Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Tirsdag 10. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

- Ingen offside!

Publisert  06.08.2007
John Pelu var klokkeklar da han snakket om den annullerte scoringen etter kampen, mens Thomas Berntsen sier han har lært.  

Her er beviset. En av HamKams innbyttere er langt inne på banen midt i første omgang. De spilte altså med 12 spillere! Burde KIL protestert?


Vi skal så absolutt ikke legge ansvaret på dommertrioen etter å ha tapt 4-0 for HamKam, men det var et par episoder som må nevnes. Corneren som førte til 1-0 skulle aldri vært dømt. Til og med linjemannen forklarte til KIL-benken at han «så at det ikke var corner, men dommeren hadde dømt». Det var før corneren ble slått. Ikke umulig at han angrer på det utsagnet etterpå med tanke på viktigheten av å score det første målet.

Nå scoret jo forsåvidt KIL ingen mål på Briskeby, men det er igjen i følge dommertrioen. John Pelus sin herlige scoring på brassespark på stillingen 0-2 hadde fortjent å bli stående. Ihvertfall hvis vi skal tro John selv:

- Hadde jeg vært linjemann og noen hadde scoret et sånt mål så hadde jeg latt spillet gå uansett. Seriøst, det var ikke offside. Jeg har alle foran meg og er på linje bak en forsvarspiller og i det jeg ser Harald skal slå inn så rygger jeg bakover i linja for å få rom, men er ikke innenfor, forklarte en litt bitter Pelu etter kampen.

Thomas Berntsen hadde dette å si da spurte hva han synes om dagens linjemenn:

- Nei, de har jeg ikke noe forhold til. Jeg har et helt avslappet forhold til dømmingen, sa Thomas, som la til at han har lært av episoder tidligere i sesongen.

Men Thomas hadde mye å si om selv kampen og KILs prestasjon:

- I slutten av første omgang så viser vi at vi er gode. HamKam er dritgode, men det er vi også. Derfor irriterer det meg at vi ikke følger planen og gir de et mål tidlig i hver omgang. Det er min jobb å selge opplegget til gutta i løpet av treningsarbeidet så du kan si at jeg har feilet like mye som spillerne når vi ikke lykkes, sa KILs trener.


Magnus Sylling Olsen (øverst) og Kjetil Kamark
Magnus Sylling Olsen var ikke i gullhumør etter kampen, men et lyspunkt er det at han holdt i nitti minutter. I første omgang var han involvert i en episode som kunne gitt straffe til KIL:

- Han kan godt blåse der, men nå irriterer jeg meg over alle feilvalgene vi gjør i løpet av kampen. Hvis vi spiller ballen litt annerledes ved et par anledninger så er jeg på blank goal to ganger. Vi velger feil løsninger hele kampen, mente Magnus.

Om det ikke stemte helt offensivt så var det vel også litt å ta tak i bakover på banen. På 0-1 glapp markeringen totalt og på 0-2 mistet Lindau ballen på egen sekstenmeter. På 0-3 lager Kamark straffe og før 0-4 er det vel flere som kunne agert annerledes.

Høyreback Kjetil Kamark var mye involvert og gjorde etter vår mening en god kamp på backen. Etter kampen var han ikke interessert i å fordele skyld:

- Når jeg har ballen så ser jeg et bilde og velger ut fra det og det jeg så i dag var et stillestående bilde. Vi prøver å tre baller igjennom midten, men det blir for trangt. Vi burde slå mer i bakrom, sa Kamark, som ikke var overvettes imponert over hjemmelagets angrepsrekke:

- Abiodun er rask og sterk, men eller var de ikke noe spesielt gode. For vår egen del så blir det feil å skylde på noen i dag. Vi vinner og taper som et lag, slo høyrebacken fast.

Snart skal Kai Olav Ryen hjerteopereres og da passet det vel godt at Herman Odden fikk spille noen minutter igjen. Det ble vel neppe det artigste kvarteret i midtstopperens fotballiv:

- Jeg fikk sjansen i dag, men den tok jeg ikke akkurat vare på. Jeg var ikke helt skrudd på da jeg kom inn. Jeg var selvsagt klar for innhoppet, men jeg må ha mer matching. Da passer det bra at vi begynner med B-kamper igjen. Jeg gleder meg til det for i dag var jeg rusten, sa Odden, som selvsagt synes det var moro med et innhopp.

Herman kom inn for Johan Nilsson Guiomar. Han gikk av banen ettersom han kjente litt smerter i låret. Etter kampen kunne han berolige oss med at det ikke er noen fare fremover, men at det var greit å gå ut på stillingen 0-2.

Herman Odden pleier å være feilfri ettersom han ofte er på benken. Søndag spilte han og dermed ble det også noen få feil på han, akkurat som for de andre gutta.
Så til tallene, tullet og faktaene. Førstnevnte viser at HamKam for en gangs skyld vant fortjent mot KIL, men 4-0 var nok litt flatterende. 

Sjanser HamKam - KIL
1. omg: 4-3
2. omg: 4-1

Cornere HamKam - KIL
1. omg: 3-3
2. omg: 3-1

Pluss: Supporternes innsats!

Minus: At vi detter så sammen på slutten. Uten de to siste hadde man kunnet forlate stadion med hevet hode.

Overraskelsen: At HamKam, som i fjor så ut til å basere spillestilen sin på lange utspark fra keeper, spilte så mange pasninger langs bakken. 

PS: Kai Olav Ryen spilte sin seriekamp nummer 150, Kjetil Kamark spilte sin seriekamp nummer 40 og Herman Odden spilte sin seriekamp nummer 10. Vi gratulere, og da spesielt Kai.

PS: HamKams resultatoppdaterer kringkastet til hele Norge at KIL hadde redusert til 1-2. Han fikk altså ikke med seg at det var vinket offside.

PS: Kris Smolinski fikk sesongens femte gule kort og må stå over mot Skeid. Etter kampen klaget han på lite tenning i kampen. Han fortalte at i lokaloppgjørene i Polen er det gjerne et par rød eog en drøss med gule kort.

PS: John Pelu fikk sitt fjerde gule kort og må ikke stå over før neste gang han havner i dommerens bok. 

PS: HamKam har etter det vi vet et budsjett på rundt 40 millioner, mens KIL har på ca 10.

PS: Det bygges ny stadion på Briskeby. Budsjett: 450 millioner! Når den stadion er ferdig kan vi vel ikke akkurat regne Gjemselund som noen storstue.

PS: I farten kommer vi på følgende spillere som har kamper for både HamKam og KIL: Marius Gullerud, Stein Arne Ingelstad, Rune Buer Johansen, Frode Birkeland, Chris Twiddy og Andrè Ulla. Vi understreker at dette er de vi kommer på i farta.

PS: For ti år siden var KIL på Lerkendal i 17. runde. Rosenborg vant 3-1etter scoringer av Berg, Brattbakk og Rushfeldt. KILs trøstemål ble satt inn av Ludwig Ernstsson. Jon Inge Høiland ble utvist for KIL i denne kampen.

PS: I 17. runde for tjue år siden var KIL i Moss og tok en fin 3-1 seier. Ett mål av Ole Gjermund Nyland og to mål av Cato Holtet trygget poengene. Fjærestad scoret for Kråkene. 

Sitatet: - I den siste halvtimen i første omgang var KIL best, sa Vegard Skogheim etter kampen.

Vegard Skogheim og Thomas Berntsen ser ut til å ha for høye tanker om hverandre på dette bildet, men vi kan love at de to trenerene hadde en hyggelig samtale før kampen.

Her header HamKam inn 1-0 foran KILs supportere.


Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor