Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Fredag 6. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Høydramatisk

Publisert  29.07.2007
Det ble utrolig dramatisk da KIL med nød og neppe klarte å slå Mandalskameratene på Gjemselund.  

Her slår Conny Månsson ballen i en MK-spiller etter en corner. Da den detter ned igjen setter Kjetil Ruthford Pedersen inn 0-1.

Det var dagens debutant fra start, Fredrik Nilsen, som tok avspark mot MK. Og nettopp Fredrik kom på mange fine løp før pause, men han fikk ikke ballen så mye. Det så ut til at KIL heller satset på å bruke høyresiden med John Pelu.

Det var MK som var klart best de første minuttene, men et søvnig KIL kom snart til hektene. Pelu herjet med sin back og innleggene skapte kaos foran mål, men skikkelige sjanser ble det ikke. Kamark var offensiv også i dag og forsøkte seg med et skudd, men det gikk over.

Gjestene var etterhvert ikke på høyde spillemessig, men prøvde seg med noen skudd. De ble blokkert eller gikk i klypene til Conny Månsson.

Midtveis i omgangen spilte MK seg til sin første corner og det ga resultater. En hardt presset Månsson slo ballen i en av de grønne og da ballen datt ned igjen var Kjetil Ruthford Pedersen på rett plass. Han pirket inn 0-1.

Etter dette la gjestene seg naturlig nok lavere i banen og KIL la på bra trykk, men klarte ikke å skape klare sjanser. Unntaket er selvsagt da Torp på løp inn i boksen ble skvist mellom to spillere og fikk straffe. Smolinski gjorde imidlertid ikke jobbet fra ellevemeteren og Hovstøl reddet. Da var det spilt en drøy halvtime.

John Pelu. Et mareritt for enhver back.
Etter 0-1 og straffemissen prøvde gutta seg med noen skudd, men det ble resultatløst. MK kunne ledet med to mål til pause, men Conny Månsson reddet skuddet som skiftet retning. Bare en lynkjapp fot sørget for at KIL lå under med bare et mål.

KIL kom på banen med en positiv innstilling etter pause. Fem minutter ut i omgangen kombinerte Pelu. Lindau og Nilsen fint og plutselig var unggutten igjennom fra litt skrå vinkel. Han forsøkte å trille ballen mellom bena på keeper, men Hovstøl var god og reddet.

Ti minutter ut i omgangen fikk gutta en ny kalddusj. Motland kom inn i boksen fra sin venstreside og vel forbi KILs forsvar satte han ballen iskaldt forbi Månsson. Nå var KIL rystet og MK så ut til å kontrollere kampen. 

Gjestene lå med mange mann bak ballen og KIL slet med å skape sjanser. Nok en gang måtte det en fin enkeltprestasjon til for å få hull på byllen. John Pelu dro seg for "ørtiførste" gang forbi sin back og la hardt inn på først stolpe. Der kom Peter Samuelsson stormende, og med pannebrasken headet han inn 1-2.

MK tok avspark, men mistet fort ballen til et hissig KIL-lag, og Pelu skapte nok en stor sjanse. På bakre stolpe kom innbytter Patrick Holtet, men han klarte utrolig nok å sette ballen utenfor. Da så det ut som om luften gikk litt ut av gutta, og det varte og rakk før det igjen ble skapt noe.

Patrick Holtet jubler tre minutter på overtid. John Pelu er også rimelig fornøyd.
Et kvarter før slutt fikk KIL frispark på 30 meter og Holtet ladet kanonen. Skuddet ble blokkert, men fortsatte innover i boksen. Alene sto Peter Lindau, og etter på sedvanlig vis ha kost seg litt med ballen, satte han inn 2-2.

Nå ventet de fleste på en skikkelig sluttspurt fra KIL, men gjestene meldte seg plutselig på i kampen om seier igjen. De var absolutt med på notene og i en fem minutters periode før ordinær tid var ute skapte de både cornere, sjanser og halvsjanser. Heldigvis var Conny Månsson patent og sto på rett sted da avslutningene kom. 

I de tre tilleggsminuttene var det KIL som presset gjestene bakover på banen. Holtet blåste et frispark langt over og gjorde det samme med et innlegg. Publikum uffet seg, men Pat tok en grusom hevn ovenfor kritikerne. Nesten tre minutter på overtid fikk han ballen av Jon Pelu og fra litt utenfor hjørnet av sekstenmeteren slo han hardt og halvhøyt inn. Ingen var på ballen og vi som satt på sittetribunen kunne følge ballens deilige bue inn i det lengste hjørnet. Dermed eksploderete Gjemselund og gutta kunne glede seg over tre poeng på det som må kunne sies å være en dårlig dag.

Vi kommer tilbake med spillernes kommentarer på mandag.

For fakta, se kamper

Dagens beste MK-spiller, Bjørn Arild Hovstøl, redder Kris Smolinski sin straffe. Er det den dagen, tenkte vi?

Spontane jubelscener like etter kampslutt.


Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor