Mandag var det et nytt møte om Gjemselunds framtid. Tilstede var ordføreren, en representant fra Kongsvinger kommune, KIL Fotball og KIL Toppfotball. Planen er å fortsette dialogen om et par uker.
Jens Njøsen i KIL Toppfotball har laget et forslag til hvordan Gjemselund kan utvikles. Forslaget tar for seg hele området på Gjemselund og går i korte trekk ut på at hovedbanen får minst en ny tribune og at det blir kunsgress på en eller to av totalt tre fotballbaner. En del av kostnadene dekkes ved å selge treningsfeltet/bane 4 og området mellom dagens ståtribune og riksvegen til et utviklingsselskap for næring og boliger.
Det er mange hensyn å ta hvis området skal utvikles.
Kommunen skal regulere området slik at helheten blir bra for alle involverte. Kommunen er også eier av Gjemselund, men har ikke økonomi til å gjøre store endringer.
KIL Toppfotball ønsker først og fremst å få en mer moderne stadion med bedre fasiliteter, og mener en utbygging til 50-60 millioner kroner er realistisk og økonomisk bærekraftig.
- Dette er et veldig enkelt og billig konsept. På Gjemselund har vi rikelig med plass, faktisk så mye at vi kan selge en del og fortsatt ha plass til at både breddefotballen og toppfotballen får løst sine problemer, sier Jens Njøsen.
Han sammenligner gjerne med Hamar, der de må rive boliger rundt Briskeby for å bygge ut stadion. Njøsen mener området på Gjemselund byr på unike muligheter for Kongsvinger. KIL Toppfotball tror også at tre fotballbaner på Gjemselund dekker alles behov siden kunstgress tåler mer fotball enn naturgress.
Samtidig ønsker KIL Fotball, som organiserer alle de yngre lagene i Kongsvinger, et område som er best mulig for aktive barn og unge. Men hvis det blir utbygging på Gjemselund, hvilke hensyn må tas for breddefotballen? Vi spør Bodil Krogh, leder i KIL Fotball.
- Det viktigste er at det fortsatt blir adgang for våre 850 aktive med trenere og tilhengere til å trene, ha kamper og avvikle arrangementer slik som Løkkecupen, forteller Krogh.
Sportslig sett, hvis treningsfeltet på Gjemselund selges, vil en eller to kunstgressbaner dekke behovet for fotballagene som bruker området?
- Nei, på ingen måte! Våre aktive er skolebarn som bare kan trene etter skoletid og til en viss tid utpå kvelden. Vi har behov for langt flere enn 2 baner, og vil i så fall måtte se oss om etter andre områder som erstatning for de aktiviteter vi i alle år har drevet på Gjemselund. Dessuten skal vel KIL Toppfotball bruke banene, også på ettermiddags- og kveldstid, så en utbygging vil bety en sterk innskrenkning av det tilbud breddefotballen har hatt til nå.
Økonomisk sett, hva mener KIL Fotball om at hovedbanen/stadion finansieres med blant annet salg av eiendom?
- Det er et økonomisk og politisk spørsmål som først og fremst angår Kongsvinger kommune og KIL Allianseidrettslag, som nå representerer de sportslige aktiviteter som i sin tid fikk donert hele Gjemselund-området av dr.Gjems, sier Bodil Krogh.
Diskusjonen om en eventuell utbygging fortsetter i slutten av februar.
 |
Forslag til utbygging fra KIL Toppfotball med næringsarealer mot riksveg 2 og boliger på dagens treningsfelt. Illustrasjon: Arkitektlaget |
|