Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Onsdag 11. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

En utrolig opphenting

Publisert  29.10.2006
Første omgang var trist sett med KIL-øyne, men etter pause gikk det ikke mange minuttene før supporterne var i den syvende himmel.  
Tore ble tett fulgt av minst en forsvarer hele kampen.

Kampen begynte oppskriftsmessig med at hjemmelaget gikk i angrep, men i det andre minuttet var KIL frampå og skaffet seg en corner fra høyre. Merkelig nok skulle det vise seg at nettopp våre cornere skulle bli til Aalesunds største sjanser før pause.

Hjemmelaget stjal ballen på tidligere nevnte KIL-corner, og satte stor fart på ei kontring. Fredrik Eriksen kom ut for å prøve å ta et innlegg fra høyre, men dessverre traff ballen Kjetil Byfuglien og spratt inn til Joakim Austnes. På totalt åpent mål kunne han ikke unngå å score, og det gjorde han da heller ikke. Publikum, som hadde møtt opp i et antall av 10310 jublet selvfølgelig av full hals.

Rett etter fikk KIL det som skulle vise seg å bli den største sjansen før pause. Tore Andreas Gundersen kom gjennom alene på litt skrått hold etter en flott pasning fra Lars Erik Fremming, men presset av to forsvarere skaut han ballen over.

De to farligste angrepsvåpnene til hjemmelaget var kontringer og Lasse Olsen. Lynvingen satte gang på gang fart på høyrekanten, og Kjetil Byfuglien hadde sin fulle hyre med å demme opp. Inne i feltet lå hele tiden Ålesunds svar på Eiffeltårnet, Tor Hogne Aarøy, med sine 204 cm på strømpelesten. Han fikk en stor sjanse midtveis i omgangen, ellers ryddet Rønning og Ryen godt opp i farlighetene.

Med unntak av denne sjansen klarte egentlig ikke hjemmelaget å skape så mange muligheter til å score selv, men det var da strengt tatt heller ikke nødvendig. KIL ga Aalesund de sjansene hjemmelaget trengte. Angrepet som førte til 2-0 startet med en corner – og ja, den var vår. Harald Stormoen fikk en mulighet fra like utenfor 16-meteren, men fikk ikke skutt og mistet ballen. Da snappet de oransje den hvite kula og stormet i angrep. Austnes kom alene med Fredrik Eriksen, og heller ikke nå gjorde han noen feil.

Overgangsmulighetene var mange for Aalesund, og de ble da også godt utnyttet. Rett før pause gikk de nok en gang hurtig i angrep. Et skudd gikk i en KIL-forsvarer, men returen endte hos Karl Oskar Fjørtoft. Siden Eriksen var utmanøvrert etter det første skuddet, hadde han ingen mulighet til å redde.

Hva Vegard Skogheim og gutta pratet om i pausen skal du få vite mer om i morgendagens oppsummering. De første ti minuttene av andre omgang kommer prat eller ikke til å gå inn i historien som en lykkestund for oss som er glade i KIL. Etter drøye minuttet kom Lindau seg til dødlinja. Innlegget hans ble stusset bakover av en forsvarer, og på der kom Patrick Holtet og reduserte til 3-1 med en nydelig volley. Jubelen var ikke akkurat enorm fra tribunen, men det skulle snart forandre seg.


Patrick, Tore og Peter jublet uhemmet etter utlikningen.

Bare tre minutter seinere gikk Kai Olav Ryen opp på corner. Kjetil Byfuglien servet, og den kombinasjonen bør snart få Adeccoligaens forsvarere til å skjelve. Eidskogens største sønn nærmest knuste Negouai i lufta og øyeblikket senere lå ballen i nettet bak Andreas Lie. Nå begynte nok både spillere og supportere å ane at det kunne skje saker og ting, men noen gjorde mer enn bare å ane – noen sørget for at det skjedde.

Etter ni minutter av andre omgang slo Per Verner Rønning en perfekt pasning fram til Tore Andreas Gundersen. Som ved den store sjansen hans i første omgang fikk han to forsvarere på seg, men denne gangen brukte han kjempekreftene sine og kom seg forbi dem. Avslutningen gikk ned til høyre, og dermed hadde KIL tarr igjen 0-3 på åtte minutter!

Det var ikke snakk om at KIL var fornøyde med dette. Det tok ikke lang tid før vi kom farlig rundt enda en gang – nå på venstresida. Kjetil Byfuglien hadde sneket seg inn på første stolpe. Han fikk beinet på ballen, men dessverre endte det med at ballen gikk nærmest parallelt med målstreken. Senere fikk Peter Lindau tidenes mulighet til å avgjøre kampen. Tore Andreas Gundersen kom sammen med ham mot en forsvarer. Gundersen var uegoistisk nok til å sentre, og dermed kom Lindau helt alene med keeper. Det så ut som om han fikk ballen litt for langt foran seg, men han fikk allikevel avsluttet. Keeper var imidlertid på riktig sted og fikk styrt ballen til noe som dommeren burde ha sett at var corner.

Når sant skal sies hadde også hjemmelaget noen sjanser, så uavgjort var vel ikke helt ufortjent. At KIL faktisk gikk for seier fikk vi et endelig bevis på på slutten. Da flyttet Vegard Skogheim opp Per Verner Rønning som spiss for om mulig å sette spikeren i Aalesundkista.

Uavgjort holder uansett for at KIL nå er sikret den økonomisk viktige plassen på øvre halvdel av tabellen. I tillegg kan jo Aalesund feire opprykk, og når til slutt både spillerne og kil.no sin utsendte faktisk også rakk flyet hjem, må vi vel si at det var en god dag for de fleste på stadion.


For fakta se kamper.

De tilreisende KIL-supporterne lagde mye liv selv om de var tallmessig underlegne de oransje på den andre kortsida.

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor