Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Onsdag 11. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

- Aldri greit å tape

Publisert  17.09.2007
Harald Stormoen og Lars Erik Fremming var klinkende klare på at tap ikke er greit, uansett motstander  

Conny og Harald i konsentrert dialog før avspark.
Kaptein Stormoen startet i den offensive midtbanerollen, men inntok sin vante plass da han byttet plass med Fremming etter pause. 

- Det er klart det er en litt uvant rolle for meg, men det er jo uansett en fotballkamp. Men jeg merker at jeg ikke handler automatisk i alle situasjoner. Det blir mer av det når jeg spiller litt lenger bak på banen, sa kapteinen, som slo dagens pasning da han spilte Pelu igjennom før pause. Dessverre misset svensken alene med keeper. Men det var ikke det alene som var forklaringen på at KIL tapte mot Molde.

- Vi får en fin start og scorer ett mål. I tillegg så skaper vi sjanser, men setter dem ikke. Dermed ble det en jevn og åpen førsteomgang. Det er alltid vanskelig å spille mot lag som spiller 4-3-3 og i tillegg er jo Molde et godt lag. Etter pause blir vi dratt ut av posisjonene på midten og klarer ikke spille slik vi kan, sa solide Stormoen, som så absolutt mente KIL hadde muligheten:

- De sto høyt i banen og planen vår var å ta dem tidlig. Hadde vi vært litt flinkere til å time angrepene våre så kunne vi skapt veldig mange sjanser, slo kapteinen fast, som altså mente det ikke var greit å tape.

Nok å gjøre for Fredrik Nilsen og de andre gutta da Molde hadde cornere.
Midtbanekollega Lars Erik Fremming var enig:

- Jeg mener Molde styrte showet etter pause og viste at de er et solid lag, men det er vi også. Jeg synes vi burde skape flere sjanser, sa en skuffet Fremming.

Dagens tredje midtbanespiller, Carl-Erik Torp, var ikke fornøyd med egen innsats, og skjønte ikke helt at lokalavisa kåret han til dagens KIL-gutt:

- I dag var jeg rett og slett ikke helt i form, og at jeg var KILs beste skjønner jeg ikke helt. Molde stresser oss og gir oss dårlig tid. I dag hadde jeg ikke touchet inne og når du da får dårlig tid så er det ikke lett. I dag ble jeg løpende i mellom, sa Torp, som var brukbart fornøyd med den defensive jobbinga.

- Men jeg har mye mer å bidra med med ball, slo Torp fast.

John Pelu var som vanlig en trussel, og spesielt før pause var han aktiv og god. Etter pause hadde KIL lite spill på midten og da ble det heller ikke muligheter til å spille kantene igjennom. Svensken klarte igjen kunststykket å dra på seg gult kort, men denne gangen kan vi ikke klandre svensken for det:

- Dommeren mente jeg var for sen inn i taklingen, men jeg går like mye på ball som motstanderen gjør. Moldespilleren fulgte etter dommeren og pratet på meg gult kort. Slik var det hele kampen. De skrek og da fikk de frispark, og hver gang så ventet dommeren fem sekunder før han blåste, sa en oppgitt kantspiller. 

Peter Lindau i en av mange debatter med dommeren. Inkonsekvent greier mente de fleste. Heldigvis ble det ikke direkte avgjørende for kampen.
Mot slutten av kampen sto han med armene i været og demonstrativt telte sekunder hver gang Moldes keeper hadde ballen:

- Når vi ledet 1-0 etter ti minutter ba dommeren Conny om å skyndte seg flere ganger, men i andre omgang fikk keeperen deres drøye tiden hele tiden. Utrolig inkonsekvent, sa Pelu.

Det gule kortet fikk han bare fordi Daniel Berg Hestad fikk et billig gult kort like før, la Jørn Karlsrud til.

Til slutt lar vi målscorer Magnus Sylling Olsen komme til orde. 

- Det var et bra innlegg fra Lindau og jeg kom på løp inn i boksen. Jeg vant duellen og var ganske trygg på å score. Du kan godt si at jeg setter den kontrollert inn, sa Magnus før han kom med følgende kraftuttrykk:

- Pokker! I dag bør vi ha med oss ett poeng. Jeg synes de får billige mål, og det første bør Conny ta. Ni av ti frispark går inn der.

- Jeg ser den ikke når han skyter. De er velkomne til å stå i mål og ta slike baller hvis de mener det er så lett, var Conny sin kommentar til det.

Så over til statistikk og kuriositeter:

Sjanser: KIL - Molde
1. omg: 3-4
2. omg: 3-3

Cornere: KIL - Molde
1. omg: 0-3
2. omg: 6-4

Pluss: Mange fine kombinasjoner i første omgang. Vi lager en del trøbbel for divisjonens tetteste forsvar.

Minus: Måten vi fremstår på i halve andreomgang. Da var det mye rart før vi igjen fikk orden i rekkene mot slutten.

Overraskelsen: At dommeren blåser frispark i situasjoner der han har ryggen til. Håpløst!

PS: Peter Lindau spilte sin kamp nummer 60 for KIL. Grattis!

PS: Det var nettopp mot Molde Harald Stormoen i sin tid debuterte. Den historiske begivenheten skjedde i Eliteseriekamp på Gjemselund i 7. serierunde i 1998. Molde vant 3-0 etter scoringer av Ole Bjørn Sundgot, Dennis Schiller og Andreas Lund. Harald fikk noen minutter som innbytter for Tor Gunnar Johnsen.

PS: Akkurat nå kommer vi på følgende spillere som har spilt for både Molde og KIL: Tor Gunnar Johnsen, Andre Schei Lindbæk og Johan Nås.

PS: Før kampen hadde KIL 6-5-6 mot Molde på Gjemselund. Med uavgjort kunne det blitt drømmestatistikk for Maidenfans. Dessverre er tallene nå 6-5-7. 

PS: KIL har i tillegg en seier mot Molde 2 i 2. divisjon i 2003. Holtet, Fremming og Håpnes scoret den gangen (3-1).

PS: For ti år siden var KIL på Lillestrøm og reiste glade hjem igjen med tre poeng. Marius Gullerud, Ludwig Ernstsson og Trym Bergman sørget for Kristinssons mål for LSK ble betydningsløst. Altså 3-1 seier til KIL.

PS: For tjue år siden fantes det ingen serierunde nummer 23. Da nøyde man seg med 22 kamper.

Sitatet: - Hadde jeg vært en goalgetter så hadde jeg scoret. Den hadde Samuelsson satt, sa Fremming om sin store sjanse rett etter pause.

Kjør debatt!

Skuffende glissent på tribunene

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor