Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Søndag 8. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

KIL med lisens for 2007

Publisert  15.11.2006
36 av totalt 40 klubber har fått klubblisens for 2007. KIL er heldigvis blant dem.  

Styreleder Hans Erik Fremming kan lene seg tilbake og glede seg over at styret og administrasjonens lisenssøknad for 2007 er godkjent

NFFs klubblisensnemnd har innvilget klubblisens til 36 av totalt 40 søkende klubber for sesongen 2007.

Klubblisensnemnda har utsatt behandlingen av lisenssøknadene fra Stabæk Fotball, Amazon Grimstad FK, Løv Ham Fotball samt Manglerud Star Toppfotball. Nemnda har bedt klubbene om mer utfyllende dokumentasjon.

For øvrig har alle klubbene i Tippeligaen, Toppserien og Adeccoligaen fått klubblisens for neste sesong. Klubblisensnemndas leder, Jan Løkling, er fornøyd med årets behandling.

- Det vises i år en gjennomgående bedre saksbehandling i klubbene i forhold til søknadsprosessen, men enkelte klubber har fortsatt et stykke å gå. Situasjonen er markert bedre på kvinnesiden i forhold til fjorårets prosess, men kvinneklubbene har likevel en stor utfordring på infrastrukturdelen, sier Klubblisensnemndas leder Jan Løkling.

Positiv omsetningsvekst
Løkling er positiv til omsetningsveksten i spesielt Tippeligaen og Adeccoligaen, men uttrykker samtidig bekymring over kostnadsnivået som øker i minst like raskt tempo. Det er en positiv egenkapitalutvikling i en del klubber, noe som i hovedsak skyldes anleggsutvikling.

- Klubblisensen er viktig
Fotballpresident Sondre Kåfjord fremholder klubblisensen som et viktig virkemiddel for å utvikle toppfotballen.

- Klubblisensen er et viktig virkemiddel for å oppnå målet om en generell og gjennomgående økning av kvaliteten på norsk toppfotball, gjennom blant annet underholdende og attraktiv fotball på sikre og publikumsvennlige arenaer, sier fotballpresidenten.

Fotballpresidenten ser behov for et sterkere fokus på økonomisk resultat i klubbene.

– Det er positivt at inntektene i Tippeligaen øker, blant annet som følge av den nye medieavtalen. Det er også positivt at det går klart frem av totaltallene at det er en kraftig sportslig satsing i klubbene. Det er imidlertid litt bekymringsverdig at det samlede overskuddet i følge prognosene bare blir vel 8 millioner kroner. Det er lite når omsetningen er på over en milliard, sier fotballpresidenten.

Kravene i klubblisensen utvikles i nært samarbeid med klubbene og Norsk Toppfotball, og gjelder områdene økonomi, infrastruktur, sport, lover og regler, og administrasjon.

 


Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor