Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Tirsdag 10. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Mellomfornøyd stemning

Publisert  04.06.2007
Ingen jublet, ingen deppet, men flere hadde mye å fortelle etter 0-0 mot Bryne på søndag.  

Lars Erik og Carl-Erik løp som vanlig mye.

I 2006 ble det 1-1 mellom KIL og Bryne på Gjemselund. Da var det Paul Olausson som sørget for KILpoeng da han snek seg til å heade ballen i mål på slutten. Et slikt kunststykke var det ingen som klarte på søndag.

En av de som var i nærheten av scoring var Kai Olav Ryen, men da midtstopperen fikk Torps fine corner i panna hadde han feilberegnet litt.

- Jeg så den komme og fokuserte bare på å treffe mål, men det sneik seg over, sa Kai etter kampen.

En som prøvde seg med noen skudd og i tillegg viste styrke og kraft offensivt var nettopp cornerservitør Carl-Erik Torp. Etter kampen fortalte han at han satt igjen med en tung følelse i kroppen.

- Jeg husker ikke så mye av de siste 20 minuttene. Jeg tok ut alt og løp ihvertfall nok, mente Carl-Erik, som forøvrig var mellomfornøyd:

- Kampen ble vel som forventet. Bryne er et godt ballspillende lag så vi løp mye i mellom og skulle ta vare på de muligheten vi fikk. Hadde vi vært litt bedre fremover så hadde vi vunnet, men i dag var det greit med uavgjort, mente kantspilleren, som var brukbart fornøyd med egen innsats selv om han mente dødballene ikke satt maks.

John Pelu, Ørjan Berg Hansen og Lasse Bergan Foss fulgte kampen fra tribunen.
Lars Erik Fremming løp som vanlig også mye:

- Det var en grusom start for min del. De første 20 minuttene var det virkelig tungt og jeg undret litt på hvordan jeg skulle klare en hel kamp, sa midtbanesliteren.

Når ikke laget klarte å sette ballen inn bak Eskeland var det bra at det nå ser ut til å fungere bra defensivt. Alle leddene gjør jobben sin og laget henger bra sammen. Da blir det ikke lett for motstanderen å trenge igjennom.

Bakerst mot Bryne sto Conny Månsson, og litt ut i annen omgang sørget han for at det gikk et gisp gjennom publikum da han reddet et frispark fra over 30 meter. Ballen spratt like foran svensken og mange la merke til at ballen forsvant mellom hendene hans:

- Jeg låste heldigvis bena, men det er ikke noe jeg alltid gjør. Jeg bare håpet at jeg skulle rekke å samle beina før det var for sent og det klarte jeg heldigvis, fortalte keeperen, som fremsto som en av banens beste mot Bryne.

Foran seg hadde Conny et midtstopperpar med Kai Olav Ryen og Johan Nilsson Guiomar. Sistnevnte har fått sesonginnledningen ødelagt av småskader, men nå er han tilbake for fullt. Lokalavisa kåret han til KILs beste. Johan var også fornøyd selv:

Conny Månsson var meget stødig. Her får han hjelp av Samuelsson med en klarering.
- Vi har spilt litt annerledes defensivt i de to siste kampene og det har fungert bra. Jeg må også skryte litt av de foran oss som gir oss bakerst god hjelp. Det føles som om vi endelig har fått orden på det defensive, og vi må nok begynne der. Alle sammen føler seg tryggere slik vi spiller nå. Det gikk bra i dag og mot Molde var det «hur bra som helst», sa svensken, som innrømmet at det var tøft de første 20 minuttene mot Bryne:

- Vi var litt rystet i starten, sa Johan, som trives godt i KIL og Kongsvinger.

De som fulgte godt med etter kampen a merke til Arnar Førsund kranglet med Paul Oyuga da de gikk av banen. 

- Han ga meg en albue lenge etter at en situasjon var ferdig og etterpå nektet han. Hadde han sagt «sorry» så hadde det vært greit, men det gjorde han ikke, sa Arnar, som også hadde noen utblåsninger i løpet av kampen:

-Jeg blir sint når jeg gjør feil, slo han fast. 

Denne gangen ser tallene slik ut:

Sjanser: KIL - Bryne
1. omg: 2-2
2. omg: 2-3

Cornere: KIL - Bryne
1. omg: 1-2
2. omg: 3-8

Pluss: Gutta holder nullen for andre kamp på rad og nå ser det ut som om det orden på det defensive.

Minus: At vi ikke vinner jevne kamper på hjemmebane. Tilskuertallet!

Overraskelsen
: At folk står i lang kø foran kiosken ute når det er en kiosk inne som nesten ingen bruker.

PS
: Caleb Francis scoret 60 mål for Bryne på 118 kamper. For KIL ble det 157 kamper og «bare» 27 mål, men for KIL var det jo spill på et høyere nivå. 

PS
: Felles spillere for de to lagene er etter våre relativt useriøse beregninger Jaakko Nyberg, Caleb Francis, Jon Inge Høiland, Erik Holtan, Svein Enersen, Vegar Landro og Pål Håpnes.

PS
: Thomas Berntsen har også vært et snaut halvår i Bryne. Etter det vi hørte på pressetribunen skulle Bryne hente Tommy Berntsen fra Østerrike, og trodde alt var bra da de fikk underskrifta til T. Berntsen, men det var da Thomas og ikke Tommy de hadde signert.

PS:
Det har i følge enkelte medier vært mye uro i Bryne de siste ukene. - Mediaskapt, var alt Jaakko Nyberg hadde å si om den saken.

P
S: For ti år siden var KIL i Bergen og det ble 3-1 tap. Løvvik (2) og Paldan scoret for Brann, mens et selvmål av Ludvigsen pyntet på resultatet for KIL.

PS: Også for tjue år siden møttes Bryne og KIL i 9. runde, men da på Jæren. Hjemmelaget vant 4-1 etter scoringer av Bjørn Gulden, Børre Meinseth, Arne Larsen Økland og Kjetil Sigurdsson. KIL trøstemål ble laget av Ole Gjermund Nyland.

Sitatet: - Come on boys, lets give them the elbows! Paul Oyuga varslet i følge flere av spillerne tøffe tak da kampen nærmet seg slutten

Kris Smolinski og de andre hadde god kontroll defensivt. Polakken er i ferd med å spille seg inn i supporternes hjerter med sin kompromissløse stil.


Dette ser ut som en soleklar straffe, men er nok bare et litt mislykket mottak.


Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor