Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Søndag 8. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Stang ut, men tre poeng

Publisert  23.07.2007
KIL hadde fire baller i aluminiumen, men heldigvis også tre som gikk i nettet. - God kontroll, mente de fleste.  

Harald Stormoen dominerte midtbanen akkurat slik vi håper at han skal gjøre.

Det ble en kamp der KIL vartet opp med mye fin fotball, og som de fleste mente etter kampen; laget hadde god kontroll på et litt fantasiløst Hønefoss. Lemping av baller inn i sekstenmeteren er alltid litt skummelt, men heldigvis var KIL-gutta best i duellene og gjestene skapte vel ikke mer en et par sjanser kampen igjennom.

Etter en første omgang der ballen ikke ville i mål løsnet det heldigvis etter pause. Magnus Sylling Olsen satte inn den første scoringen:

- Det var vel Peter Samuelsson som avsluttet og da keeper ga retur kunne jeg egentlig ikke unngå å score. Det var bare å dytte ballen i det lengste hjørnet, mente Magnus, som på slutten dessverre dro på seg et gult kort og må stå over mot MK neste helg:

- Han slo meg i trynet først og da ble jeg irritert og holdt han i drakta, forklarte målscoreren, som var godt fornøyd med kampen:

-Vi startet vel så der de første minuttene, men jeg mener vi egentlig hadde full kontroll hele kampen. I annen omgang var vi veldig gode og vi varierte spillet mye. Vi bruke mellomrommet, kantene og bakrommet. Vi trillet ball og da kommer selvtilliten sigende og da går det av seg selv. I dag var det moro å spille, slo Magnus fast.

Carl-Erik Torp jobbet hardt defensivt og bidro så absolutt offensivt. Han har vist seg å være en flott tilvekst i KIL-stallen
Etter 1-0 sto kampen og vippet litt, men så tok John Pelu frem en prestasjon fra øverste hylle. Etter kampen visste han ikke helt hva han skulle si:

- Jeg vet ikke helt jeg, men det var et fint mål. Jeg fikk ballen litt inn på egen halvdel, vendte opp og satte fart mot målet deres. Jeg vurderte om jeg skulle rykke forbi eller chippe ballen, men bestemte meg for det siste. Jeg fikk drømmetreff og det var ikke mye feil på det målet, forklarte Pelu, som var enig i at målet kom på et gunstig tidspukt:

- Vi blir litt defensive etter 1-0 og det er alltid viktig å sette spikeren i kista. Det var altså et viktig mål og i dag var det deilig med tre poeng, sa, den lynhurtige angrepsspilleren.

Litt senere i kampen prøvde også innbytter Fremming seg med en lobb fra omtrent samme posisjon. Den gikk ikke i mål.

- Det var merkelig at den skulle gå over. Jeg pleier jo å sette ni av ti slike. Det så så lett ut da Pelu gjorde det, sa en forundret Fremming etter kampen.

Kampens tredje målscorer ble Peter Samuelsson. Han jobbet og slet på topp og fikk altså lønn for strevet med en scoring på tampen:

- Det var et nydelig innlegg som jeg møter på bakre stolpe og styrer den inn i lengste. Det var fantastisk deilig å sette den, men jeg kunne egentlig ikke bomme for innlegget fra Kris var perfekt, skrøt Peter.

- Nå føler jeg meg pigg og i dag ble det mye løping på topp. Det var godt med tre poeng og jeg er så absolutt fornøyd med laget i dag.

Kjetil Kamark var som vanlig stødig bakover. I tillegg var han usedvanlig god og aktiv fremover på banen.
Johan Nilsson Guiomar gjorde etter vår mening en veldig god kamp i forsvaret. Med fart og duellstyrke var han en viktig brikke i det defensive arbeidet. Før pause sørget han for dagens høyeste jubel utenom etter scoringene da han løp opp en Hønefosspiller på vei igjennom.

Han fikk vel en dårlig touch på ballen og kunne ikke løpe for fullt, men jeg hadde nådd han igjen uansett. I dag har vi bra kontroll og jeg skjønner egentlig ikke hvordan de spilte. De slo jo mange lange baller opp mot den minste av spissene, sa en forundret midtstopper. Svensken var godt fornøyd med kampen:

- Det var en riktig bra match av oss og jeg er fornøyd med at vi fortsatte å spille selv om vi tok ledelsen. Vi holdt i ballen og spilte godt. Jeg er også fornøyd med egen innsats, det skal man jo være når vi holder nullen.

I sluttminuttene fikk Johan og de andre på laget selskap av en debutant i seriekamp. Fredrik Nilsen kom inn for Sylling Olsen og vant umiddelbart publikums hjerter da han jobbet knallhardt på en tilsynelatende håpløs ball. I tillegg var han var utrolig nære en drømmedebut da han var millimetre fra å score etter perfekt fremspill av gode Kamark.

- Jeg var sikker på å sette den, men den gikk i leggen på han på streken og så i stanga. Uansett så var det artig å debutere i serien. Jeg har følt meg bra etter ferien og det er bare å jobbe på for å få mer spilletid. Jeg er vant til å være tålmodig ettersom jeg satt mye på benken i Ull/kisa før jeg fikk tillit, sa den unge anvendelige spilleren til kil.no.

Vi kan ikke gjøre annet enn å prise oss lykkelige over at gutta vartet opp med tre flotte scoringer og tidvis meget godt spill. La oss håpe det fortsetter til helga da MK kommer på besøk. Og så håper vi folk i distriktet også stikker innom. Nå er det på tide å ta med naboen igjen.

Nå over til tall og tull:

Sjanser: KIL - HBK
1. omg: 4-1
2. omg: 6-1

Cornere: KIL - HBK
1. omg: 3-0
2. omg: 2-0

Pluss: Gutta gjennomfører en god kamp i nesten nitti minutter. God kontroll defensivt og variert angrepsspill gjorde det vanskelig for gjestene å henge med.

Minus: Magnus Sylling Olsen fikk sitt tredje gule kort og står over mot MK neste helg.

Overraskelsen: At både Sylling Olsen og Pelu holdt så lenge som de gjorde. Det lover bra.

PS: KIL nye spillerutvikler Øyvind Eide er i fra Hønefoss. Les vårt første intervju med Øyvind her 

PS: Fredrik Nilsen, som ble kjøpt fra Ull/Kisa i vinter, debuterte for KIL i seriesammenheng. Vi gratulerer!

PS: Vi må få gratulere Thomas Berntsen som før kampen tippet 3-0 til KIL. En liten takk får vi også sende til Jørn Karlsrud og Morten Kristiansen som coachet laget mens Berntsen satt på tribunen.

PS: KIL hadde bare fem mann på benken. På dette nivået er det svært uvanlig at ikke hjemmelaget stiller med full benk (7 stk). Skader og relativt liten stall er den åpenbare grunnen.

PS: Felles spillere for KIL og HBK er det etter det vi vet ikke så mange av, men før årets sesong slo de kloa i både Kjetil Byfuglien og Håkon Wibe-Lund. I tillegg vet vi om keeperen KIL leide inn da Langnes ble skadet i den famøse 2001-sesongen: Steinar Medalen.

PS: I 15. serierunde for ti år siden var KIL i Haugesund og tok med seg ett poeng hjem etter å ha spilt 3-3. Marius Gullerud utlignet tidlig for KIL, men hjemmelaget scoret to ganger til og bare veldig sene scoringer av Stein Arne Ingelstad og Erik Noppi reddet poeng. Hauge, Garba og Berg Johansen scoret for Haugesund,

PS: For tjue år siden tok KIL poeng på Hamar. Store fotballnavn som Jan Åge Fjørtoft og Vegard Skogheim scoret for HamKam, men to straffescoringer av midtbanesliteren Per Gunnar Dalløkken sørget for 2-2.

Sitatet: -Jeg har i kontrakten at jeg ikke skal spille mot KIL, var Kjetil Byfuglien lunefulle svar da vi lurte på hvorfor han var satt ut av laget.

Høydepunkter fra kampen kan du ser her:

Denne gjengen var veldig fornøyd med det som skjedde mot HBK.

Det er liten tvil om hvem som er den nye guden til Harald Stormoen.


Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor