Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Torsdag 12. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Innsats og tæl sikret seieren

Publisert  09.10.2007
KIL 2 sikret seriemesterskapet i 3. divisjon med 2-0 over HamKam  
Hans Martin Forfot la sammen med Lars Erik Fremming og Petter Linstad ned manns  jobb på midtbanen.

Kampen skulle opprinnelig ha vært spilt lørdag, men ble flyttet til mandag for at klubbene skulle kunne bruke flere av sine Adeccoligaspillere. Mye rusk i maskineriet gjorde at det iallefall for KIL sin del ikke ble så mange. Etter at Herman Odden måtte kaste inn håndkleet på oppvarmingen var det bare to KIL-spillere på banen med Adeccoligakamper hittil i år; Lars Erik Fremming og Petter Linstad. I tillegg hadde de med seg to andre seniorer i Alexander van Wijk og Kjetil Gerhardsen.

Resten av KIL-gutta var juniorer, men det var det neimen ikke noen som kunne se! I dag hadde alle en glød, innsats og lojalitet mot taktikken som bør imponere mange. Førsteårsjuniorene Simen Gimmestad og Alexander Nilsen satte standarden blant de unge. Som midtstoppere tok de på en glimrende måte seg av de grønnhvite spissene Marcus Pedersen og Tommy Øren. På slutten av kampen sendte HamKam også opp midtstopper Bjørnevik på topp uten at det heller ga noen uttelling.

Jørn Karlsrud hadde lagt opp til et aggresivt press, men det skulle være ganske lavt. Dette førte til at HamKam fikk kontrollere ballen mye i begynnelsen av kampen og de kom til noen halvsjanser. Stort sett ryddet imidlertid forsvaret opp i det som kom. Midtstopperne er allerede nevnt – backene Gerhardsen og Simensen var også i storslag.

Litt etter litt kom vi oss opp på banen og inn i kampen. Midtspiss Kristian Jahr skjønte etterhvert at det ikke var noen umulighet å vinne dueller mot Frode Bjørnevik og Joachim Sørum, og da fikk også flankespillerne våre muligheter. Det drøyde allikevel ganske lenge ut i kampen før vi klarte å komme til noen form for etablert angrepsspill.

En av de første gangene vi faktisk gjorde det mistet vi først ballen, men Kristian Jahr vant den tilbake nede på høyrekanten. Han fikk lagt inn mot første stolpe der André Bjørkheim kom i full fart. André fikk avsluttet med låret, men det var nok til at ballen gikk via stolpen og såvidt inn i målet til Svein Inge Haagenrud. Dermed ledet KIL 1-0, noe som akkurat da kanskje var litt heldig.

På slutten av første omgang hadde Jo Nørstebø en god sjanse til å doble ledelsen, men han styrte dessverre innlegget utenfor.

Etter den korte pausen ble det imidlertid mer fart. Dommeren hadde bare såvidt blåst igang før Haagenrud måtte fram med en klasseredning for å stoppe skuddet til Hans Martin Forfot fra omtrent 16 meter. Også ved en annen anledning avverget han et godt skudd fra odølingen.

HamKams største sjanse i 2. omgang var det vi selv som klarte å lage. Aleksander Nilsen satte foten på et innlegg fra høyre, og bare en refleksredning fra en god Alexander van Wijk som klarte å slå ballen i tverrliggeren hindret utlikning. I stedet kom det mål i den andre enden. Kristian Jahr fikk stusset et utspill videre til André Bjørkheim. Han slo en stikker gjennom til Jo Nørstebø som kom alene med keeper. Først plasserte han ballen rett på sisteskansen, men på andre forsøk satte han kula nydelig opp i nettet.

Selv om HamKam presset på mot slutten, satt vi med en følelse av at vi hadde brukbart god kontroll. Kaptein for dagen, og muligens banens beste - Lars Erik Fremming, manet troppene sine helt til fløyta låt for siste gang. Da kunne vi juble for en meget god kamp og for førsteplassen i 3. divisjon avdeling 7.

Selv med seier skal det mye til for at KIL 2 rykker opp, Adeccoligalag kan nemlig ikke ha andrelag høyere enn i 3. divisjon. For at det skal kunne bli kvalifisering mot Valdres om opprykk, må derfor KIL rykke opp i Tippeligaen. Det skal mye til, så så sant HamKam fortsetter den stø kursen mot Tippeligaen, er det nok de som får muligheten til 2. divisjonsspill neste sesong.

HamKam 2 – KIL 2 0-2 (0-1)
Børstad kunstgress
50 tilskuere
Dommer: Mirsad Vranesi, Løten FK

Gult kort for KIL: Lars Erik Fremming

0-1 André Bjørkheim (25)
0-2 Jo Nørstebø (74)

KIL (4-3-3)
Alexander van Wijk
Kjetil Simensen
Aleksander Nilsen
Simen Gimmestad
Kjetil Gerhardsen
Hans Martin Forfot
Petter Linstad
Lars Erik Fremming
Jo Nørstebø
(Espen Hansen Wik fra 86.)
Kristian Jahr
André Bjørkheim
(Jon-Kristian Krybelsrud fra 76.)

André Bjørkheim satte inn det viktige 1-0 målet - med låret!

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor