Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Lørdag 7. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Dommeren avgjorde kampen

Publisert  01.07.2007
Tre minutter på overtid serverte han Sparta ei utlikning på gullfat.  
Ørjan skadet igjen

Sparta hadde presset på for en utlikning i hele andre omgang uten å skape noen sjanser å prate om, men de fikk hjelp fra en uhyre svak dommer Stig Rune Krokdal til å sikre det ene poenget. Først bestemte han seg for å legge til tre minutter, i utgangspunktet ikke så mye, men når det kun var to bytter i andre omgang, ingen skader og ingen uthaling av tid kan vi verken fatte eller forstå hva det kan legges til tre minutter for.

I det tredje og siste minuttet blåste han da en angriper falt som en potetsekk etter såvidt å ha vært nær Arnar Førsund. Dommeren pekte på straffemerket og Sparta utnyttet selvfølgelig gavepakken.

En gavepakke var det. Det virket som om Spartatrener Kai Andersen hadde en litt ekkel smak i munnen da han etter kampen viste KILs trenere videoopptak av hendelsen. Videoen viste tydelig at det hele skjedde omtrent to meter utenfor straffefeltet. At dommerne ser feil er en ting som er ille nok i en så avgjørende situasjon, men at de ikke tar selvkritikk etter å ha blitt konfrontert med det alle unntatt dem så er faktisk adskillig mer betenkelig.

Det som lenge så ut til å bli en trivelig avsutning på en variabel vårsesong begynte på beste tenkelige måte. Peter Lindau beit seg fast inne i feltet etter to minutter og vippet ballen inn til Magnus Sylling Olsen. Han fikk pirket ballen ut til Ørjan Berg Hansen på 16-meteren som plasserte ballen godt i det venstre hjørnet. Det var ikke noe hardt skudd, men hardt nok til at Sarpsborgkeeper Joachim Heier måtte notere en baklengs.

Spillet vårt var bra i begynnelsen av kampen. Bare få minutter etter fyrte Magnus Sylling Olsen løs, men dessverre ble skuddet blokkert.

Etter drøyt halvspilt førsteomgang fikk vi en kjedelig skade. På vei inn i sekstenmeteren datt plutselig Ørjan Berg Hansen så lang han var. Ingen motstander var i nærheten, og man kunne med en gang se at Ørjan hadde vondt bak i låret sitt. Det hele dreier seg trolig dessverre nok en gang om en strekk – på samme sted som han hadde tidligere i vår. Trenerne måtte dermed rokere på laget. Peter Samuelsson kom inn, mens navnebror Lindau ble flyttet ned på den offensive midtbaneplassen. I pausen sa også Magnus Sylling Olsen takk for seg – han fikk kjenning med, ja akkurat, en strekk, og valgte å overlate plassen til Patrick Holtet.

Sparta kom seg etterhvert inn i kampen og kom seg framover. De utliknet etter at det ble litt for åpent i KIL-forsvaret. Bjørnar Johannesen fikk en stikker, og alene med Conny Månsson sørget han for utlikning. Etter dette var det Sparta som skapte mest en periode framover. De kunne godt ha tatt ledelsen, men istedet var det vi som igjen puttet ballen i mål. Fremming og Stormoen jobbet knallhardt på ei contring, og førstnevnte slo en flott tversoverpasning til Peter Samuelsson. Han tok den flott ned på brystet og avsluttet flott på halvspretten. Det var ingen umulig ball å redde for keeper Heier, men nå var da heller ikke Heier i det umulige hjørnet.

Første omgang hadde vært brukbar, men etter pause var det en kamp for de spesielt interesserte. Peter Samuelsson og Peter Lindau fikk hver sin gode sjanse etter dødball, men fikk ikke ballen over streken. Sparta skapte ikke farligheter i det hele tatt. De lempet baller framover mot en garnison med fyrtårn på topp. I første omgang hadde dette skapt en del farligheter, men forsvarsspillet vårt var bedre etter pause. Guiomar, Ryen, Førsund og Kamark er ikke akkurat smågutter, og det viste de også i duellene. Det ble altså en svak dommer som skulle avgjøre.

I frustrasjon over avgjørelsen var det flere KIL-spillere som dro på seg gule kort. Dommeren viste nok en gang at han ikke hadde full kontroll. Patrick Holtet og Arnar Førsund er ikke veldig like hverandre, men allikevel klarte dommeren å blande dem sammen når han var ute med kortstokken. Omsider fikk assistentdommeren rettet opp misforståelsen, og dermed ble Førsund sendt i dusjen et minutt før resten av spillerne med sitt andre gule kort.

I kampens hete ble også Thomas Berntsen sendt på tribunen. Normal straff for dette er å bivåne neste kamp fra samme sted - dog ikke i Sarpsborg.


For fakta, se kamper.
Johan Nås, Carl Erik Torp og Peter Samuelsson deppet etter kampen. Med god grunn.

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor