Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Lørdag 7. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Årets første pinner

Publisert  22.04.2007
KIL slo fullt fortjent Skeid 3-1 på Bislett, og i dag fikk vi endelig putta på noen mål.  
Slik kom årets første seriescoring for KIL.

Allerede etter 13 minutter var spøkelset borte. Da hadde Magnus Sylling Olsen headet KIL i ledelsen med et perfekt hodestøt på Ørjan Berg Hansens inlegg.

Dette var ikke den første sjansen Sylling Olsen hadde; allerede før sekundviseren hadde gått en hel runde fikk han sendt av gårde et godt skudd mot Skeidkeeper Anders Søvik fra vel 20 meters hold. Selv om skuddet var hardt, var det ikke godt nok plassert til å overliste sisteskansen.

Etter å ha tatt ledelsen så det ut til at KIL falt inn i en slags dvale. I begynnelsen hadde man lyktes med høyt press, men nå falt man bakover. Det burde ha blitt utlikning allerede etter et kvarter, men en helt ensom Skeidspiller klarte utrolig nok å heade i stolpen på vidåpent mål.


Etter hvert fant Carl-Erik Torp seg godt til rette på den gamle hjemmebanen sin.

Skeid hadde nå en god periode, og det var i grunnen fortjent da de scoret. De måtte imidlertid ha straffespark for å klare det. Dommeravgjørelsen var det delte meninger om – les mer om dette i morgendagens oppsummering.

Mot slutten av omgangen, etter utlikningen, kom KIL litt mer inn i kampen igjen. Carl Erik Torp fikk en god sjanse etter en miss i Skeidforsvaret, men ballen endte utenfor. Her burde han nok ha passet videre til Magnus Sylling Olsen som hadde enda bedre posisjon.

Etter pause fant KIL tilbake til det gode spillet fra de første minuttene av kampen. Resepten med høyt press var skrevet ut igjen, og det skulle vise seg å gi resultater.

Omgangen begynte som den første – med en stor KIL-sjanse. Venstreback Kris Smolinski kom seg helt rundt på kanten og la inn. Peter Lindau fikk ballen på åtte meters hold, men dessverre brant han ballen langt over. Fem minutter senere fikk samme mann sjansen igjen etter at Skeidkeeperen hadde vært på en liten skogtur, men dessverre ble headinga mot åpent mål stoppet av en forsvarer.

Selvfølgelig jubles det når vi scorer!

Etter KIL-press det første kvarteret, var det helt fortjent at det kom et ledermål. Angrepet begynte med at Kjetil Kamark driblet seg framover, men han mistet ballen. Da var imidlertid Peter Lindau på plass. Han fikk kriget ballen tilbake til Harald Stormoen som så opp og så John Pelu i firsprang. Sistnevnte ble spilt igjennom alene med keeper og gjorde ingen feil. Keeperen kom ut litt på halvdistanse og John satte ballen kontrollert ned til høyre. Skeidforsvarerne hylte på offside, men etter vår mening helt uten grunn; forsvarsrekka deres minnet mer om belgen på et trekkspill enn på ei rett linje.

Bislett Stadion må vi nå kunne regne som lykkebanen til John Pelu. I fjor scoret han sitt første KIL- mål her mot M/S, men i år nøyde han seg ikke med ei nettkjenning. Rett før halvtimen av andre omgang var spilt kom den siste spikeren i Skeidkista på en liknende situasjon som ved 2-1 scoringen. Nok en gang var det Peter Lindau som kriget til seg ballen, og nok en gang fikk Harald Stormoen tredd den gjennom til John Pelu. Svensken gjorde ingen feil nå heller, og dermed var 3-1 et faktum.

På slutten fikk Skeid et par sjanser, men det var aldri noen fare for seieren. Dermed kunne gutta juble en kald og regntung aprilkveld i Oslo.


For fakta se Kamper.

Vi mener John Pelu var kampens beste spiller.


Magnus Sylling Olsen kommer hakk i hæl.

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor