Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Fredag 6. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Årsbeste

Publisert  29.05.2007
KIL kjempet som løver og beseiret helt fortjent opprykksfavorittene Molde på bortebane.  
Endelig ble det litt seriøs dunking igjen.

Det var tydelig allerede fra starten av hva KIL sin taktikk var. Laget lå lavere enn vi har sett tidligere i år, og både spillerne og formasjonen på midtbanen var ny. Trekanten var snudd slik at det var to defensive spillere på midten. Arnar Førsund og Carl Erik Torp hadde fått oppgaven med å nøytralisere stjernene Hoseth og Berg Hestad på midtbanen til Molde.

Den defensive taktikken gjorde naturlig nok at Molde fikk ha ballen en del i begynnelsen, men etter bare noen få minutter begynte KIL å vise tenner. John Pelu kom på et raid på venstrekanten og fikk lagt ut til Magnus Sylling Olsen som sto omtrent på 16-meteren. Skuddet gikk like utenfor, og det var bra for Moldekeeper Larsen, ellers måtte han garantert ha sett den i nettet.

Molde spilte ekstremt omstendelig. De brukte mye tid på å spille på tvers, og når de kom framover skulle alt innom en Magne Hoseth som var langt unna sitt beste.

Dermed ble det KIL som skapte sjansene, og det klager ikke vi på! Etter drøye kvarteret så vi ballen i mål før vi tidelen etter måtte innse at det bare var ønsketenking. Etter at et skudd endret retning da det traff en forsvarsspiller kom Peter Samuelsson helt fri med keeper. Dessverre fikk han ikke ballen forbi, og det hele endte i en resultatløs corner.


Peter måtte selvfølgelig ringe hjem og fortelle om målet sitt og den meget gode kampen. Heldigvis tok han seg også tid til å showe litt for fotografen.

Den neste sjansen var det John Pelu som fikk. Molde sto flatt og høyt med fireren sin, og da var det en enkel jobb for Peter Samuelsson å slå en stikker gjennom. Pelu løp fra forsvarsspilleren og kom alene med keeper før han på en merkelig måte klarte å snuble i ballen. Bortsett fra når Ålesund slapp inn mål i Tippeligaen var dette den episoden som frambragte mest applaus fra hjemmepublikumet.

Fem minutter før slutt skjedde det mye bare på noen få sekunder. Først fikk innbytter Papa Pate Diouf en kjempesjanse til å sende Molde opp i en ufortjent ledelse. Det ville imidlertid ikke Conny Månsson ha noe av, så han gikk ut med hele den store kroppen sin og reddet mesterlig. Ballen spratt ut til Kjetil Kamark som med en gang slo en lang ball framover Moldes keeper Jan Kjell Larsen kom utenfor sin egen sekstenmeter og forsøkte å ta ned ballen på brystet. Det gikk forsåvidt greit, men i trekket etterpå snappet Peter Samuelsson ballen foran keeper og fikk helt åpent mål. Det er definitivt en posisjon måltyven liker, og han satte selvfølgelig ballen inn i det forlatte målet,

De siste fem minuttene før og de første ti minuttene etter pause var foruroligende. Da ble KIL presset veldig langt tilbake, og det var helt opplagt at vi ikke kunne stå imot på en slik måte. I pausen ble Hoseth byttet ut med Gauseth, noe som nok var lurt. Det ble noe mer tempo i spillet til hjemmelaget – ihvertfall ei stund.


Conny og Kjetil var en del av et pottetett forsvar.

Stormløpet varte heldigvis ikke så lenge. Etter rundt ti minutter av andre omgang klarte KIL å ta tilbake noe av kontrollen igjen, og det så igjen lyst ut. Enda lysere ble det noen minutter senere etter at Kris Smolinski hadde slått en flott ball ut til Magnus Sylling Olsen på venstrekanten. Magnus løp først fra venstreback Trond Strande for så å vente ham inn og dra ham av et par ganger før han dunket ballen i det nærmeste hjørnet sjanseløst for Moldes keeper. Hva Magnus hadde å si om målet kan du lese i oppsummeringen som kommer mandag.

Rett etter hadde Peter Samuelsson en kjempesjanse til å punktere kampen med 3-0, men innlegget til Bjarne Ingebretsen var akkurat litt for hardt, og dermed nådde ikke svensken fram med annet enn tåspissen. Da gikk ballen utenfor.

Det skulle imidlertid vise seg at to målt holdt i lange baner. Molde virket nå nærmest resignerte, og det de skapte mot slutten av kampen ryddet forsvaret og Conny Månsson mesterlig opp i.

Det er lett å ty til klisjeer, men sjelden må vi kunne si at begrepet lagseier har passet så bra. I Molde sto alle gutta opp for hverandre. De kjempet, løp og sto på gjennom 95 minutter. Det var nok flere enn en av spillerne som var slitne på slutten, men det virket ikke som om noen kjente etter før i garderoben etter kampen.

Der var det jubelrop og feiring med Imsdal og bananer før en stresset reiseleder fikk mast med seg gutta til de ventende SAS-flyet.

For fakta, se kamper.


Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor