Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Søndag 15. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Scoret på romkameraten

Publisert  25.06.2007
Det var Polen mot Kenya i noen sekunder på Gjemselund søndag. Dette er en av tingene vi tar for oss i vår oppsummering av kampen mot Moss.  

Det var en glede å se Ørjan spille fotball på søndag.

Det var lettet stemning i garderoben etter kampen. For med tap i de to foregående kampene var det egentlig bare seier som var godt nok mot Moss. Gutta sto veldig bra opp og kunne etter iherdig jobbing og godt spill innkassere tre velfortjente poeng. 

Med Ørjan Berg Hansen i en offensiv midtbanerolle var det mye positivt å se for de som har hjertet i KIL. Sammen med innbytter John Pelu var Ørjan etter vår mening KILs beste, og han føler seg bra etter skadeavbrekket:

- Jeg mener at formen er bra, men jeg har følt meg bedre før for å si det sånn. Jeg er fornøyd, men synes at jeg bommer på for mange enkle ting, for eksempel enkle pasninger.

På fredagens trening øvde gutta på å være tøffe innenfor sekstenmetrene, og Ørjan så ikke bort fra at det var lurt:

- Treningen på fredag hjalp kanskje. I dag så vi ut som et lag som virkelig hadde lyst til å vinne. Et eksempel på det var Førsunds mål og i tillegg så rydder vi opp i egen boks på en bra måte, mente Ørjan, som likte seg i den offensive midtbanerollen:

- Jeg må jo tilpasse meg litt, men det er moro å spille i en slik rolle, spesielt når vi styrer kampen. Jeg prøvde å finne mellomrommet og det gikk bra før pause. Mot slutten ble jeg litt sliten, men jeg er fornøyd, sa Ørjan, som kunne avgjort kampen snaut ti minutter før slutt.

- Jeg prøver å legge ballen i lengste, men tror at jeg har en spiller i ryggen og stresser for mye. Dermed fikk jeg et dårlig touch og keeper kunne redde.

Conny Månsson kunne puste lettet ut etter noen hektiske sluttminutter.
Offensivt var det altså mye positivt, og vi er også litt imponert over hvor få sjanser Moss fikk lov til å produsere.

- Det kjennes veldig bra nå. De hadde vel ingen skikkelige sjanser før helt på slutten. Målet de scorer er jo flaks ettersom ballen går via Kamark og får en rar bue. Det er bra at vi klarer å fortsette etter at de utligner. Vi både scorer mål og spiller bra, sa Johan Nilsson Guiomar etter kampen. Han fikk nok å henge fingrene i mot slutten og en av oppgavene var å passe på innbytter Andreas Strand:

- Han må da veie minst hundre kilo, og det ble mye kriging. Men i dag vant vi krigen, slo svensken fast.

Conny Månsson tok det meste av det som slapp forbi midtstopperne. Mot slutten hadde han et par avgjørende redninger, og som vanlig ga han på humoristisk vis Kamark skylda for motstandernes mål:

- Den var som vanlig borti Kamark. Mot slutten gjør jeg det jeg må gjøre og jeg er veldig fornøyd med at det ble tre poeng i dag, sa keeperen, som ikke la skjul på at nettopp det var viktig.

En av kampens dramatiske situasjoner oppsto da KIL fikk straffe. Mens folk enda irriterte seg over at Torp ikke fikk frispark etter en dytt på 17 meter stjal Ørjan Berg Hansen ballen da Moss prøvde å sette i gang et angrep. Han stormet fremover og la inn til Torp.

En konsentrert Johan Nilsson Guiomar dannet et solid midtforsvar sammen med Kai Olav Ryen.
- Jeg tar to touch på grunn av at bana er litt ujevn og i det jeg skal sette inn ballen kommer det en i ryggen på meg. Jeg sto på fem meter på blank goal så den var helt klar, sa Torp etter kampen.

Vi spurte dommer Bjørn Hansen hvorfor det ikke ble gitt rødt kort ettersom vi mener Torp helt kart ble fratatt en scoringsmulighet da han ble dyttet overende.

- Hadde han hatt kontroll på ballen så hadde det blitt rødt kort til mossespilleren, men jeg vurderte det slik at keeperen ville tatt ballen før han fikk avsluttet, forklarte dommeren, og etter å ha sett TV-bildene har han muligens rett.

Men vi mener fortsatt at det er en tendens i hele fotballverden til at det aldri gis rødt kort i slike situasjoner nærme mål, men stort sett alltid når noen tas tjue meter fra mål på vei fremover. Vel og merke når de ville endt opp alene med keeper.

Uansett, Kris Smolinski satte straffen høyt i keepers venstre hjørne. Kenyaneren i mosseburet gikk til riktig side, men holdt seg heldigvis i nærheten av bakken. Tidligere i år har både Sylling Olsen og Samuelsson bommet på straffe, men det tenkte ikke Kris noe særlig på.

- Thomas sa til meg for en stund siden at jeg skulle ta straffene og etter at jeg fikk den beskjeden har jeg trent på det på hver trening. Jeg følte meg sikker, men var litt redd ettersom jeg trente skudd på nettopp Arnold mens vi delte rom på La Manga i vinter. Han kjenner meg og mine skudd, slo polakken fast.

- Straffe er lotteri og noen ganger bommer veldig gode spillere selv om det bare er snakk om elleve meter. Det er et element man må trene på og man skal huske at det også er en faktor at man er sliten i kampene, mente Kris, som var veldig glad for at KIL slo et så godt lag som Moss.

Det er vi også og ser vi på tallene så er det fortjent at KIL tok tre poeng. Og så skal vi glede oss over at gutta klarte å rense unna i de hektiske overtidsminuttene.

Sjanser: KIL - Moss
1. omg: 3-2
2. omg: 4-2

Cornere: KIL – Moss
1. omg: 0-1
2. omg: 1-5

Pluss: At gutta utnytter sjansene ganske bra og haler i land en seier i en kamp som fort kunne endt uavgjort.

Minus: Vi savner løp på første stolpe. Tre mann på bakre er unødvendig.

Overraskelsen: At kaptein Harald Stormoen ble plassert på benken.

PS: Felles spillere for de to lagene er etter vår hukommelse ikke veldig mange. Fredrik Eriksen er den siste på en liste bestående av Jørn Karlsrud, Erik Holtan og Pål Håpnes. I tillegg har jo Moss sin trener Geir Bakke spilt for KIL.

PS: Mossekeeperen Arnold Origi Otieno var aktuell for KIL før sesongen og deltok blant annet på lagets treningsleir på La Manga. KIL vraket imidlertid Kenyaneren og han endte altså opp i Moss sammen med de gamle KIL-keeperne Fredrik Eriksen og Erik Holtan. 

PS: Peter Lindau spilte sin seriekamp nummer 50 for KIL. Vi gratulerer. 

PS: Bjarne K. Ingebretsen spilte sin siste kamp for KIL. Han reiser tilbake til Tippeligaen og Lyn med 8 seriekamper og NM-kamper i bagasjen. Vi takker for innsatsen og synes det er synd at stanga sto i veien for Bjarnes fine skudd mot Moss.

PS: Arnar Førsund spilte sin siste hjemmekamp for KIL før han returnerer til VIF. Den opptredenen kronet han med scoring. Takk for det!

PS: For ti år siden slo KIL Sogndal på Gjemselund i den tilsvarende runden. Karlsbakk ga gjestene ledelsen, men Jørn Karlsrud og Svenn Erik Sætre sørget for at KIL vant 2-1.

PS: For tjue år siden var KIL i Oslo og møtte Vålerenga i 13. serierunde. KIL vant 3-1 etter scoringer av Olav Nysæter og Arnfinn Engerbakk (2). Paal Fredheim scoret for VIF foran 1600 tilskuere. 

Sitatet: Mot slutten av kampen lå Carl-Erik Torp nede og ropte til benken at han hadde krampe.

- Så begynn å grin da, svarte Thomas Berntsen.

Romkameratene fra La Manga hadde mye å snakke om etter kampen. Heldigvis var det vår mann som endte opp som vinner i dag.

Glade gutter.


Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor