Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Torsdag 12. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Jobbet hjem tre poeng fra Bergen

Publisert  07.10.2007
Seier mot Løv Ham i underholdende kamp.  
 
Ingen tvil om hvem som var mest fornøyd etter kampen. Patrick Holtet ble en slags matchvinner med to assists, mens Løv Hams trener Trond Amundsen måtte se flere av de andre bunnlagene ta tre poeng.
 

På tross av at «Løvene» har slitt i lei motbakke i det siste, er de grønnhvite på bortebane definitivt en utfordring. Med en god sentrallinje og luringen Trond Amundsen som trener visste gutta at det kom til å bli en tøff kamp.

Det viste det seg da også at det ble. Vi møtte fra start av et hjemmelag som var skikkelig på hugget, og de for anledningen helrøde KIL-gutta vart nok tatt litt på senga. Før det hadde gått ti minutter hadde Løv Ham hatt to enorme sjanser. Først headet Samir Saric godt, men Conny Månsson var enda bedre og tok fram en kanonredning da han stoppet ballen helt oppe i krysset. Så fikk Arve Walde stå mutters alene på bakre stolpe på en corner. Han hadde tid til både å ta ned ballen, sikte og skyte forbi Månsson, imidlertid fikk han ikke ballen forbi Patrick Holtet. Flankespilleren fikk beinet ballen ut. Hjemmelaget mente imidlertid at ballen var over streken. Fra vår posisjon var det umulig å avgjøre.

Mellom disse to sjansene hadde imidlertid Holtet vært på en visitt oppe i angrep. Han la ballen til rette for frispark like utenfor 16-meteren og smalt den rett i tverrliggeren.

KIL var rufsete defensivt før pause. Bakover sleit vi spesielt med pasningskvalitet og klareringer. Etter en underholdende start på kampen med sjanser i begge ender roet det hele seg ned en periode rundt midten av omgangen. Det skulle imidlertid vise seg bare å være et lite intermezzo. På slutten var begge lag på hugget igjen. Det begynte med KIL. Først fikk Peter Lindau lov til å vende opp på 12-13 meters hold og avslutte. Keeper Udjus ble satt på prøve, men reddet. Det ble han definitivt også rett etterpå da Patrick Holtet slo en fantastisk tversoverpasning til Magnus Sylling Olsen på venstrekanten. Han tok ballen med seg på brystet inn bak forsvaret og kom alene med keeper. Skuddet var godt plassert, men Udjus var nede og reddet flott.

Løv Ham mente nok allikevel at de burde ha gått til pause med ledelsen etter to store sjanser de hadde på slutten av omgangen. Først kom de på en kontring som ble avsluttet med et skudd like utenfor et nesten åpent KIL-mål. Deretter dundret Tore Kannelønning ballen i tverrliggeren med et skudd fra like innenfor sekstenmeteren.

Om slutten av førsteomgang hadde vært kjedelig for de rundt 30 KIL-supporterne på stadion, varmet starten på andre. I det andre minuttet fikk KIL sin første corner for dagen. Den sendte Patrick Holtet inn til Peter Samuelsson som var umarkert. Måltjuven fra Degerfors gjorde ingen feil, og dermed var KIL i ledelsen. Rett etter var det corner fra den andre siden, men Carl Erik Torps velplasserte skudd ble dessverre reddet.

Nå styrte KIL kampen utover. Ingen av lagene skapte noe særlig, KIL passet på ikke å slippe alt for mye folk framover, og det var nok med på å gjøre at laget var sikrere defensivt enn før pause. Offensivt viste Patrick Holtet flere ganger at foten hans ikke er blitt mindre følsom med årene. Fra 40 meter lempet han et frispark inn i feltet mot en noe uheldig keeper. Udjus måtte nemlig gi retur, og da var Peter Lindau på plass og fikk pirket den inn i nettet til 2-0.

I et siste forsøk på å sikre seg poeng byttet Løv Ham inn Johnny-Mikael Gallefoss samtidig som de flyttet flere spillere opp på banen. Det skulle vise seg å være et klokt trekk, men ikke klokt nok til å ta fra oss seieren! Riktignok reduserte nevnte Gallefoss med ei perle av de sjeldne, men nærmere enn det kom aldri bergenserne. KIL red stormen av og kunne innkassere tre deilige poeng.

Nå er vi fire poeng bak en rimelig verdiløs fjerdeplass, og åtte poeng bak en rimelig verdifull tredjeplass. Med fire seriekamper igjen å spille er vel sjansen liten til å ta igjen Bodø/Glimt, men er det ikke lov å håpe da?

Det hele begynner isåfall mot Sogndal på søndag. Med anderace, årets kanskje galeste påfunn, i forkant av kampen håper vi på mye folk og ditto liv på tribunene. Prøv å få med deg naboen, svigermora eller frisøren din – KIL fortjener godt over 1000 tilskuere!

For fakta, se kamper.


Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor