Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Mandag 9. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Dei faste postane

Av Jo Raabe. Publisert  09.07.2012
Vi henger oss på resten av media  

Brukte lang tid
Selv om aldri så mange går ut og sier at «Dette hadde vi ventet på», «Vi måtte regne med at det kom til Norge» og så videre, må vi innrømme at det var litt uvirkelig da Ull/Kisa – HamKam ble utsatt på grunn av mistanke om kampfiksing. La oss håpe at det blir ryddet opp i dette uvesenet samtidig som vi oppfordrer idrettsfolk på alle nivåer til å tenke seg godt om i forbindelse med veddemål, tipping og bookmakere. Reglene er klare – det er ikke tillatt å spille på en kamp eller et arrangement der du selv er med og har innflytelse.

Det er imidlertid ikke denne regelen vi skal filosofere over i dag. Det er en annen og svært så sovende regel både i norsk og internasjonal fotball. Da snakker jeg om den såkalte «6-sekunders regelen». Følgende står å lese i spillereglene til NFF:

Et indirekte frispark tildeles motparten hvis målvakten innenfor eget straffesparkfelt bruker mer enn seks sekunder når han kontrollerer ballen med hendene før han frigjør den for spill.

Vi har vel alle et inntrykk av at dommerne er relativt slappe her. Spesielt er det selvfølgelig irriterende at regelen ikke følges opp når ens eget lag ligger under. Slik var det i går, og etter at KIL kom under med 2-0 bestemte vi oss for å sjekke ut hvordan regelen blir overholdt. Det vi fant var relativt oppsiktsvekkende. Ikke en eneste gang når Mjøndalens keeper hadde ballen etter at de hadde scoret sitt andre mål overholdt han regelen. I klartekst: KIL skulle hatt indirekte frispark hver eneste gang Mjøndalens keeper hadde ballen i henda!

Vi har forståelse for at de fire dommerne ikke kan måle hundredeler og kan leve med at det går 7-8 sekunder, men når det ved gjentatte anledninger tok over ti sekunder og det lengste vi målte var 13 sekunder, begynne vi å stille oss spørsmål.

Ignorerer dommerne regelverket?

Har dommerne en veldig dårlig følelse for tid?

Har NFF sendt ut instrukser til dommerne om å se gjennom fingrene med denne regelen?

Hvis førstnevnte gjelder, er det dramatisk. Hvis det andre gjelder må de faktisk begynne å titte på sin egen klokke eller stadionuret. Hvis det sistnevnte er fakta bør vi få vite om det. Hvor er du, Rune Pedersen!

Spillere og trenere rundt omkring er gode til å påpeke ting de mener er regelbrudd overfor dommerne. Rart er det da at vi ikke oppfattet noen protester fra KIL på dette i går.

Og for å være ryddige til slutt – vi er ikke sure verken på Mjøndalen eller keeperen deres Ivar Andreas Forn. Vi er rimelig sikre på at vi kunne ha observert det samme på andre siden av banen hvis vi selv hadde ledet.

Så over til fakta:

Sjanser Mjøndalen - KIL
1. omgang: 5-3
2. omgang: 1-5

Cornere Mjøndalen – KIL
1. omgang: 2-2
2. omgang: 2-4

Pluss: At vi kommer sterkt tilbake i andre omgang og skaper sjanser nok til å ta poeng

Minus: Forsvarsspillet på det første målet

Overraskelsen: At det viste seg å bety såpass mye å få inn en halvskadd Aleksander Melgalvis. Han satte fart på angrepene våre og hjalp til med å åpne opp Mjøndalenforsvaret. Kan noen få den mannen skadefri ASAP!

PS: Dette var KILs nye kamp på splitter nye Mjøndalen Stadion. Gamle Nedre Eiker stadion er en saga blott!

PS: Marius Piereau spilte sin 20. kamp for KIL og Magnus Myklebust sin 10.

PS: Felles spillere for KIL og Mjøndalen er Svein Ystenes, Magnus Sylling Olsen, Vegard Hansen og Bjarne K. Ingebrigtsen.

PS: For 20 år siden slo KIL Rosenborg 1-0 på Gjemselund i en smått legendarisk kamp. Innbytter Kenny Gasser scoret sitt eneste seriemål for KIL da han etter 79 minutter scoret kampens eneste mål. Undertegnede var den gangen 15 år og hadde motstrebende blitt med mor og far på ferietur til Danmark under denne storkampen. Når familien vel hadde ankommet det store utland klarte han dog å få lagt inn en tur til Skagen under kampen siden man der tok inn NRK og oppdateringer fra kampen på en skurrete radiolinje.

PS: For 10 år siden var KIL i Moss og spilte mot byens nest beste lag Sprint/Jeløy. Det gikk ikke bedre enn at det ble tap 2-1. Akkurat som nå i helga reduserte vi på straffe ikke lenge før slutt. Lars Sørlien scoret. Her kan du se hva vi skrev om kampen!

Fakta fra gamle dager har vi som vanlig sakset fra http://www.fozzum.com/kil/. Historien fra Danmark er dog gjengitt fritt etter hukommelsen.

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor