Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Fredag 13. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Juniorer på A-trening

Publisert  19.01.2007
En forsvinner – flere får sjansen  
Tor-Christian Bækken takker av - vi takker for innsatsen

Tor-Christian Bækken velger å forlate KIL etter halvannen sesong i klubben. Han flytter til Bærum, hvor han skal gå på NTG. Trolig kommer han til å bli knyttet opp mot Lyn sitt juniorlag. Unggutten fra Hadeland fikk ødelagt store deler av 2006-sesongen grunnet skade, men fra i høst har han vært med A-laget mer eller mindre fast. Etter det kil.no erfarer er drar han fra KIL fordi klubben ennå ikke følte at det var riktig å tilby ham profesjonell kontrakt.

Heldigvis har ikke Bækken vært den eneste talentfulle spilleren i KIL sine yngre rekker. Ikke mindre enn tre spillere født i 1989 trener med A-stallen om dagen. Dette er Sverre Digerud, Kristian Jahr og Jan Martin Knashaug.

For å ta det sist først så er som tidligere kjent Knashaug en av de tre som kjemper om en A-lagskontrakt. Han er den som får prøve seg først. Keepertrener Morten Kristiansen forklarer:

- Jan Martin var stort sett førstevalget på juniorlaget i fjor høst, og derfor han har vært den første som har fått sjansen. Imidlertid har vi tre gode keepere, og Kristofer Nyström og Terje Jacobsen vil få sjansen før vi tar en endelig avgjørelse.

Svenske Nyström sliter med en skade i lysken om dagen, men dette skal ikke være alvorlig. Han er stadig i søkelyset til den svenske landslagsledelsen, og er innkalt til samling på Bosön i Stockholm siste helga i januar. Det er riktignok hele 60 som er utttatt til samlingen, men uansett viser dette at svenskene har tro på gutten som opprinnelig kommer fra Mangskog utenfor Arvika.

- Det vil være viktig for oss å finne den av de tre som er best skikket til å spille i Adeccoligaen. Det gjelder såvel det mentale som det fysiske og tekniske, avslutter Kristiansen.

Sverre Digerud har ei stund vært regnet som et stortalent, og nå er det tydelig at han har tatt et nytt steg mot å bli voksen. Han viser fram god fysisk kapasitetom dagen, og ser definitivt gjennomtrent ut.

Kristian Jahr, opprinnelig fra Fagernes, spilte i fjor midtspiss og flanke på KIL/NTG sitt juniorlag, men kan også spille på midtbanen. Jahr har vært med på trening den siste uka, og måtte torsdag innrømme at han var sliten i garderoben etter kampen.

- Jeg trener mye og bra om dagen. Jeg kjenner det godt i kroppen etter å ha kjørt to harde økter i dag, en på skolen og en på med KIL, sa Kristian til kil.no.

Fra mandag ettermiddag til lørdag morgen skal han gjennom 10 økter. Da er det lov å være sliten innimellom.

Om Sverre og Kristian ender opp med å bli tilbudt profesjonelle kontrakter vet vi ennå ikke. Planen er at flere juniorer skal få prøve seg med A-laget etterhvert. I følge de som ser juniorlaget i trening jevnlig, skal det være flere som har tatt et godt steg framover i løpet av vinteren.

Kristian var sliten i garderoben etter treninga på torsdag.

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor