Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Onsdag 11. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Hva skjedde i pausen?

Publisert  30.10.2006
Spillere og trenere sier sitt om den knallsterke opphentingen i Ålesund.  

Patrick fikk et kutt i panna som Aalesunds lege reparerte med strips.

Vi mistet ballen for lett i første omgang, og det satte vi selvfølgelig fokus på i garderoben. I tillegg var det et par av spillerne som hadde sterke meninger om det som hadde skjedd til da. Man kan si at det ble luftet ut litt, og resten er historie, fortalte Vegard Skogheim etter kampen.

Som dere skjønner det har vi valgt å ofre lite spalteplass på første omgang. KIL vant cornerstatistikken 5-2, men når Aalesund scoret etter to av våre cornere, var det vanskelig å se noe positivt med første halvdel av kampen.

Selv om han ikke var helt villig til å innrømme det fullt og helt, hadde nok Patrick Holtet, som scoret det første KIL-målet, relativt liten tro på at det skulle få den store betydningen:

- Jeg følte at det kunne være en start, men jeg har vel jublet mer etter en scoring, fortalte han før han gikk over til å beskrive selve målet:

- Det kom et innlegg fra Peter som en av midtstopperne stusset bakover. Ballen kom høyt og bak meg, så jeg måtte legge meg bakpå og vri kroppen. I en sånn situasjon vurderer man jo om man skal ta ned ballen eller skyte på direkten, men jeg valgte altså å ta den på volley og dermed føyk ballen inn i nettet.

Spillerne og lederne til KIL hyllet Tippeligaklare Aalesund før kampstart.

Det gikk ikke mange minuttene før KIL reduserte på nytt, og denne gangen var jubelen større. Det nok atskillig flere som øynet et håp om poeng etter at Kai Olav Ryen hadde satte inn 3-2.

- Det er tydeligvis vanskelig for forsvarerne å plukke meg opp når jeg kommer på løp innover. Per Verner og jeg går mot første stolpe, og det blir store sjanser når servene er gode, fortalte Ryen.

- Det er selvfølgelig en tanke bak hvordan vi slår cornere, og det har jo blitt noen målgivende pasninger på meg derfra i år, sa Kjetil Byfuglien.

Tore Andreas scoret sitt niende mål på de ti siste kampene når han utliknet og fastsatte sluttresultatet til 3-3.

- Jeg ble presset av to forsvarere etter å ha fått en flott langpasning fra Per Verner. Jeg hadde en liknende mulighet i første omgang, men da forstyrret forsvarerne meg såpass at jeg skaut over. Denne gangen klarte jeg å komme meg forbi og avslutte med mål, sa Gundersen.

Begge lag hadde sine sjanser resten av kampen. Den desidert største fikk Peter Lindau da han kom helt alene med Aalesunds keeper Andreas Lie.

- Jeg fikk ballen litt for langt foran meg, men fikk allikevel avsluttet. Jeg prøvde å chippe ballen over keeper, men han klarte å redde. I etterpåklokskapens navn burde jeg nok kanskje ha gått rundt ham, sa svensken etter kampen.

Lindau står dermed med fem seriemål også etter Aalesundkampen. Alle unntatt et har kommet i september og oktober.

På bussen hjem kommenterte Ryen med et glimt i øyet kampen om å score mange mål:

- Det var veldig viktig at jeg gikk forbi Per Verner på toppscorerlista. Nå er jo også bare Peter et mål foran meg, så jeg får satse på å ta ham igjen i den siste kampen, avsluttet eidskogingen.

LIndau gjorde en god jobb på topp.

Sjanser Aalesund – KIL
1. omg. 5-2
2. omg. 2-5

Cornere Aalesund – KIL
1. omg. 2-5
2. omg. 5-3

Pluss: Selvfølgelig den fantastiske opphentingen i begynnelsen av andre omgang. På tross av lite annet enn æren å spille for skal gutta ha ros for at de virkelig gir jernet.

Minus: Hvordan Aalesund kontret oss i senk før pause. Alle deres mål kom etter at vi unødvendig hadde mistet ballen langt opp på deres banehalvdel.

PS: Alle målscorerne til KIL i Aalesundkampen kommer opprinnelig fra Kongsvingerdistriktet. Holtet og Gundersen er fra Flisa mens Ryen er fra Magnor.

PS: Alle media vi har sett med unntak av kil.no har notert seg at Lars Erik Fremming scoret KILs første mål. Dette er feil. kil.no har fasiten - og den sier Patrick Holtet. Etter at Rune Sønsterudbråten hadde tatt en prat med 4. dommeren, fikk han også dette inn på kamprapporten.

PS: I alle kampene KIL har scoret hittil i år har vi tatt med oss poeng.

PS: KIL har bare pådratt seg fire karantener for gule kort i år. De som har stått over er Byfuglien, Hansen, Ryen og Wibe-Lund.

PS: På slutten satte Vegard Skogheim opp Per Verner Rønning som spiss. Ikke snakk om å sikre et poeng der i gården!

PS: Også for to år siden spilte KIL sesongens siste bortekamp mot Aalesund. Da gikk kampen på den søkkvåte Kråmyra, og kampen endte med tap 3-1.

PS: Peter Lindau spilte sin 40. seriekamp for KIL

PS: Følgende spillere har så vidt vi vet spilt for både KIL og Aalesund: Pål Stadsnes, André Ulla og Rune Sunde.

Ordvekslingen (etter middagen lørdag kveld):

Vegard Skogheim: Vi du starter kampen i morra Petter?
Petter Linstad: Ja!
Vegard Skogheim: Så hent en kaffe til meg!


kil.no sin fotograf fikk også litt tid til sightseeing i Aalesund. Byen er kjent for sin spesielle jugendarkitektur som kjennetegnes av buer og inspirasjon fra naturen.

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor