Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Mandag 9. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Så snudde det!

Av Jo Raabe. Publisert  28.05.2012
KIL storspilte og fikk betaling både i form av scoringer og poeng  

Christian Aas prøvde en suser, men den gikk utenfor
Trenerne hadde bestemt seg for en litt annen formasjon enn tidligere i år. Defensivt lå vi i en slags 4-4-2 med Myklebust og Tuelo som spisser mens Aas og Tiller Larsen bekledde hver sin side av midtbanen. Før kampen lå KIL à poeng med Notodden, og det var tydelig at KIL hadde bestemt seg for å holde det tett bakover mot tabellnaboen.
Lagene følte på hverandre de første minuttene, men deretter var det vi som tok kontrollen, og vi ga den rett og slett ikke fra oss før kampen var slutt. Christian Aas fikk den første store sjansen da han skøyt fra drøye 16 meter, men ballen strøyk stolpen på feil side. Dette skuddet var forresten unntaket som bekreftet regelen før pause. Både Tom Nordlie og vi på tribunen mente at KIL-spillerne var litt for lite heite på grøten når det gjaldt å avslutte angrep fra distanse.


Henry Joseph  leverte nok en solid kamp
KIL var klart best, men sleit med å skape det antallet sjanser som overtaket skulle tilsi. Arnar Førsund headet over rett før pause, men ellers var det ikke mange store muligheter. Notodden kunne ha tatt ledelsen da Holmen var gjennom, men Deinoff var som en tiger nede og reddet.
I andre omgang må vi få lov til å si at det ble festfotball selv om det bare var ett av lagene som bød opp til dans. Det startet med en gang med ei heading av Aleksander Melgalvis og det skulle senere vise seg at brumunddølen skulle bli svært så sentral. Vi styrte alt som skjedde på banen og stresset bortelaget veldig. De ga fra seg ballen veldig enkelt og det ga oss flere og gode overganger. Særlig kom vi lett fram på høyrekanten. Morten Hæstad og Christian Aas kom seg ned til dødlinja igjen og igjen.
Imidlertid var det i midten dramatikken skjedde drøye ti minutter ut i andre omgang. Aleksander Melgalvis skøyt og i kaoset foran mål sto Petter Tiller Larsen. Om han var nær ballen og om den i det hele tatt var inne tør ikke vi å si, men assistentdommeren markerte for mål, speaker leste opp Melgalvis som målscorer og KIL ledet 1-0. Fullt fortjent var det definitivt uansett. Følg med på kil.no utover kvelden for å høre hva de involverte spillerne forteller om situasjonen.


Det smakte nok med litt jubel igjen
Det var ikke snakk om at KIL la seg bakpå. Vi fortsatte å kjøre – etterhvert også med en mann mer på banen etter at Alsaker helt korrekt hadde blitt utvist etter ei forferdelig takling på Morten Hæstad. Notodden var sjelden over midten, men vi var litt bekymret over at vi ikke klarte å drepe kampen med et 2-0 mål. Det hadde vi god grunn til å være. Det skulle ikke mer til enn ei dårlig klarering, et godt innlegg og noe som så ut som et lykketreff fra innbytter Enger. På halv volley klemte han til og traff målet helt oppe i det bortre krysset. Skuddet var utagbart for keeper Deinoff og det sto 1-1.
Heldigvis la ikke gutta seg ned og grein. Om det første målet hadde vært tvilsomt var ikke det andre det. Melgalvis tok ned ballen, dro seg forbi et par forsvarere og plasserte ballen nydelig forbi keeper og inn i nettet. Vi var i ledelsen igjen, og denne gangen var det enda mer fortjent enn den første.
Med en mann mindre og litt knekt moral var det ikke mye Notodden klarte å få til resten av kampen. I stedet var det vi som radet opp den ene kontringa etter den andre. Etter hvert ble det smått utrolig at ikke klarte å øke til 3-1, men til slutt gikk det! Tre minutter på overtid la Tuelo inn til innbytter Andreas Moen som overlistet keeper og satte den siste spikeren i bortelagets kiste. 

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor