Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Søndag 15. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Fortsatt på vei

Publisert  13.06.2007
KIL hadde små problemer med å slå Pors ut av NM, men seieren ble dessverre kostbar  

Her setter Carl-Erik inn den viktige førstescoringen.

Fem sekunder ut i oppgjøret fikk KIL tak i ballen for første gang, og etter det var det vel egentlig bare ett lag på banen. Før to minutter var spilt vartet John Pelu opp med en lekkerbisken ute på kanten og Peter Samuelsson headet over. Det var med andre ord et bra trøkk fra start.

Gutta presset relativt høyt og Pors skapte ikke noe som lignet på noen sjanser før pause. Det ble med noen lagballer som vårt forsvar hadde god kontroll på.

-Kjetil Kamark var den farligste spilleren jeg hadde mot meg i dag, mente keeper Conny Månsson etter kampen.

KIL fikk hull på byllen etter et kvarter. Da hadde Torp allerede prøvd seg med et mislykket skudd, men da han fikk en strålende cross fra Pelu gjorde han ingen feil. Vel forbi backen dro han seg inn mot keeper og satte ballen i det lengste hjørnet.

KIL fortsatte å dominere etter målet, og både Torp og Ingebretsen brant sjanser. Akkurat de sjansene gikk fort i glemmeboka da John Pelu ble liggende nede med skade.

Harald Stormoen var tilbake i godt gammelt slag.
- Det er en strekk i lysken, sa Pelu umiddelbart til kil.no, som selvsagt bare var noen få meter fra der det skjedde. Etter kampen mente han at det ikke kjentes spesielt bra ut, men at det er litt tidlig å si hvor alvorlig det er. Uansett fryktelig synd for John og KIL som er inne i en periode der kampene kommer tett.

Anført av en skadefri kaptein Stormoen fortsatte gutta å skape sjanser og halvsjanser. Rett før pause kunne alle roe nervene da Peter Samuelsson økte til 2-0. Det flotte fremspillet sto Stormoen for:

- Det var moro å være tilbake og få spille en hel kamp. Jeg kjente ikke noe til skaden og tenkte heller ikke noe på den. Vi putta tidlig og fikk kampen inn i vårt spor, sa Harald, som var brukbart fornøyd med egen innsats. Vi var veldig fornøyd med det han presterte.

Etter pause kunne Pors kommet inn i kampen igjen da en litt slepphendt Conny Månsson nesten fomlet en ball til en av bortelagets spillere. 

Mens vi ventet på flere mål å juble for holdt stemningen seg høy ettersom Bærum tok ledelsen mot HamKam. Før 3-0 kom kunne både Førsund og Lindau fått nettkjenning, men de var ikke presise nok foran kassa.

Tjue minutter før slutt fikk vi et innkast høyt oppe i banen og Torp kastet langt inn. Førsund stusset og Samuelsson flikket ballen videre med hodet. Keeper var på ballen, men kunne bare vippe den videre inn i det lengste hjørnet. 

Nå tok trenerne ut Samuelsson og og Kamark. Inn kom Holtet og debutanten Fredrik Nilsen. Han fikk sitt første kvarter for KILs A-lag:

- Det var greit å komme inn og kampen var jo avgjort . Det var uansett godt med litt spilletid, sa 19-åringen, som kom til KIL fra Ull/Kisa i vinter.

Johan Nilsson Guiomar og resten av forsvaret hadde god kontroll på Pors sine angrep.
Fem minutter før slutt kom det fjerde målet og det var nesten en historisk hendelse. Patrick Holtet slo en dødball nydelig inn, og Peter Lindau scoret med hodet. Det har så vidt vi husker ikke skjedd siden bortekampen mot Follo i mai 2006. Forresten ikke sååå lenge siden, men uansett en sjeldenhet for Lindau.

De som ikke fikk med seg 3-0 målet fikk reprisen tre minutter før full tid. Nok en gang stusset Førsund ballen inn i feltet, men denne gangen var det Pat som bredsiden ballen i nota.

- Jeg er strålende fornøyd med to assist, sa Arnar til kil.no etter kampen.

I dag hadde KIL veldig god kontroll og Pors var aldri i nærheten av å gå videre. Det var veldig godt å se Stormoen tilbake. Med sine gode pasninger, defensive løp og ellers kloke spill bidro han så absolutt til seieren. Streken i regninga var selvsagt John Pelus strekk. Han har vært meget god i det siste og vil bli savnet de kampene han må se fra tribunen.

Vi kan uansett, og med en lettet følelse, slå fast at KIL er i 3. runde av NM. De kampene går så vidt vi vet av stabelen 27. juni.

Fakta NM 2. runde
KIL – Pors 5-0 (2-0)
Gjemselund stadion
460 tilskuere
Dommer: Bård Lindahl, Kløfta.

Gule kort til KIL: Ingen

Mål: 
1-0 Carl-Erik Torp (16)
2-0 Peter Samuelsson (45)
3-0 Peter Samuelsson (71)
4-0 Peter Lindau (85)
5-0 Patrick Holtet (87)

KIL (4-2-1-3):
Conny Månsson
Kjetil Kamark
(Nilsen fra 76)
Johan Nilsson Guiomar
Kai Olav Ryen
Kris Smolinski
Harald Stormoen (K)
Arnar Førsund
Bjarne K. Ingebretsen
Carl-Erik Torp
Peter Samuelsson
(Holtet fra 73)
John Pelu
(Lindau fra 29)

Benken:
Alex van Wijk
Ørjan Berg Hansen
Lars Erik Fremming
Peter Lindau
Patrick Holtet
Petter Linstad
Fredrik Nilsen

Her vipper Peter Samuelsson inn 2-0. Det gjorde nok sitt til at Pors fikk en tung pause i garderoben.

Her ser du noe så sjeldent som et bilde av at Peter Lindau scorer med hodet. Carl-Erik gjør hva han kan for å få ta på den hellige luggen til Lindau.Ingen skal klage på servicen på Gjemselund. Denne ensomme Porssupporteren ble servert kaffe og veffel av vaktene på stadion.


Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor