Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Fredag 6. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Pelus lykkebane

Publisert  23.04.2007
Vi har samlet kommentarer fra spillerne om John Pelus scoringsshow, og om Magnus Sylling Olsens revansje.  

Harald Stormoen viste frem pasningsfoten på Bislett.

Selv om hele laget sto frem som en bra enhet på Bislett, og spilte veldig godt i en time, var det utvilsomt John Pelu som ble dagens mann mot Skeid. Hans to scoringer etter pause avgjorde definitivt kampen. Fra før har John bare en scoring for KIL, og den kom nettopp på Bislett. Da var Manglerud Star motstander, og John scoring sørget i fjor for at KIL vant 1-0.

- Jeg trives visst på Bislett og burde kanskje satse på friidrett, mente Pelu etter kampen.

- Scoring nummer to og tre i KIL-trøya var begge flotte. John startet perfekt begge gangene og ble flott spilt igjennom av henholdsvis Kamark og Stormoen. Med sin ekstreme fart rykket han ved begge anledninger fra forsvaret og skaffet seg god tid:

- Jeg var iskald på begge målene. Jeg ville legge ballen lavt tidlig og i dag rullet begge i mål. Det er vanskelig for forsvaret når jeg kommer i fart og i dag stemte løpene med pasningene, slo John fast. Det mente nok ikke Skeids forsvarsfirer som hylte på offside ved den første scoringen:

- Kjetil Kamark vant ballen på midten og slo gjennom til meg og det var ikke i nærheten av offside, mente Pelu, som fikk støtte av benkesliter Fremming:

Ørjan i fint driv.

- Høyrebacken deres hang med fem meter så den var grei, kunne han opplyse.

Kaptein Harald Stormoen slo Pelu gjennom på det tredje målet og det er tydelig at selvtilliten til alvdølen er på vei tilbake. Da vi nevnte at Pelu hadde en stopper ganske tett på hver side av seg da pasningen kom hadde midtbaneankeret dette å si:

- Trangt nei. Så lenge det er plass til en ball der så treffer jeg med pasningen.

Stormoen var også brukbart fornøyd ellers:

- Det gikk bedre i dag enn sist, men jeg mener det var fremgang for min egen del mot Kamma også. Jeg føler at formen min er stigende hele veien, og det er ikke snakk om at jeg gir fra meg plassen. Det er en stund siden jeg har fått trent en lengre periode, så jeg blir nok bare bedre utover, sa Stormoen.

Hans midtbanekollega, Ørjan Berg Hansen, gjorde en veldig bra kamp, men noen god forklaring på hvorfor KIL dabbet av etter 1-0 målet hadde han ikke:

- Jeg veit ikke hvorfor vi faller slik sammen. Kanskje vi er redde for ledelsen og da tørr vi ikke spille. Vi snakket om det i pausen for når vi tørr å holde ballen langs bakken og spille rundt og mellom dem så mister vi sjelden ballen. Vi lyktes med det etter pause, slo Ørjan fast. Om egen innsats hadde han dette å si:

Jeg gjør så godt jeg kan, men har absolutt ikke nådd toppen. Det var fantastisk deilig med seier i dag og det var nok viktig for laget. Nå er vi i gang!

- Også kantspiller Carl Erik Torp mener han har mer å gå på:

- Dette var min første hele kamp på veldig lenge så topp matchform er det ikke snakk om. Men det var deilig å kjenne at jeg kunne løpe en hel kamp, sa Torp, som spilte bortkamp på sin gamle hjemmebane.

- Det ble ikke mange seire med MS her i fjor så det var moro å vinne en kamp her. Det føles veldig godt og det var veldig fortjent.

Magnus Sylling Olsen fortsetter å imponere etter overgangen fra 2. divisjon.
Midtbanespilleren trosset flyforbudet over Oslo i forbindelse med NATO-toppmøte da han stanget inn 1-0.
Arnar Førsund, som tok Gjemselund med storm sist helg, var mannen bak Skeids straffe i første omgang. Mange mente den så billig ut. Førsund mente dette om saken:

Dommeren mener at jeg drar han ned, men det er jeg uenig i. Jeg synes jeg gjør en god jobb og kommer foran i duellen, men det får jeg gjort lite med nå. Skeidspilleren drar meg bort først så jeg må jobbe meg inn i situasjonen og for å komme først og jeg føler at jeg ikke gjør noe galt, sa midtstopperen, som var høyt og lavt også mot Skeid. 

Trener Thomas Berntsen lovte mange mål da han tok over KIL, og endelig trillet den ene ballen etter den andre inn bak motstandernes keeper:

- Dette tror jeg var ekstra deilig for spillerne. Nå fikk de betalt for innsatsen og spillet. Før denne kampen har vi etter min mening fått dårlig betalt. Mot Skeid var vi klart best, men det var kanskje litt i overkant å score tre mål, sa Thomas, som ble vet at vi hadde like mange sjanser mot HamKam sist helg. Da scoret vi som kjent ikke.

Det var kampen da Magnus Sylling Olsen misset en straffe. Mot Skeid strålte han igjen i banespillet, og han scoret også et fantastisk mål. Da Ørjan Berg Hansen la inn fra høyre svevde den lille tassen i et annet luftrom enn de andre og stanget nydelig inn 1-0.

- Jeg har hoppet like høyt før. Jeg hadde bestemt meg for at den ballen uansett skulle inn i nettet. Jeg vender og kommer inn i fart og innlegget til Ørjan er perfekt. Det er godt å sprekke nullen, sa han etter kampen.

Vi kan skrive under på at alle unnet Magnus denne goalen! Og for ett mål det var!! 

Når det gjelder sjansestatistikken så er det fordel KIL, men vi skal ikke glemme at hjemmelaget hadde et par kjempesjanser som de misbrukte. Med stang ut kunne seieren rent ut i sanden for KIL også denne gangen.

Sjanser Skeid - KIL
1. omg: 2-3
2. omg: 2-4

Cornere
Skeid - KIL
1. omg: 5-2
2. omg: 4-4

Pluss: Gutta styrte over en time av kampen og endelig var effektiviteten bra.

Minus: Vi detter mange mange hakk etter at vi tar ledelsen før pause. Heldigvis kommer vi grusomt tilbake etter pause.

Overraskelsen
: At John Pelu banket inn to mål.

PS
: Magnus Sylling Olsen scoret sitt første seriemål for KIL. Vi gratulerer!

PS
: kil.no stilte med to fotografer på Bislett. Kongsvingergutten Ronny Engene har tatt noen av de bildene du her ser fra kampen. Vi takker for hjelpen i tussmørket på Bislett.

PS
: I farten kommer vi på André Ulla, Patrick Holtet og Erik Noppi som har A-kamper for både KIL og Skeid.

PS:
Fjorårets KIL-keeper Fredrik Eriksen trente med Skeid i vinter. Det ble ikke kontrakt og Fredrik vokter nå målet til Moss.

PS
: Det har ingenting med kampen mot Skeid å gjøre, men KIL trenger fortsatt en leilighet til en av sine spillere. Vi håper noen kan hjelpe og tar kontakt med KIL. Les her.

P
S: For ti år siden var KIL gjester på Nadderud. Jyplingene fra Bærum var da på full fart frem i fotballnorge, men KIL klarte 0-0 mot Stabæk.

PS
: For tjue år siden spilte KIL bortekamp mot Rosenborg på Lerkendal. Det endte også 0-0. 

Sitatet
: Denne gangen tar vi med en liten uttalelse fra Peter Lindau: - Jeg tror aldri jeg har ligget sånn nede på bakken og vunnet en duell før, sa Peter, og var fornøyd med sitt bidrag til seieren.


Arnar Førsund vet å ta for seg i duellene.

Conny Månsson i aksjon.


Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor