Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Torsdag 5. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

En dårlig start

Publisert  10.04.2007
Nyopprykkede Mandalskameratene slo KIL på hjemmebane.  

Peter Samuelsson kjempet hardt på topp, men mål ble det ikke på gutta i dag.

Entusiasmen i Sørlandsbyen rundt serieåpningen så ikke ut til å være all verden. Ikke mer enn drøyt 1000 tilskuere hadde tatt turen for å se hjemmelagets comeback i Adeccoligaen. Blant disse var det et tredvetalls KIL-supportere som hadde tatt den lange turen fra Vinger.

I begynnelsen så det ut som om de kunne få en trivelig kveld. Det var riktignok jevnt i åpningsminuttene, men det så ut som om de for anledningen helrøde KIL-gutta klarte å rive til seg et aldri så lite overtak. Allerede etter ti minutter hadde vi klart å å produsere to gode målsjanser. Først fikk Patrick Holtet stå helt alene på seks meters hold og heade. Innlegget var imidlertid litt løst, og da ble det også vanskelig for Patrick å få skikkelig trykk på avslutningen. Dermed klarte keeper å redde.

Den andre sjansen kom etter et frispark. Kai Olav Ryen fikk ballen på dødlinja og lempet den over keeper og inn foran mål. På blank goal tapte dessverre Fremming en hodeduell, og ballen gikk ut fra mål i stedet for inn i.

Litt etter litt kom hjemmelaget mer med. De var hurtige i overganger og klarte å vri ballen på tvers av banen flere ganger. Midtbanen vår kom på etterskudd og måtte jage bakover. Sin første sjanse fikk Mandalskameratene da Motland headet i oversida av tverrliggeren. Han kom seg fri på en corner, men headinga var en såkalt poler, og det er ikke umulig at Conny Månsson hadde reddet hvis den hadde gått på mål.

Etter drøye halvtimen kom det som skulle vise seg å bli kampavgjørende. Kai Olav Ryen tapte en hodeduell mot Anders Kaagh, og det ble nok en misforståelse bak ham. Uansett kom en grønnkledd spiller gjennom i farlig posisjon. Det ble litt klabb og babb, og midt i babb blåste dommer Kjetil Sælen mens han pekte på straffemerket. Fra tribunehold var det vanskelig å se om dette var korrekt, men etter kampen kom det fram at avgjørelsen var av typen ekstremt tvilsom. En heller mager trøst ettersom Ruthford Pedersen satte ballen utagbart i mål fra 11-metersmerket.

Lars Erik Fremming jobbet som vanlig hardt.
KIL fikk en god sjanse til å utlikne rett før pause. I trekket etter en corner fikk Harald Stormoen lagt inn på første stolpe. Her fikk Herman Odden ballen, men den gode headinga hans ble dessverre reddet.

I pausen ble Patrick Holtet byttet ut mot John Pelu. De er ganske forskjellige spillere, og i andre omgang fikk vi da også se en høyreflanke som prøvde å utfordre oftere. Pelu kom til noen innlegg, men gikk seg også bort flere ganger i tvekampen mot Mandalskameratenes venstreback.

Vi førte kampen etter pause, men det stokket seg fra 30 meter og inn. Selv om spillet åpnet seg mer og mer sleit vi voldsomt med å skape sjanser. Midtbanen vår sleit gjennom hele kampen, fra tribuneplass så det liksom ikke ut som om de kom helt med. Defensivt hang de etter til tider, og også offensivt manglet denne lagdelen en del både på kreativitet og bevegelse.

Det er vanskelig å bli stangende mot et forsvar som forsvarer en ettmålsledelse, men vi satte virkelig hjemmelaget under trykk til tider. Da vant vi dueller og andreballer, men det avgjørende trekket manglet. Midtbanen kom også bedre med – spesielt etter at Magnus Sylling Olsen ble flyttet ned halvveis i andre omgang. 

Johan Nås holdt på å redde poeng på slutten.
Vi skulle få en gedigen dobbeltsjanse til å utlikne. Etter frispark med påfølgende kaos inne i boksen fikk innbytter Johan Nås til slutt lagt ballen 45 grader ut til Magnus Sylling Olsen. Debutanten prøvde å plassere ballen i mål, men dessverre ble skuddet blokkert og trillet ut forbi stolpen.

På tampen ble Kai Olav Ryen flyttet opp som spiss. Dette har vært en suksessoppskrift før, men denne gangen endte det med at vi fikk et mål baklengs i stedet. Vi la igjen mange på topp, og dermed fikk Espen Hægeland stå alene på straffemerket og plassere ballen presis med hodet i det venstre hjørnet til Conny Månsson.

En skuffet gjeng satte seg i bussen med destinasjon Kongsvinger mandag kveld og ingen så nok fram mot den åtte timer lange turen hjem.

Tirsdag kommer vi tilbake med kommentarer fra spillerne.

Denne gjengen kom for å ta tre poeng, men det ble null.

KILs første baklengs i 2007. Conny Månsson, som sto en god kamp, kunne ingenting gjøre.


Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor