Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Mandag 9. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Ny toppspillerutvikler på plass

Publisert  01.06.2007
I dag møtte Øyvind Eide sine nye kolleger og disipler for første gang  
Øyvind Eide - ny spillerutvikler.

Etter at Trond Amundsen dro fra KIL for å bli trener i Løv Ham ved nyttår, har man lett etter etterfølgeren hans. Når er han på plass, og den nyansatte er Øyvind Eide. Han er opprinnelig fra Hønefoss, men har de siste årene bodd i Oslo. Her har han jobbet som trener for ungdomslag i Skeid samtidig som han har studert ved Idrettshøgskolen. Han stiller med en rykende fersk mastergrad, og tittelen på masteroppgaven hans er «Spillerutvikling i fotball». Den vil jo opplagt være relevant for jobben han skal gjøre i KIL.

Vi møtte Øyvind rett etter A-lagstreninga. Enda hadde han ikke rukket å gjøre seg kjent med så mange spillere, men han hadde en klar ide om hva jobben hans kommer til å gå ut på:

- Jeg skal være toppspillerutvikler og jobbe rett inn mot de beste spillerne i klubben mellom 16 og 21 år. De skal følges opp ikke bare på, men også utenfor banen, forteller han.

Øyvind er også opptatt av at hverdagen til den enkelte spilleren må skreddersys.

- To spillere på samme alder på samme nivå kan meget mulig ha best av to helt forskjellige opplegg. Det å finne det ideelle for hver enkelt er viktig. I tillegg er det jo stor forskjell på en 16-åring og en 21-åring. For førstnevnte er det opplagt at man må ha et langsiktig perspektiv, mens for de eldste er det likeså viktig å følge opp inn mot neste kamp på A-laget, fortsetter han.

I forhold til jobben på treninger er spillerutviklerens oppgaver annerledes en trenerens.

- Thomas og Jørn har jo ansvaret for helheten. Jeg kan istedet ende opp med å stå på den andre siden av banen og studere og følge opp detaljer hos to eller tre spillere. Jeg kommer nok også til å ha noen enkeltøkter samt å bidra opp mot A-lagets morgenøkter, avslutter han.

Vi ønsker Øyvind velkommen til klubben og lykke til med jobben!


Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor