Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Lørdag 14. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Endelig hjemmeseier

Publisert  24.06.2007
KIL tok alle tre poengene mot Moss i det som var en god og spennende kamp på Gjemselund  

Kris Smolinski jubler etter å ha satt inn 1-0 fra straffemerket.

KIL så mest ut som et bortelag de første minuttene mot Moss på Gjemselund. Arnar Førsund og Carl-Erik Torp lå til tider svært lavt og det gjorde sitt til at det ble mye rom på midten. Moss la seg også ganske lavt og det gjorde sitt til at ingen av lagene maktet å spille seg til gode sjanser i starten. Begge lag presterte bare langskudd som enten ble blokkert, reddet eller gikk utenfor.

Etter et snaut kvarter ropte Carl-Erik Torp og KIL på frispark på 16 meter da midtbanespilleren ble dyttet over ende. Dommeren blåste ikke frispark og Moss forsøkte å sette i gang et angrep, men Ørjan Berg Hansen stjal ballen og stormet ned mot dødlinja inne i boksen. Pasningen til Torp var perfekt, men i det han skulle bredside ballen inn ble han lagt i bakken.

KIL har brent to straffer før i år, men denne gangen ble det scoring. Kris Smolinski satte ballen sikkert i mål og KIL ledet 1-0.

Kai Olav Ryen og KILs forsvar vant de fleste duellene mot Moss sine angripere.
Rett etter scoringen var det litt stillingskrig igjen før KIL tok over for alvor. Spesielt på høyresiden ble det skapt mye og en av de mest sentrale var Berg Hansen og Sylling Olsen. 

Mururi hadde et godt skuddforsøk etter et flott Mosseangrep, men nå skjedde det meste i andre enden av banen. Torp kunne vært heldigere da han avsluttet en dobbeltsjanse med å sette ballen like utenfor vinkelen, og ved et par anledninger var det virkelig hektisk foran Moss sin keeper. Flere knallharde innlegg gikk på tvers av mål uten at noen hadde lang nok tå.

2-0 lå i lufta da Moss gikk i angrep på KILs høyreside. Kjetil Kamark var muligens borti Askars skudd som duppet ned i Månssons lengste hjørne. Det var en sur og faktisk litt ufortjent utligning.

De resterende minuttene frem mot pause var det helt jevnt uten at noen av lagene skapte de store sjansene.

Etter pause fortsatte begge lagene med brukbart spill, men det var KIL som så vassest ut. Drøyt fem minutter ut i omgangen kom den første sjansen. Bjarne K. Ingebretsen ble nydelig spilt igjennom av innbytter John Pelu og leiesoldaten avanserte innover fra kanten. Skuddet var veldig bra, men gikk dessverre i stolpen. 

Like etter var Pelu selv igjennom, men en mosskråke klarte å forstyrre han nok til at keeper rakk å snappe ballen. Heldigvis gikk det mindre enn et minutt før KIL igjen var i angrep. Det endte med en corner som John Pelu slo inn. Inne foran mål kom Arnar Førsund stormende og han headet inn 2-1 fra fem meter,

Vill jubel etter Førsunds 2-1 scoring.
Nå gikk kampen inn i en periode med høy intensitet, men foran målene skjedde det ikke all verden. Kampen sto på mange måter og vippet. Det virket farlig når begge lag var i angrep, men anført av en strålende John Pelu var det utvilsomt KIL som var nærmest scoring.

Et kvarter før slutt burde innbytter Samuelsson avgjort kampen, men etter at han var forbi keeper satte han ballen over mål. Til Peters forsvar skal det sies at det var folk på streken og at han selv måtte snu seg for å avslutte fra litt spiss vinkel,

Moss trykket folk fremover og det ga KIL overgangsmuligheter. Flere ganger kom gutta rundt på kanten og slo inn. Dessverre var det ingen som skjønte at det var mulig å gjøre et løp mot første stolpe. Der havner ballen ofte når folk slår inn i fra trengte posisjoner. Det gjorde sitt til at gjestenes forsvar eller keeperen som regel fikk klarert.

Ørjan Berg Hansen gjorde en meget bra kamp i sin offensive midtbaneposisjon og kunne punktert kampen snaut ti minutter før slutt. Han fikk ballen av Pelu, men ble for stresset og sendte avgårde et skudd som ble lett for keeper.

På overtid ble det dramatisk da Moss satte inn verdens største spillere og lempet baller inn i feltet. Ved en anledning var det til og med keeperen som slo inn fra litt inn på KILs halvdel. Conny Månsson gjorde en god jobb, men Moss kom likevel til avslutning etter flere dueller. Heldigvis fikk KILs keeper opp armene og slo til corner. Det var en særdeles viktig redning, og da Samuelsson headet corneren ut virket det avgjort. 

Men gjestene fikk en mulighet til, men klabb og babb endte heldigvis opp i ingenting. Dermed sto det 2-1 på resultattavla da dommeren blåste i fløyta for siste gang. Selv om Moss hadde to store sjanser på overtid mener vi KIL vant en fortjent seier etter å ha vært spillemessig best og skapt flest sjanser.

Mandag kommer vi tilbake med kommentarer og synsing på høyt nivå.

For fakta, se under kamper.

Her setter Kris inn straffen.

Seiersmålet.


Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor