Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Mandag 16. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Streiketrøbbel

Av Jo Raabe. Publisert  24.05.2012
Kampen på mandag kan bli utsatt!  

Etter at det ble brudd i forhandlingene mellom KS og de ansatte natt til torsdag er det tatt ut 77 kommuneansatte i streik i Kongsvinger. Dette kan få konsekvenser for kampen mot Notodden på mandag 2. pinsedag. Svein Olav Lund, leder for idrettsavdelingen i Kongsvinger kommune, forklarer:

- Vi leier inn arbeidskraft fra eiendomsenheten til å drifte stadion. En av de som til vanlig jobber på Gjemselund er nå tatt ut i streik. Vedkommende skal i følge vaktplanen jobbe på mandag under Adeccoligakampen mellom KIL og Notodden, forteller han.

Det er her problemene starter.

- Det kan ikke settes inn andre ansatte til å gjøre hans jobb, som blant annet består i heising av flagg, opplåsing og vanning av banen. Dette ville være streikebryteri, fortsetter Lund.

Vi er dermed i den situasjonen at alt går helt som normalt til og med fredag kveld, siden det da er en ikke-streikende som er oppført på vaktlista. Fra lørdag av og noen dager framover blir det imidlertid tomt for kommunearbeidere på Gjemselund. Ikke bare er dette kritisk for kampen for mandag, men det er jo også mengder med annen aktivitet på stadion.

Må alle unger og ungdommer i Kongsvinger finne seg et annet sted å trene og spille kamper?

- Vi kommer ikke til å stenge stadion. De aller fleste aktivitetene foregår uten at banemannskapet er direkte involvert og dermed tror vi at vi kan holde oppe, avslutter Lund.

Streikendes ledere kan gå inn og ta over arbeidsoppgaver uten at det anses som streikebryteri. En løsning ville derfor være at enhetsleder Rune Lund (ikke Svein Olav) eller rådmann Torleif Lindahl kunne gjøre jobben. Vi ser det imidlertid som svært usannsynlig at dette vil skje.

Daglig leder Asger Jensby ga torsdag kveld kil.no beskjed på en SMS om at KIL har sendt et forslag til løsning til Kongsvinger kommune som gjør at kampen kan gå som oppsatt. I løpet av fredag vil det bli arrangert diverse møter, og vi får trolig en avklaring før helga.

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor