Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Mandag 9. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

- Vi er klare

Publisert  01.04.2007
Thomas Berntsen mener at gutta er godt forberedt til serieåpningen i Mandal 2. påskedag.  
Patrick Holtet ble byttet ut en halvtime før slutt, men før det serverte han flere fine dødballer, hvorav en endte med scoring.

Riktignok tapte KIL 4-2, men gutta viste såpass mye positivt at det er brukbar grunn til optimisme. Vi sprakk nullen fra de siste treningskampene, og i tillegg skapte vi mange gode målsjanser. Det siste har også vært manko i det siste.

Kampen startet på beste mulige måte for KIL. I det 9. minuttet fikk vi corner fra venstre. Som vanlig fikk Patrick Holtet ansvaret for serven, og utførelsen var det ikke no å si på. Corneren var hard og presis, og når den hadde retning mot Kai Olav Ryen vet vi som så KIL i fjor at det ville bli farlig. Det ble det også – Kai nærmest stanget ballen inn bak Bugge Pettersen i Sandefjordmålet.

- Målet liknet veldig på flere av de jeg scoret i fjor. Når corneren er så presis og hard, kan jeg konsentrere meg om å styre ballen. Jeg kommer meg såvidt foran første stolpe og setter ballen i det nærmeste hjørnet, fortalte Kai Olav.

Etter kampen sleit midtstopperen med en smell i ankelen og han iset den ned på bussturen hjem. Det er imidlertid ingen fare for serieåpningen.

På tross av scoring var Kai Olav Ryen litt skuffet etter kampen.

KIL fortsatte å spille bra etter scoringen. Bare drøye fem minutter seinere ble det nok en gang farlig på en corner. Denne gangen gikk ballen dessverre seks centimeter over hodet til Kai, og i tillegg var det et par stykker som bare var skonummeret unna å klare å styre ballen i mål.

Denne perioden var vår beste i kampen. Vi vant mange dueller, og i tillegg hadde vi virkelig taket på midtbanen. Spesielt Ørjan Berg Hansen utmerket seg mot sine gamle lagkamerater. Drøyt halvveis til pause fikk han en stor sjanse til å doble ledelsen. Fra 14 meters hold fyrte han av mot mål. Skuddet var godt, men ganske høyt i mål, så Bugge Pettersen klarte å redde.

Etter dette tok hjemmelaget over og beholdt taket i resten av omgangen. Nå viste de seg definitivt fram som et Tippeligalag. De kom hurtig og med mange folk framover, og vi sleit med å demme opp. Spesielt lot vi oss imponere av Adriano Munoz. Spissen var meget bevegelig, og skapte mye rom både for seg selv og andre. Det lå et mål i luften – og det kom også. Etter et innlegg på venstrekanten fikk Tuomas Haapala ballen i god posisjon noe skrått på fjorten meters hold. Han brant løs, og dermed føyk ballen inn i nettet bak en sjanseløs Conny Månsson.

Presset fortsatte, og det resulterte i nok et baklengsmål før pause. Først fikk Kari Arkivuo sjansen til å sette ballen i åpent mål, men han var i ubalanse, og falt mens avslutningen hans gikk i stanga. Deretter hadde han mer flaks enn han fortjente. Returen kom rett tilbake, og liggende fikk han headet ballen i det tomme KIL-buret.

Første omgang var fartsfylt, mens andre ble litt roligere. Selv om Sandefjord tidig gikk opp til 3-1, nok en gang ved Haapala, var det relativt jevnt. KIL byttet inn Pelu og Samuelsson for Holtet og Lindau, og spesielt Samuelsson var positiv. Magnus Sylling Olsen hadde vært god gjennom hele kampen, og sammen var de to stadige uromomenter i de siste 20-25 minuttene.

Magnus bommet imidlertid da han fikk en kjempesjanse til å redusere. Etter å ha startet perfekt kom han helt alene mot keeper. Han hadde med seg Peter Samuelsson, men valgte å avslutte selv. Det var nok dumt, for skuddet gikk rett på keeper. En bedre løsning ville nok ha vært å spille ballen til Peter Samuelsson som hadde helt åpent mål.

John Pelu er tilbake etter hofteproblemene sine.

Et par minutter før slutt økte Ørjan Røyrane ledelsen til 4-1. Ballen gikk fram og tilbake inne i feltet vår ei god stund, før den endte på hodet til innbytteren. Her burde noen ha avklart tidligere.

Magnus Sylling Olsen pyntet på resultatet på overtid. Lars Erik Fremming fikk pirket ballen fram, og denne gangen gjorde ikke Sylling noen feil. Dermed fastsatte han sluttresultatet til 4-2.

Vi pleier ikke å kåre noe dagens sitat på treningskamper, men denne gangen klarer vi bare ikke å dy oss. Trym Bergman, en gammel kjenning hos begge lag, var på plass, og etter kampen ville selvfølgelig Glåmdalen ha en uttalelse:

Glåmdalen: Kan du si fem velvalgte ord, Trym?
Trym: Fem ord? Det spørs det!

Sandefjord – KIL 4-2 (2-1)
Tjøllingbanen, 400 tilskuere
Dommer: Ken Henry Johnsen

Gult kort: Kari Arkivuo

0-1 Kai Olav Ryen (9)
1-1 Tuomas Haapala (29)
2-1 Kari Arkivuo (37)
3-1 Tuomas Haapala (53)
4-1 Ørjan Røyrane (88)
4-2 Magnus Sylling Olsen (90)

KIL (4-3-3)

Conny Månsson
Kjetil Kamark
Kai Olav Ryen
Herman Odden
Kris Smolinski
Lars Erik Fremming
Harald Stormoen (K)
Ørjan Berg Hansen
Patrick Holtet
(John Pelu i 31 min)
Peter Lindau
(Peter Samuelsson i 31 min)
Magnus Sylling Olsen


Positivt innhopp av Peter Samuelsson.Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor