Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Mandag 9. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Knakende godt

Publisert  23.09.2007
Solid laginnsats og to scoringer av Peter Lindau sørget for tre poeng til KIL på Jæren  

Peter Lindau ble dagens mann med sine to scoringer. Spesielt før pause var svensken veldig god.

KIL fikk en mildt sagt elendig start på kampen mot Bryne. Thomas Berntsen ba spillerne være klare fra avspark rett før kampstart, men den beskjeden gikk tydeligvis ikke helt inn. Bryne fosset rett i angrep og en slapp klarering ga Bryne en ny innleggsmulighet. Ballen ble stusset rett på en overrasket Conny Månsson og Borgvardt fikk en forholdsvis enkel jobb med å ekspedere ballen i mål. Da var det spilt 20 sekunder på Bryne stadion.

KIL brukte litt tid på å komme seg etter dette. Hjemmelaget kjørte på i minuttene etter scoringen, men maktet ikke fremprovosere noe annet enn en corner og noe som knapt nok kan kalles nestensjanser. Selv om det ikke ble skikkelig farlig foran Månsson var KIL utvilsomt på hæla i åpningsminuttene.

Heldigvis varte ikke denne perioden mer enn i ca ti minutter. KIL kom seg mer og mer inn i kampen og før kvarteret var spilt kunne det stått 1-1, men Pelus gode innlegg ble misbrukt av både Samuelsson og Lindau. 

Midtveis i omgangen vartet Bryne opp med et par slappe skudd, men Månsson hadde ingen problemer med å unngå flere baklengs før pause.

KIL tok imidlertid mer og mer over i vindkastene og regnbygene på Jæren. Et frispark fra Pelu, som var ment som et innlegg, smalt i tverrliggeren og ned bak en overrumplet Eskeland. Han burde være vant til litt vind, men han var så absolutt ikke den eneste som feilberegnet litt denne søndagen. Da ballen spratt ut i feltet igjen headet Samuelsson returen over.

Carl-Erik Torp og resten av laget hang godt sammen i den vanskelige bortekampen mot Bryne.
KIL fikk flere gyldne muligheter til å utligne utover i omgangen, men ingen av bruddene i midtbaneleddet ble godt nok utnyttet. Snaut ti minutter før pause skulle heldigvis lykken snu. John Pelu dro seg nedover høyrekanten og slo lavt og hardt inn foran mål. Eskeland kastet seg ned og stoppet ballen foran mål. Det var ikke så lurt for der ventet Peter Lindau. Resolutt klinket han inn 1-1 fra kort hold.

Fem minutter senere fikk KIL straffe da Kai Olav Ryen ble hindret inne i feltet på en dødball. Som så alt for ofte før denne sesongen endte det ikke med mål. John Pelus straffe var ganske god, men Eskeland vartet opp med en redning som fikk stadion til å juble som for hjemmescoring.

Etter pause ventet de fleste et massivt trykk fra Bryne, som endelig hadde medvind. KIL-gutta ville det annerledes og helhjertet laginnsats presset hjemmelaget til å gjøre drøssevis med feil. Bryne virket rett og slett uvanlig tafatte etter den fine åpningen de hadde på kampen.

KIL tok tak også etter pause og etter en rekke nestenmuligheter kom vi inn i en periode med mange cornere. Etter den fjerde på rad klarte gutta å trøkke skikkelig etter og det ga endelig ikke ny corner, men scoring. Igjen var det Peter Lindau som var sist på ballen fra kort hold.

Bryne forsøkte å løfte spillet sitt, men klarte ikke skape skikkelige sjanser før i sluttminuttene. Før det burde KIL strengt tatt punktert kampen. Både Samulesson og Pelu hadde gode sjanser, men henholdsvis nettveggen og keeperen sto i veien for gode forsøk etter gjennomspill.

Conny Månsson ble sentral på slutten.
Pelu kan forøvrig være glad han ikke brakk begge beina da han ble offer for en hodeløs takling et kvarter før slutt. Frustrerte Brynespillere kan være glad svensken ikke sto med beina i bakken da taklingen suste inn.

Fra det 85. minutt og ut ble det svært hektisk foran Conny Månsson. Bryne fikk en del cornere, men de fleste ble bokset ut på banen av KILs gode keeper. De gangene Månsson ikke tok affære i feltet eller på streken var det andre KIL-gutter som resolutt ryddet opp i egen boks. Det gjorde sitt til at gutta kunne juble da dommeren blåste av etter nærmere 95 minutters spill.

Vi slår fast at dette var en solid gjennomført bortekamp under vanskelige forhold. Bortsett fra kampens fem første og fem siste minutter var KIL det beste laget. Og det er lite som smaker bedre enn tre fortjente bortepoeng mot en sterk motstander.

For fakta, se under kamper.

Mandag kommer vi tilbake med kommentarer og finurligheter.


Stemningen var meget god etter kampen.

Tidvis ble det ampert. Som oftest etter ufine Brynetaklinger. Heldigvis holdt gutta hodet kaldt og unngikk kort i de situasjonene.


Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor