Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Fredag 13. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Rådyr og bart

Publisert  13.08.2007
Det var to veldig blide målscorere som gladelig fortalte om sine fulltreffere etter kampen mot Skeid  

Rådyret er vårt minste hjortedyr og veier fra 18-36 kilo. Sylling Olsen veier noe mer.

Oppgjøret ble en kamp der KIL skapte en haug med sjanser, spesielt før pause. Men når ballen ikke ville i mål på mulighetene fra kort hold var det moro at KIL for en gangs skyld serverte noen vakre langskudd. I hovedrollen var to av årets nykommere.

Magnus Sylling Olsen prøvde seg med et frispark tidlig i første omgang, men keeper reddet. Eller gjorde han egentlig det?

- Det var flere som mente han var langt inne i mål da han reddet den, sa Magnus etter kampen.

Like før pause var det imidlertid ingen tvil. Magnus sitt andre forsøk på frispark endte opp i nettmaskene, Vi lurte på om han traff der han ville?

- Ja, det gjorde jeg. Jeg har faktisk trent frispark på treningene i det siste så det var artig at den satt i kamp. Det er Kamark og jeg som han ansvaret for frisparkene, men Pat og Pelu prøver å stjele dem innimellom, avslørte Magnus, som i helga har jaktet rådyr. Om han traff like bra da vet vi ikke.

Magnus sitt mål var pent, men må nok finne seg i å bli overgått av Carl-Erik Torp sin fulltreff etter pause. Et smånervøst publikum fikk se et KIL som til tross for fortsatt overtak presterte svakere enn i første omgangen, men et kvarter før slutt satt endelig spikeren i Skeidkista. Forøvrig en spiker som ser ut til å bli med ned i 2. divisjon.

Magnus i det han slår et innlegg.
- Det er vel årets treff og kanskje tidenes treff for min del. Det var deilig med scoring akkurat i den perioden i kampen. Jeg fikk ballen fra Magnus, gikk litt på tvers og dunket til. Jeg fikk et utrolig rent treff og kjente nesten ikke at ballen var borti foten, sa en fornøyd midtbanespiller.

- I dag var vi best fra start og selv om de fikk et par halvsjanser i førsten har vi god kontroll. Vi plukker opp ballen og setter i gang angrep etter angrep, sa Torp, som har anlagt bart.

- Bart gir fart, er mitt nye slagord, avslørte han.

En som ikke fikk ballen i mål var Peter Samuelsson. Og det er nesten like utrolig som at folk ikke klarer å bruke blinklys. Sjelden ser vi en spiller ha så mange sjanser i en kamp, og et par av dem var gigantiske, men det ville seg ikke for den hardtarbeidende spissen:

- Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det var ingenting som ville inn. På innlegget fra Pelu fikk ballen en liten stuss og da den kom bommet jeg på ballen. Jeg rakk ikke tenke så det var ikke problemet, mente Samuelsson om kjempemissen. Den var nok Torp glad for. Sekunder senere banket han inn sin flotte scoring.

To stykker som hadde meget god grunn til å være fornøyd etter kampen. Fredrik Nilsen og Carl-Erik Torp. 
Samuelsson er selvkritisk og la ikke skjul på at slike innlegg som det Pelu serverte skal ekspederes i nettet:

- Jeg skal score og det er litt slitsomt når den ikke sitter, men det er viktigst at laget vinner, sa svensken.

Peter Lindau hadde også en stor sjanse like før pause, men fikk ikke stokket beina. Svensken småhaltet litt kampen igjennom og til slutt måtte han bytte. Vi lurte på hva som var i veien:

- Du vet når du løper så fort som meg så er det utrolige krefter som settes i sving. Det skal lite til i den farten, forklarte Lindau. Det var bare smeller og det er ingen fare med den råsterke teknikeren.

Torp var overalt etter pause, og alt i alt var han nok banens beste, tik en prat med hans midtbanekollega. Harald Stormoen. Før pause mener vi kapteinen var meget toneangivende. 

- Ja, i dag var det artig å spille på midtbanen. Vi kom godt i gang fra start og satte skikkelig trykk på dem. Vi hadde grei kontroll og selv om vi blir litt lave en liten periode etter pause var det greit. Det kan sitte i hodet, men vi kan heller ikke vente at vi skal trykke på i nitti minutter. Vi opplever 10-15 minutter der de styrer litt, men vi ligger brukbart og det føles som om vi har god kontroll på dem. I en slik periode orker man ikke løpe så mye som man skal så da nøyer vi oss med å ligge riktig. Det klarte vi bra, mente Harald, som innrømmet at de ikke møtte et lag som klarte å utfordre et hjemmesolid KIL.

Etter kampen var Kai Olav Ryen fornøyd med at laget igjen holdt nullen. En som skal ha litt av æren for det er Conny Månnson. KILs svenske keeper var godt fornøyd med egen innsats:

- For meg er det viktige å redde, sa han da vi lurte på hva han mener om headingen han fistet over like etter pause. Jeg tenker ikke så mye på hvor viktige det er for laget der og da. Det var kanskje en like god redning da jeg tok skuddet i første omgang. Den fikk en lei stuss, forklarte keeperen.

Til slutt må vi gi ordet til Fredrik Nilsen, som i Smolinski sitt karantenefravær fikk sjansen på venstre back. Den tok han godt vare på. I sin andre kamp fra start i Adeccoligaen så det nemlig ut som om Fredrik hadde langt flere kamper på samvittigheten. Junioren var også selv godt fornøyd etter kampen:

- Jeg følte jeg hadde god kontroll, og selv om det kriblet i magen var jeg ikke like nervøs som foran forrige kamp jeg startet, sa Fredrik. Er han nå klar til å ta plass på backen permanent?

- Jeg har vel ikke akkurat sett meg ut venstrebacken. Kris har spilt mange gode kamper på den plassen, og han er trygg. Bare jeg får spille så er jeg fornøyd og jeg er jo vant til å spille på mange forskjellige plasser. Jeg vet ikke helt hva jeg er jeg, sa Fredrik til kil.no etter kampen.

Som vi ser av tallene vant KIL en fullt fortjent seier, og spesielt i første omgang var dominansen stor. Etter pause ble det litt slappere, men KIL var utvilsomt det beste laget på søndag. Vi har gitt fire sjanser til Skeid og da skal ingen beskylde oss for å være strenge akkurat. 

Sjanser KIL - Skeid
1. omg: 9-2
2. omg: 4-2

Cornere KIL - Skeid
1. omg: 3-2
2. omg: 3-2

Pluss: Gutta skaper massevis av sjanser. Vi må også trekke frem de to vakre målene.

Minus: Effektiviteten.

Overraskelsen: At Fredrik Nilsen gjør en så god kamp. Imponerende!

PS: Verden er ikke stor. KILs speaker, Jo Raabe, har vært mattelæreren til Skeidbacken Magnus Paulsen.

PS: I farten kommer vi på André Ulla, Andre Schei Lindbæk, Kjell Roar Kaasa, Patrick Holtet og Erik Noppi som har A-kamper for både KIL og Skeid.

PS: Hvis spillerne hadde vært like dårlige til å spille fotball som å skrive innlegg til spillerbloggen ville KIL rykket ned.

PS: Skeid er det første laget KIL tar seks poeng fra i år.

PS: Espen Nystuen så kampen fra tribuneplass. Så vidt vi vet betyr det ikke at han er på vei til sitt kjære KIL, men at Stabæk han mandagskamp.

PS: KIL hadde bare fire spillere på benken på hjemmebane. Det må være historisk lite på dette nivået.

PS: I 18. runde for ti år siden var Bodø/Glimt på besøk i Kongsvinger. Snaut 2500 tilskuere så en målløs kamp. Gjeeesp..

PS: For tjue år siden var det et annet gult lag, Lillestrøm, som gjestet Gjemselund. KIL vant 1-0 etter en tidlig scoring av Cato Holtet. Snaut 3000 så den kampen. 

Sitatet: - Jeg trur aldri jeg har spilt så lite i noen kamp før. Jeg var ikke borti ballen, men hadde jeg vært det så hadde jeg satt den, sa innbytter Fremming etter kampen.

Kaptein Stormoen og dommertrioen. Så vidt vi vet var kampen mot Skeid første gangen KIL hadde to kvinnlige assistentdommere i A-kamp. Stas!

Gutta jubler for Torps perle av et mål.


Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor