Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Torsdag 12. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Årets siste

Publisert  06.11.2006
For siste gang i år presenterer vi en oppsummering etter en kamp i Adeccoligaen.  

Per Verner Rønning bukket ydmykt da han fikk premien som årets spiller fra supporterklubben.

Den siste kampen i en sesong er alltid spesiell, men denne var ekstra spesiell. Før kampen visste vi at vi ikke ville få se Byfuglien og Skogheim i rødt neste sesong, og i tillegg var det spesielt at kampen gikk i Konsgvingerhallen, som i utgangspunktet ikke er godkjent av NFF.

Nå var det en gang slik at fornuften seiret da kampdelegaten, som sto i telefonisk kontakt med sentrale folk i NFF, bestemte at kampen skulle avvikles inne i Kongsvingerhallen. På Gjemsleund kunne man bare spilt hockey.

Dermed ble det en kamp mellom to lag som fra før av verken kunne klatre eller falle spesielt langt. Begge lag stilte med unge gutter fra start, men mest ekstremt var det hos KIL. Og enda yngre ble mannskapet da Kai Olav Ryen måtte forlate banen før pause. Inn kom unge Herman Odden som med det gjorde sin åttende kamp for KIL.

Grunnen til at Ryen gikk ut var rett og slett problemer med hjertet igjen. Eidskogingen har som kjent operert to ganger før og vi håper det går bra med midtstopperklippen vår fremover.

Unge Petter Linstad fikk starte kampen på sentral midtbane, og med tanke på at Petter bare har et lite innhopp fra før så må vi si at han løste den oppgaven veldig bra:

Tor-Christian Bækken debuterte på A-laget.
- Det var artig å få starte og jeg la jo opp til det tidligere i uka ettersom det var jeg som skadet Mads. Jeg synes det gikk greit, men vi sleit litt i deler av første omgang. Da endte vi opp med å jage alt for mye. Etter pause fikk vi mer rom og da kunne vi spille litt mer, sa Petter som synes ett poeng var greit i det han mente var en jevn kamp.

De siste minuttene av kampen fikk Petter selskap av enda yngre Tor-Christian Bækken. Med dispensasjon fra NFF i boks var det duket for debut for den 17 år gamle amatørspilleren. Indreløperen kunne fortelle at han hadde ganske høy puls under oppvarmingen, men at det roet seg litt da han sto klar på sidelinjen:

- Jeg ble roligere da jeg kom inn. Jeg merket med en gang at det var høyt nivå utpå der. Det var gode medspillere og gode motspillere, men det ble egentlig for kort tid til at jeg kom skikkelig inn i det, sa Tor-Christian, som nå håper på proffkontrakt med KIL:

- Ja, jeg håper de gir meg sjansen til å være med A-laget neste år.

Selv om Linstad hadde et godt skudd utenfor vinkelen var de to unge midtbanespillerne ikke involvert i de største sjansene. Peter Lindau og Tore Andreas Gundersen var imidlertid i begivenhetenes sentrum. Peter skaffet to straffer og scoret ett mål, mens fasit for toppscorer Gundersen utrolig nok ble to straffebom.

- Jeg legger meg ikke og begge straffen er etter min mening klare. Jeg har ikke så stor fart så noen ganger ser det kanskje litt dumt ut når jeg går i bakken, men på den første er jeg forbi og han tar beinet mitt. På den andre ser jeg bare på ballen og så blir jeg løpt ned bakfra, forklarte Lindau.

Tore Andreas Gundersen misbrukte to straffespark og endte dermed opp med imponerende 14 mål. 

Gundersen fikk oppgaven med å forklare hvordan han klarte å brenne to straffespark etter å ha vært sikkerheten selv tidligere i år:

- Den første var en grei straffe. Den var ganske langt til siden, men litt løs. Han satset på rett side og reddet, så jeg er jo ikke fornøyd. På den andre så tenkte jeg at han satser så da setter jeg den midt i mål. Utrolig nok så traff den skoen hans og gikk i tverrliggeren og ned på streken. Jeg var på vei ut for å juble og skjønte ikke hvorfor dommeren ikke blåste. Dermed ble jeg litt for sein på returen. Det var selvsagt kjedelig, men vi putta heldigvis på den påfølgende corneren. Det var forresten bra gjort av Peter, og jeg mener vi fortjente poeng i dag, sa Tore Andreas, som til tross for straffemissene med god grunn var godt fornøyd med egen innsats.

Peter Lindau var ikke på noen måte irritert på Tore Andreas etter at han brant begge straffene han skaffet:

- Det er synd han ikke scorer, men han har putta i hele år så det er greit. Til og med Maradona bommet i blant, sa Peter, før han la til at det var godt keeperspill også.

Om scoringen hadde han dette å si:

- Jeg satte ballen inn mellom keeper og stolpen fra veldig spiss vinkel. Da jeg fikk ballen hadde jeg ikke trua på at jeg skulle score i det hele tatt.

Fredrik Eriksen har overrasket mange med sitt solide spill mellom stengene i år, men mot Sogndal var det vel ikke keeperspill i verdensklasse da Flo ga saftgutta 1-0 i første omgang. Vi spurte Eriksen om det var tabbe eller ikke:

- Det var uflaks, men du kan sitere meg på at det ikke var veldig bra, sa en selvransakende keeper.

Så til årets siste tall:

Sjanser KIL - SIL
1. omg: 3-3
2. omg: 5-4

Cornere KIL - SIL
1. omg: 5-0
2. omg: 1-4

Pluss: Nok en gang at vi ikke gir opp.

Minus: Det var mye rufsete spill bakover på banen i denne kampen. Hadde vi møtt et bedre lag hadde vi nok blitt hardere straffet

Overraskelsen: At Harald Stormoen måtte spille indreløper.

PS: Petter Linstad ble kåret til KILs beste pr SMS. Avisen Glåmdalen mente Peter Lindau var den beste.

PS: Dette var Skogheims siste kamp som KIL trener. Fasit etter fire sesonger er 67 seire, 23 uavgjort og 37 tap.

PS: Tor-Christian Bækken debuterte for KILs A-lag i obligatorisk kamp. Vi gratulerer!

PS: Petter Linstad fikk noen minutter mot Glimt tidligere i høst. Dette var hans andre kamp og første gang han startet.

PS: KIL – Sogndal var historiens første Adeccoligakamp i Kongsvingerhallen.

PS: Dommer Trygve Kjensli fra Nesodden IF debuterte i Adeccoligaen.

PS: Med 1-1 mot Sogndal spilte KIL sin fjerde uavgjorte kamp på rad. Når det skjedde sist vet vi ikke?

PS: Vi vet heller ikke når KIL sist brant to straffespark i en og samme kamp.

PS: For ti og tjue år siden var serien ferdigspilt etter 26 og 22 kamper. Dermed var det aldri noen 30. serierunde.

PS: Til de som klager over seine oppsummeringer på kil.no så kan jeg som redaktør opplyse om at vi som lager siden har sivil jobb ved siden av. Vi ville bli sjeleglade hvis dere kjøpte oss fri slik at vi kunne skrive hele dagen og ikke på kvelden. :-)
Og bare så det er sagt så kommer oppsummeringene aldri på tirsdag. At noen legger seg før oss eller ikke oppdaterer nettleseren sin kan vi ikke ta ansvaret for.

Sitatet: Peter Lindau hadde dette å si om at forsvaret måtte lage to straffer mot han.

- Enten så må de begynne å trene hurtighet eller finne noen andre å markere.

Husk NM i Fotballquiz

Tirsdag kan du på kil.no vente deg en liten rapport fra søndagens årsfest.


Vegard Herlyng


Styreleder Hans Erik Fremming og Vegard Skogheim ga hverandre en god klem før kampen mot Sogndal.
- Det finnes faktisk lykkelige skilsmisser, sa Skogen etter kampen.

Lars Erik Fremming viste stolt frem drakta som Skogen skulle få senere på kvelden.

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor