Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Fredag 6. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

- Vi vinner selv om vi ikke spiller mer enn til middels

Publisert  28.01.2007
Pål Håpnes var ikke toppfornøyd selv om det ble seier.  
Stian Habberstad viste fram flott hodespill rett før pause.

Lillestrøm bød som ventet på god motstand for KIL/NTG sitt juniorlag i søndagens treningskamp i Kongsvingerhallen. Ingen av lagene spilte nok opp mot sitt beste, men det ble en jevn kamp selv om det ikke så slik ut i målprotokollen.

KIL/NTG begynte med et lite overtak før bortelaget jobbet seg inn i kampen. Den første halvtimen var det lite med sjanser. Lillestrøm skapte en farlig situasjon på en dødball, mens KIL/NTGs forsøk ble litt tannløse. Rett etter at halvtimen var spilt fikk Kristian Jahr ballen inne i motstandernes felt med god sjanse til å score, men ble dratt ned bakfra. Dommeren var i god posisjon og tvilte ikke så mye som et tidel før han blåste i fløyta og pekte på straffemerket.

Eksekutør var venstreback Aleksander Eggum. Han gjorde ingen feil. Keeper gikk en vei – ballen den andre og inn i nettet.

KIL/NTG stilte uten nesten alle sine førsteårsjuniorer i kampen. Disse var opptatt med spill for NTG i five-a-side-turnering på Lillehammer. Dette gjorde at enkelte spillere måtte finne seg i å spille på uvante plasser, noe som fungerte bra. Kristian Arnesen spilte midtstopper som om han ikke skulle ha gjort annet, mens Kjetil Simensen styrte det offensive spillet godt fra sin defensive midtbaneposisjon. Erik Bogsveen gjorde et aldri så lite comeback på høyrebacken.

Etter KIL-målet tok Lillestrøm over, og det var slett ikke ufortjent da de utliknet til 1-1 knappe ti minutter etter straffesparket. Etter et raid på venstrekanten med påfølgende innlegg fikk spissen deres litt for god tid til å sette ballen inn bak Terje H. Jacobsen i KIL-målet.

Da kaptein Lars Christian Krogh hinket ut rett etter regnet nok de fleste med at KIL/NTG kom til å være fornøyde med å holde uavgjort med ti mann fram til pause, men det var ikke Jon Kristian Krybelsrud med på. Fra vanskelig posisjon fikk han til et meget godt innlegg. Foran mål sto Stian Habberstad omkranset av tre gule, men det hjalp lite når ingen av dem markerte. Odølingen benyttet sjansen til å sette ballen i mål med et flott hodestøt og dermed gikk vi til pause med 2-1 ledelse.

Endelig comeback for Kim Pettersen.

Etter pause satte Pål Håpnes inn en spillesugen Kim Pettersen for skadde Krogh. Hans tid som KIL-gutt har vært preget av skader, men når han nå er frisk igjen tror vi definitivt at han blir en viktig brikke for laget.

Som nevnt var Kjetil Simensen en sentral spiller. knappe ti minutter ut i andre omgang satte han kronen på verket. Han stjal ballen fra en forsvarer under høyt press og kom alene med keeper. I første forsøk satte han ballen rett på keeper, men på returen gjorde han ingen feil og dermed sto det 3-1.

- Det var jo en treningskamp, så jeg følte at det var riktig å få flest mulig avslutninger, sa Simensen spøkefullt etter kampslutt som kommentar til den lette kritikken som kom om at han måtte bruke to forsøk på å få ballen i mål.

Kristian Jahr prøvde å ta litt av æren for målet på tross av at han aldri var nær ballen:

- Jeg skreik til Kjetil at han skulle presse, hadde jeg ikke gjort det hadde han aldri gått på, fleipet Jahr etter kampen.

Etter dette var det bortelaget som dominerte. De presset KIL/NTG bakover og skapte flere store sjanser. Det var imidlertid så som så med effektiviteten. Avslutningene deres gikk i alle retninger, og når i tillegg keeper Terje Jacobsen gjorde en god kamp, klarte de ikke å få uttelling. Etter hvert så det også ut som begge lag ble slitne og dermed sank kvaliteten på kampen betraktelig. Det skulle dog ikke mer enn en siste kraftanstrengelse til for at KIL/NTG satte den siste spikeren i kista.

Stian Habberstad hadde hele kampen jobbet godt på topp. Siden i fjor har han helt klart fått mer muskler, og det er tydelig at det gjør vondt for midtstoppere å møte ham. Denne gangen trakk han seg ned mot venstrekanten før han la inn. Foran mål lå Kim Pettersen og satte ballen kontant i mål.

Dermed endte kampen 4-1. Overlegent i mål, men ikke i spill. Lillestrøm var meget ineffektive mens KIL/NTG hadde brukbar uttelling foran mål i en jevn kamp.

Kjetil Simensen spilte godt på uvant plass.

KIL/NTG – Lillestrøm 4-1 (2-1)
Kongsvingerhallen, 50 tilskuere

Gult kort for KIL/NTG: Kjetil Simensen

1-0 Aleksander Eggum (str. 31)
1-1 (39)
2-1 Stian Habberstad (45)
3-1 Kjetil Raneng Simensen (53)
4-1 Kim Werner Pettersen (87)

KIL/NTG (4-3-3)

Terje Hellene Jacobsen
Erik Bogsveen
Joachim Christensen
Christian Arnesen
Aleksander Eggum
Mats Frydenberg
(Simen Nordnes i 3 min.)
Kjetil Raneng Simensen
Lars Christian Krogh Gerson (K)
(Kim Werner Pettersen i 42 min.)
(Lars Erik Persson i 3 min)
Jon-Kristian Krybelsrud
Stian Habberstad
Kristian Jahr


Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor