Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Torsdag 12. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Brukbar avslutning

Publisert  05.11.2006
KIL og Sogndal sørget for at det etterhvert ble både underholdende og morsomt da sesongen 2006 ble avsluttet i Kongsvingerhallen.  

Kjetil Byfuglien spilte sin siste kamp for KIL, og fikk blomster av styreleder Hans Erik Fremming etter kampen.

Årets siste seriekamp for KIL åpnet ikke akkurat som noe fyrverkeri. Begge lag forsøkte å være offensive, men det ble skapt veldig lite før Patrick Holtet prøvde skuddfoten i det nittende minutt. Keeper Skjeldestad var imidlertid fint med og reddet til corner. Etter corneren ble det litt klabb og babb foran Sogndals mål, men ingen fikk pirket ballen inn.

KIL klarte altså ikke å score på sin første sjanse, men det klarte gjestene. Håvard Flo kjempet om ballen sammen med to KIL-spillere og en utrusende Fredrik Eriksen. Spissen vant ballen og kunne enkelt sette den inn i det tomme målet. Da var halve førsteomgang unnagjort.

Nå åpnet kampen seg litt mer og begge lag fikk nok rom til å skape sjanser. Tore Andreas Gundersen var i denne perioden svært god for KIL, men Terje Skjeldestad sto i veien for avslutningene, og Gundersen fikk ikke til gode nok innlegg da han gang på gang lurte seg rundt på kanten. Kjetil Byfuglien kunne blitt målscorer i sin siste kamp for KIL, men mens en måpende Skjeldestad sto som paralysert midt i mål strøk skuddet hans like utenfor stolpen,

Sogndal hadde også sine muligheter, men Fredrik Eriksen hadde så avgjort våknet og avverget flere gode sjanser med fine redninger. Kanskje ikke velfortjent, men helt greit at Sogndal ledet 1-0 til pause.

De siste 45 minuttene i Kongsvingerhallen ble langt mer innholdsrike enn de første. Det startet med et par cornere til gjestene, men de var heldigvis like resultatløse som de fem cornerne KIL hadde før pause. Likevel kunne Sogndal puttet like etter hvilen, men Eriksen var fint nede på en litt løs avslutning fra fem meter.


Petter Linstad fikk starte på sentral midtbane og klarte seg bra.

Et par minutter senere klarte Sogndal å få ballen forbi Eriksen, men da sto heldigvis stolpen i veien. Etter en rufsete start på omgangen fikk KIL omsider kontroll på banespillet igjen, og det tok bare noen minutter før vi ante at en utligning lå i luften.

Etter et godt angrep fikk Lars Erik Fremming ballen på femten meter, men ryggsekken satt godt fast på ryggen og skuddet gikk over. Et par minutter etter skulle Tore Andreas Gundersen få en enda større sjanse. Peter Lindau førte ballen inne i feltet og ble til slutt krokspent. Assistentdommeren vinket som besatt og dommeren blåste korrekt straffe.

Gundersens brukbare straffe ble imidlertid reddet av Skjeldestad og KIL måtte fortsette å jakte utligning.

Utover i omgangen ble det mer og mer Hawaiitendenser ute på banen og begge lag kunne scoret. Brølere både av Rønning og Odden var nær ved å ende opp i baklengsmål, men heldigvis klarte de å rydde opp etter seg.

Forøvrig skapte ikke Sogndal annet enn en ufarlig heading over fra Flo, mens KIL ikke klarte å avslutte sine angrep på mål. Ti minutter før slutt skulle gutta igjen få sjansen fra ellevemeteren. Peter Lindau tok i mot en lang ball og ble løpt ned inne i boksen. Gundersen gjorde seg igjen klar, men ballen ville ikke inn. Unggutten måtte se ballen gå i keeper, tverrliggeren og ned på streken før den ble klarert til corner.Her reddes Gunsersens første straffe. Stormoen jaktet forgjeves på returen.

Akkurat da alle tenkte at dette er dagen da målene ikke kommer slo Byfuglien corneren inn. Ballen ble stusset bakover i feltet og fra nesten død vinkel ved bakre stolpe satte Peter Lindau ballen inn.

Resten av kampen byttet lagene på å skape litt trøkk, men det ebbet altså ut med 1-1. Det må kunne sies å være et rettferdig resultat i en rar kamp som kanskje bar preg av at ikke all verden sto på spill. Begge lag brant sjanser, men det kan ikke være tvil om at KILs straffebommer var de to største.

Mandag kan du lese hva debutanter, målscorere, sistereisgutter, straffeskyttere og andre mente etter sesongens siste 45 minutter.

For fakta, se under kamper.Peter Lindau scorte igjen.

Supporterne hadde brukt sine ferdigheter i Kunst og Håndverk for å hylle avtroppende trener Vegard Skogheim.

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor