Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Søndag 15. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Anleggsvedtak torsdag?

Publisert  28.08.2007
Torsdagens kommunestyremøte er interessant for topp- og breddefotballen i Kongsvinger.  

En av sakene til behandling er "Strategi videre for anlegg til topp- og breddefotball".

Et eventuelt vedtak på kommunestyremøtet betyr at vi er et langt skritt nærmere en større oppgradering av fotballanleggene i Kongsvinger. Det handler om nye baner på Tråstad og Holt for breddefotballen og en mer moderne bane for toppfotball på Gjemselund.

For lokalpolitikerne handler det om å finne en kreativ finansieringsløsning som ikke skaper nye utgifter på kommunens begrensede budsjetter.

Representanter fra kommunen har i sommer studert hvilke grep Hamar og andre byer har gjort for å bygge anlegg. Spørmålet Kongsvingers politikere skal diskutere, er om oppskriften fra Hamar kan brukes for idretten her i byen.

På Hamar samarbeider kommunen, fotballen og noen andre idrettslag om et felles selskap - Hamar Sportsanlegg AS. Deler av idrettens eiendommer er omregulert slik at tidligere idrettseiendommer blir frigjort til andre formål. Verdien av eiendomssalgene går deretter til utbygging og forbedring av gjenværende idrettsanlegg.

Formannskapet i Kongsvinger hadde møte forrige uke. De lagde en innstilling på fire punkter som skal diskuteres i kommunestyret førstkommende torsdag. Her er innstillingen:

1. Rådmannen bes om å iverksette arbeidet med en anleggsplan for de idretter som er aktuelle å lokalisere til Gjemselund, Tråstad og Holt. Anleggsplanen skal utarbeides i samarbeid med Idrettsråd og idrettslagene.

2. Anleggsplanen skal framlegges for kommunestyret for vedtak senest i desember 2007.

3. Anleggsplanen forutsettes å ha tilfredsstillende løsninger på Fotballforbundets krav om undervarme (2009) og flomlys (2010) for nåværende Gjemselund stadion.

4. Hvis idretten blir enig internt og med kommunen om en prioritert og realistisk anleggsplan, er Kongsvinger kommune villig til å legge anlegg og eiendommer/rettigheter inn i dedikert selskapsstruktur for finansiering og realisering av anleggsplanen mot at idretten selv forplikter seg i forhold til den samme anleggsplanen gjennom å bli vesentlige medeiere og medaktører i de aktuelle selskaper og prosesser.


Gjemselund stadionDel på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor