Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Lørdag 7. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Bokstaven er P

Publisert  03.09.2007
Nå som den siste S´en har lagt opp så har vi gleden av å lansere de fire P´ene i vår oppsummering av tromsdalenkampen  

Conny og Kai diskuterer kampforløpet.

Peter, Peter, Patrick og Pelu sørget for målene mot Tromsdalen, og etter den flotte opphentingen var det en sann glede å høre hva de fire hadde å si etter kampen. Vi tar det i rekkefølge, og som vi husker var det Peter Samuelsson som startet opphentingen da han headet inn Stormoens innlegg et kvarter ut i andre omgang:

- Jeg siktet på det bortre hjørnet og traff akkurat der jeg skulle. Ballen var såpass høy at jeg ikke fikk noe kraft i headingen, men jeg traff veldig bra. Etter min mening så er det noe av det peneste jeg har gjort i KIL-drakta, sa Peter S etter kampen. Svensken var også fornøyd med kampen sett under ett:

- Det var viktig at vi fikk den scoringen, og det er viktig at vi vinner kampen og holder på den gode formen. Vi ligger under, men hever oss etter pause og demonstrerer at vi er sterke om dagen. Jeg mener vi viser at vi er et mye bedre lag enn Tromsdalen.

Scoring nummer to var det innbytter Patrick Holtet som sto for. Etter gode prestasjoner av blant annet Pelu klinket han ballen inn:

- Jeg gjorde vel ikke noe fælt vesen av meg den omgangen jeg spilte, men etter at vi snur det spiller vi litt mer med hodet og da roer det seg litt. Det var viktig, for rett etter scoringen min var det skikkelig Hawaii utpå der. På målet så var jeg helt sikker på at den skulle blåse inn i det jeg traff ballen. Vi er best hele kampen og jeg synes synd på venstrebackene til Tromsdalen, sa Holtet, og tenkte på Pelus herjinger kampen igjennom.

Vi har sett Fredrik bedre før, men junioren var kampens klart beste venstreback.
John Pelu var selv mannen som satte inn 3-1 fra ellevemeteren etter at Lindau ble felt. At KIL scorer på straffe har ikke vært noen selvfølge så langt i år, men skal vi tro Pelu er problemet løst:

- Jeg er helt sikker på straffe og har sagt det i hele år, men det er ingen som vil høre på meg, sa Pelu med et smil om munnen. Svensken hadde dette å si om bortelagets to venstrebacker gjennom kampen:

- Ikke for å være «kaksig» men han som startet som back er noe av det dårligste jeg har møtt. Det var bra for de at de byttet for han som spilte senere i kampen var noe av det bedre jeg har hatt mot meg, slo Pelu fast, og ga med det ros til rutinerte Ole Talberg.

- De gjør 0-1 på feil fra oss og er litt heldige som leder i det hele tatt. Heldigvis er vi sterke om dagen og tar til slutt en velfortjent seier. Vi forstyrres ikke av at vi ligger under og det er godt at vi har Samuelsson som scorer når det trengs. Det var også flott å se at Pat kom inn og scoret. Det er bra både for han og laget, mente Pelu, som understreket at fire mål på hjemmebane er bra. Vi koste oss som vanlig med Pelus hurtighet og innlegg, men kunne denne gangen også glede oss over en rekke smarte pasninger til de andre gutta.

Kampens siste mål ble satt inn av Peter Lindau. Svensken ser fortsatt ut til å like seg i sin offensive midtbanerolle. Søndag skaffet han en straffe og headet inn 4-1.

- Det var vel Torp som fikk ballen omtrent midt inne på halvdelen deres, og da jeg gikk på et diagonalløp inn i boksen chippet han ballen bak forsvaret. Den traff meg i hodet og gikk inn. Pasningen var så perfekt at jeg verken trengte å hoppe eller styre den, forklarte Lindau. Om straffesituasjonen hadde han dette å si:

- Jeg synes det er en grei straffe og skjønner ikke helt hvorfor de sklitakler inne i boksen. Vi gjør ingen kjempekamp, men vi har trua hele tiden og jeg er fornøyd, slo Peter L fast.

Gutta fra Tromsdalen var ikke helt fornøyd med Peter Lindau etter at han skaffet KIL straffe. Skal vi dømme ut fra tua som ble sparket opp så mente de vel kanskje at fellingen skjedde utenfor feltet. Hvis de i det hele tatt mener det var en felling da.
Vi lar ikke Tromsdalens scoring passere helt i stillhet. Vi slo tidlig fast at det måtte være Pai Olav Ryen sin skyld.

- Du kan godt kalle det hjertestans. Jeg skal klarere, men bråbestemmer meg for å ta en berøring til. Det ble et langt touch og han plukket opp ballen og satte den. Det er viktig å skape litt spenning i kampene, sa Ryen, før han igjen ble litt seriøs, og selvkritisk:

- Det der skal ikke skje, men vi hadde gode sjanser både før og etter baklengsmålet så alt i alt var dette en god kveld. Vi har trua uansett om dagen. Det hadde vi ikke i fjor, mente Kai.

Vi takker gutta for scoringsshowet (målene ser du her) og går over til statistikk og kuriositeter:

Sjanser: KIL - TUIL
1. omg: 4-1
2. omg: 6-1

Cornere: KIL - TUIL
1. omg: 6-2
2. omg: 2-1

Pluss: Vi skaper sjanser og scorer til slutt bra med mål. Laget ser ut til å ha trua selv om det butter litt i mot. Ingen skader og ingen kort.

Minus: Vi mister ballen alt for mye på egen halvdel, og da spesielt ved egen sekstenmeter. Det ga ett baklengsmål.

Overraskelsen: At Tromsdalens fryktede kontringer var så fraværende.

PS: Steinar Strømnes gikk ut i pausen med en lei lårhøne. Den fikk han tidlig i kampen, men fortsatte altså til pause. Det meldes at det ikke er noen fare med tanke på denne ukens treninger.

PS: Dette var KILs femte strake hjemmeseier. Sist det skjedde var i 2004.

PS: John Pelu hinket av banen like før slutt. Heldigvis var det bare krampe.

PS: KIL har en variabel statistikk på kunstgresset i Tromsdalen. En av de morsomste besøkene kan du lese om her og her.

PS: Så vidt vi vet er det ingen spillere som har spilt for både TUIL og KIL.

PS: Harald Stormoen spilte sin seriekamp nummer 180 for KIL. Lars Erik Fremming viste seg frem i det røde trøya for 160. gang. Vi gratulerer begge to!

PS: For ti år siden var KIL i rosenes by og reiste hjem med tre poeng. Svenn Erik Sætre satte inn målet som sørget for at KIL slo Molde 1-0.

PS: For tjue år siden ble det også borteseier. Det er ikke ofte KIL har slått Tromsø på Alfheim, men denne gangen sto det 1-3 på tavla da dommeren blåste av kampen. Arnfinn Engerbakk og Cato Holtet (2) sørget for tre KIL-mål. Nils Solstad scoret på straffe for TIL. 

Sitatet: John Pelu hadde denne kommentaren om tilstanden i KIL om dagen:

- Vi er ikke så mange, men vi er veldig gode.

John Pelu sammen med Ines og Sven fra Hamburg. Vi synes det er svært hyggelig at våre tyske supportere også i år la opp ferien slik at de fikk se et par KIL kamper (de skal også se Haugesundkampen neste helg). 
Da er det kanskje på tide at også folk fra Kongsvinger kommer seg på kamp?

Selv om supporterklubben har flyttet over på sittertribunen er det en del gamle travere midt på ståtribunen. På dette bildet er det mange som har sett det meste på Gjemselund de siste tjue åra.


Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor