Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Lørdag 7. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Full kollaps

Av Jo Raabe. Publisert  20.05.2012
Overskriften er dekkende på flere måter.  

Seks baklengs i andre omgang og sju totalt. Fem kamper på rad uten poeng og uten scoringer etter tre strake seire i begynnelsen av sesongen. Ingen kan protestere på bruken av ordet kollaps.

Det var i dag det skulle snu. Vi begynte å få tilbake spillere fra skade og stemningen var god blant gutta helt fra avreisa fra Kongsvinger. Spillerne viste også i første omgang at de klarte å finne rytmen – vi spilte ålreit fotball og skapte sjanser. Vi hadde flere skudd fra rett utenfor sekstenmeteren og Magnus Myklebust hadde en stor mulighet som gikk via en forsvarer og utenfor.

Christian Aas var meget god i sesongstarten, og det vi så før pause ga oss trua på at vi skulle få se igjen det vi husker fra da. Indreløperen tok initiativ, kom på løp, serverte pasninger og brøyt hjemmelagets angrep. Vi kom oss framover og hadde et visst grep på kampen. Riktignok hadde Ranheims toppscorer Stene et farlig skudd like over, men ellers skapte ikke de blå noe som helst.

Så kom det som det som har blitt KILs mareritt i det siste. Det staves BAKLENGSMÅL. For andre gang på rad på straffe rett før pause. Det er tydelig at det skjer noen i bakhodet på KIL-spillerne når de får mål imot. I samtlige av KILs kamper i serie og cup i år har det vært slik at «Første målet vinner», så på en måte skjønner vi at tankene begynner å vandre. Problemet er bare at det ikke kan være slik!

Kollapsen var ikke umiddelbar, men kom ikke veldig seint i andre omgang. Stødige og rutinerte karer som Deinoff og Førsund feil vi heldigvis sjelden ser av KIL-spillere og serverte Ranheim to mål. Da var det helt avgjort og fullt av spikere i kista. Ingen hadde tru på poeng og dessverre var det heller ingen som var kalde nok eller tøffe nok til å gå foran og ta ansvar for å fullføre kampen med en viss stil. Målene rant inn, hele sju i tallet. Ja – Ranheim var effektive, men når sant skal sies var det også slik at sjansene de fikk var av typen gedigne.

Undertegnede har sett KIL-kamper i 30 år, men aldri sett et KIL-lag som kollapser på en slik måte. Det betyr ikke at de er dårlige fotballspillere, det betyr ikke at vi må bytte ut halve laget til neste kamp, det betyr ikke at vi må kjøpe spillere i sommerpausen. Det betyr etter vår mening at treninga den neste uka må være mer med hodet enn med ballen. Det er det viktigste som kan gjøres før Notoddenkampen 2. pinsedag.

For fakta, se kamper.


Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor