Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Mandag 16. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Marginer mot

Publisert  02.07.2007
Ved flere anledninger i år har KIL definitivt hatt marginer imot. Så også mot Sarpsborg.  

Selv om det her var omstendigheter som spillerne ikke kunne gjøre noe med, er det en litt skremmende trend at vi stadig vekk føler at marginene ikke er på vår side. Både mot HamKam, Haugesund, Notodden borte og nå mot Sparta har henholdsvis tre tap og en uavgjort vært særs bitre piller å svelge. På pluss-siden når det gjelder marginer kommer vi bare på opphentinga i Tromsdalen.

Hva er det som skjer – kan vi gjøre noe med det selv?

Trener Jørn Karlsrud har sine meninger om emnet:

- Vi håper at det jevner seg ut i høst, og i såfall vil vi definitivt være i flytsonen. Imidlertid er det jo slik at jo lenger vi har marginer imot, jo mindre er sjansen for at det er tilfeldig. Jeg klarer ikke å se noen klar rød tråd i det hele. Mot Haugesund og HamKam sleit vi med å sette sjansene våre, men det har ikke vært tilfellet i de to siste kampene. Her har vi tvert om vært ganske effektive.

En av dem som var med på å gjøre KIL effektive i dag var Peter Samuelsson, som tross målet var i dårlig humør etter kampslutt. Uansett fikk vi ham til å beskrive målet sitt:

- Vi gjenvinner en ball på høyresida, og Fremming slår en flott tversoverpasning. Jeg tar den ned på brystet og skyter på den andre berøringen. Godt å se at ballen går inn under keeper, fortalte svensken.

En som ikke bare var misfornøyd med slutten av kampen, men også med sin egen kropp var Magnus Sylling Olsen. Han slo opp den gamle skaden sin, og det er på ingen måte ubeleilig for ham at det nå er halvannen friuke fra fellestreninger:

- Først kjente jeg at det nappet til en gang i låret. Det førte til at jeg stivnet. Ordentlig vondt gjorde det ikke før etter at jeg hadde gått opp i en hodeduell – da var det kjørt, sa venstreflanken.

Vi i kil.no fikk utløp for en del av våre frustrasjoner i går, men på tampen av vårsesongen føler vi at en litt mer generell kommentar om dømming også er på sin plass. Vi har sett samtlige av KILs kamper i Adeccoliga og cup i år, og det er langt mellom de gode dommerprestasjonene. Vi vil gjenta at det ikke er det at de ser feil som er det største problemet. Det er ikke så lett å arrestere folk for tvilsomme sanseopplevelser. Det vi reagerer mest på er mangelen på forståelse og konsekvens. Det å kunne lese spillernes tanker og være et trekk i forkant er like viktig for dommere som utøvere. At dommerne heller ikke legger seg på en felles linje når det gjelder hvor mye som tillates er ikke bra. Selv om vi tar i betraktning at tempoet er lavere i 3. divisjon, som er vårt primære sammenlikningsgrunnlag, synes vi ikke det er stor forskjell på dommernes nivå i de to seriene. Dette gjelder definitivt ikke for spillerne, og da er det naturlig at det blir en del krøll hos de svartkledde på det høyeste nivået.

Nok om det, og over til tall og tull:

Sjanser Sparta – KIL
1. omg.: 4-2
2. omg.: 1-2

Cornere Sparta – KIL
1. omg.: 3-1
2. omg.: 3-4

Pluss: At gutta har fått orden på effektiviteten foran mål.

Minus: Vi liker selvfølgelig ikke å miste seieren i sluttminuttet for andre kamp på rad.

Overraskelsen: At både Ørjan Berg Hansen og Magnus Sylling Olsen slo opp skadene sine. Vi håpet å ha dem friske resten av sesongen.

PS: Sparta Sarpsborg – KIL var i følge flere avisers nettoppdatering den av rundens kamper som startet først – de andre lagene i Tippe- og Adeccoligaen hang litt etter.

PS: Radio Sarpsborgs reporter var en meget høyrøstet fyr. Vi som satt på pressetribunen fikk med oss alt han kommenterte, og flere dro et lettelsens sukk hver gang han ble brutt av for reklamepause.

PS: Låta som ble brukt til innmarsjen på stadion var en uptempo versjon av Roxettes gamle schlager «The Look».

PS: Arnar Førsund spilte sin siste kamp for KIL. Han vender nå nesa hjem igjen til Vålerenga der han må starte med karantene som følge av det røde kortet han pådro seg.

PS: Johan Nilsson Guiomar spilte sin 10. kamp for KIL.

PS: Vi kjenner ingen som har spilt både for Sparta og KIL. Imidlertid er vår tidligere keeper Fredrik Eriksen godt kjent i Østfoldbyen. Han er oppvokst i der.

PS: I 14. serierunde i 1987 var Rosenborg på besøk på Gjemselund. Kampen endte 1-1. Målscorer for KIL var, selvfølgelig, Cato Holtet, som utliknet til 1-1 foran 2940 tilskuere. Denne sesongen ble alle uavgjorte kamper avsluttet med straffesparkkonkurranse der man delte ut et ekstrapoeng til vinneren. Siden reservekeeper Tore Krogstad ble regnet som bedre til å redde straffer enn Svein Ystenes, ble han byttet inn et minutt før full tid. Det hjalp dessverre ikke. Rosenborg puttet fire ganger fra ellevemetersmerket mot KILs to fulltreffere.

PS: I 14. serierunde i 1997 ble det også 1-1. Lyn var på besøk på Gjemselund. Atle Maurud scoret to ganger – en gang i hver ende av banen.

Sitatet: Hørt som reklame over høyttaleranlegget

- Gamle skader blir som nye hos Tindland Fysioterapi.


Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor