobias Solem Karlsen. Lopes Larsen var litt for rask, løp seg fri fra Karlsen, rundet keeper og scoret sikkert i åpent mål.

Ei stund var vi redde for at det skulle bli overkjøring og stygge sifre, men KIL klarte å jobbe seg inn i kampen igjen. Trenerne la presset høyere og da fikk vi muligheter. Vi sleit imidlertid med å utnytte dem. Dels var vi ikke hurtige nok i overgangene og dels var vi for upresise. De fleste avslutningene var skudd fra langt hold, og de ble for løse til at vi fikk satt hjemmelagets keeper på prøve.

Rett før pause kom vår største sjanse i omgangen. En stuss på et frispark sneik seg like utenfor den høyre stanga til keeperen.

Manglerud Star startet andre omgang som de gjorde den første og dominerte. De trykket oss bakover og kom til mange farlige avslutninger. Keeper Magnus Sæther holdt KIL inne i kampen med flere gode redninger. Vi mener han var KILs beste kampen sett under ett. Etter tjue minutter fikk hjemmelaget uttelling. Via stanga doblet Petter Kristiansen ledelsen etter mye klabb og babb inne i feltet. Dette målet skulle i etterkant vise seg å bli kontroversielt.

Ikke sånn å forstå at KIL ga opp, men det sneik seg nok inn en følelse hos spillerne av at dette kom til å bli vanskelig. Fem minutter før slutt kom reduseringen som lyn fra klar himmel. Garib Gerkondani løp mot en keeper som så ut til å ha full kontroll. På en eller annen måte klarte han imidlertid å rote bort ballen og plutselig hadde Garib åpent mål. Da takket og bukket han og scoret 2-1 målet.

Nå satset KIL alt framover, blant annet flyttet trenerne fram en midtstopper. Da skjedde det som ofte skjer – motstanderne scoret og avgjorde. Tapet var fortjent. Selv om vi hang med helt til slutt var Manglerud Star det beste laget. Vi synes KIL-gutta gjorde en god innsats, men det var tydelig at de ikke er altfor vant til å møte så god motstand.

Som kjent gikk KIL videre fra første runde i NM etter å ha lagt inn protest. Utrolig nok kunne det ha skjedd igjen. Etter det kil.no erfarer sto ikke den andre målscorer til MS på kamprapporten. En protest ville slik vi kjenner reglene ha medført at KIL hadde fått seieren. Dog bestemte trenerne og lagledelsen seg for at nok får være nok – en protest får holde. Vi ønsker dermed Oslogutta lykke til videre i konkurransen! Dog synes vi at det nærmer seg det parodiske at reglene tydeligvis oppfattes så forskjellig av de impliserte. NFF og de involverte fotballkretsene bør foreta en opprydning og gjøre det helt klart for alle deltakere og dommere hvilke regler som gjelder.

Manglerud Star – KIL 3–1 (1-0)
Manglerud Fotballhall
NM G16 (2 x 40 min.)
100 tilskuere
Dommer: Raul Manriques, Slemmestad IF

Ingen gule kort for KIL

Mål:
1-0 Mats Lopes Larsen (7)
2-0 Petter Kristiansen (61)
2-1 Garib Gerkondani (75)
3-1 Arshia Housmann (77)

KIL(4-3-3)
Magnus Sæther
Ulrik Nygård
Tobias Solem Karlsen (K)
Martin Haugen Taugbøl
(Lea fra 65.)
Daniel Mathisen
(Heimdal fra 48.)
Erik Marius Nygaard
(Heien fra 65.)
Erik Joel Eriksson
Sindre Ruud
Henrik Arnesen
(Nylend fra 45.)
Garib Gerkondani
Noah Veiby

Benken:
Simen Heien
Simen Nylend
Tommy Heimdal
Jonas Østbøl Lea

Innlegget som nesten endte med utlikning rett før pause.

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor