Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Lørdag 14. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

- Vi mot de andre

Publisert  13.12.2006
Vi har tatt en liten prat med Paul Olausson etter at det ble klart at svensken forlater KIL og gir seg med toppfotball  

Paul Olausson i aksjon for KIL.

Paul endte opp med drøyt 120 seriekamper for KIL. Svensken kom til KIL etter å ha blitt oppdaget i en kamp mellom KIL og Grenselaget sommeren 2001. Han ble dermed med på nedrykket fra 1. divisjon, et par år i 2. divisjon og så opprykket igjen til Adeccoligaen. Vi lurte på hva som er Pauls beste minne fra tiden i KIL?

- Opprykket troner selvfølgelig høyest, men jeg vil også trekke frem debuten i 1-1 kampen mot Vålerenga i 2001. Hjemmekampen mot Skjetten i 2003 var også spesiell. Det var første gangen jeg virkelig følte at vi hadde noe skikkelig på gang i Kongsvinger.

I Skjettenkampen våren 2003 scoret Paul KILs 2-0 mål i 3-1 seieren og etter hjememkampen mot VIF i 2001 skrev kil.no blant annet «KILs nye spiss Paul Olaussen viste seg frem ved flere anledninger i første omgang. Like før pause viste han igjen at han ikke sto tilbake for noen av de andre på banen når det gjelder teknikk. Han dro seg elegant fri flere ganger.»

Når vi ber Paul trekke frem det kjedeligste i KIL-karrieren kan han egentlig ikke komme unna nedrykket fra 1. divisjon i 2001, selv om han var ganske ny i klubben.

- Det var egentlig mest trist ettersom jeg så hvor hardt det gikk inn på lagkameratene mine. Jeg pleier ikke å henge meg opp i negative opplevelser, men 3. divisjonskampen med KIL 2 mot Fet IL eller noe sånnt på Skansesletta i høst var trist. Bana var dårlig, det regnet og det sto noen tilskuere rundt omkring. Det var så langt unna profflivet som man kan komme, slår Paul fast.

Paul er ikke ukjent med å tøye.

Paul har vært mange år i KIL og har sett mange trenere og spillere komme og gå. Svensken har problemer med å trekke frem hvem som har betydd mest for han, men ender opp med å trekke frem medspillerne:

- Det blir jo på en måte klubben og lagkameratene som har vært viktigst. Harald, Espen, Lars Erik og Kai er spillere som har vært med hele tiden og de er en del av en kjernegruppe som har betydd mye for meg. Vi hadde hele tiden en herlig lagfølelse og det var vi mot de andre.

Nå er Paul klar for jobben som sportssjef i Arvika, klubben han i sin tid kom fra. Da ble han egentlig oppdaget ved en tilfeldighet i en alder av 27 år. Det vil han jobbe for at ikke skal skje igjen.

- Jeg var ikke noe bedre da jeg var 27 enn da jeg var 20, så man kan si at jeg kastet bort mange år i svensk 4. divisjon. Nå vil jeg jobbe for at andre skal få muligheten før, og jeg gleder meg til å være med å åpne dører for andre.

Paul har selvfølgelig fått følelser for KIL og i tillegg kjenner han mange av gutta på laget og i miljøet rundt godt. Svensken lover at han vil følge med og at han kommer til å få med seg de fleste kampene på Gjemselund.

- Det blir ikke noe nytt for meg å sitte på tribunen og se på, sier Paul med et smil og tenker på alle skadene.

- Nå må dere passe på at dere finner en skikkelig bra romkamerat til Fremming, for det har vært en fæl jobb å passe på han, er Pauls siste hilsen til kil.no i denne omgangen.

Nå ble det altså slik at skader, pendling og manglende motivasjon til slutt fikk Paul til å gi opp. KILs nye trener, Thomas Berntsen, hadde denne kommentaren til faktumet:

- Det er synd for Paul at han er skadet og at han dermed legger opp, men jeg kjenner han jo ikke så godt så noe mer kan jeg egentlig ikke si. Jeg er sikker på at vi skal bite godt fra oss i år uansett.

Vi takker Paul for alt han har gjort for KIL og ønsker han lykke til videre i livet.

Slik så Harald og Paul ut i gamledager


Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor